Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

Hozzászólások és teljes hír megtekintése III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál
Hír megosztása 2013. október 12-én a tavalyi év után újra Kisiratoson jártunk a III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál keretei között.

Először is érdemes azzal kezdenem, hogy mindig szívesen megyünk vissza egy olyan településre, ahol szívesen fogadtak minket. Csorvásra évek óta járunk, minden egyes évben izgatottan várjuk a tavaszt, amikor a Békés megyei településre utazhatunk és felléphetünk. Kisiratoson tavaly jártunk először, mégpedig a II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál keretei között. Az első fesztiválra is meghívást kaptunk, de azon sajnos még nem tudtunk részt venni. Ahogyan a tavalyi rövid beszámolómból is látszik, 2012-ben fantasztikusan éreztük magunkat, így már akkor leírtam, hogy Kisiratosra bármikor szívesen visszatérünk.

Bepakoltunk... :)

Bepakoltunk.. :)

A körülmények szerencsés alakulásának köszönhetően idén ősszel is lehetőségünk nyílt arra, hogy elutazhassunk Kisiratosra, mely határ menti települést az ott lakókkal együtt a tavalyi év során nagyon megszerettünk. János az első kisiratosi népzenei tábornak köszönhetően az idei nyár folyamán is járt a településen, azonban sajnos a csoportunkból senki sem tudott vele tartani. Reméljük, jövőre másképpen lesz!

Utazásunk idén 2013. október 11-én, egy pénteki napon vette kezdetét. Az előre tervezett 2 óra helyett fél 3-kor indultunk el egy 9 fős kisbusszal. Rengeteg hangszert vittünk magunkkal, így telepakoltuk a buszt. 6 órás út várt ránk, de felkészültünk, hiszen alig vártuk, hogy megérkezzünk Kisiratosra és újra találkozzunk a helyiekkel. Az út izgalmaktól mentes volt, így 9 óra előtt végre megérkeztünk. A szállásunkra hamarosan Korondi Erika és lánya, Heni is megérkezett. Érdeklődve hallgatták úti beszámolónkat, de az időeltolódás miatt (+1 óra) nem maradtak túl sokáig, és mi is lepihentünk, hogy a fesztivál napján a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Reggel Erika reggelit hozott nekünk, utána pedig próbáltunk, átnéztük a csokrokat, amiket délutánra terveztünk.

Galagonya citerazenekar

Galagonya citerazenekar

Ebédelni a Máltai Szeretetszolgálat kisiratosi központjába mentünk, ahol nagyon ízletes, kétfogásos ebédet kaptunk. Tele voltunk energiával, vártuk a fellépést. Hangolás és átöltözés után, tizenkettedikként léphettünk színpadra. Műsorunk 3 csokorból állt, eljátszottuk a Gyimesi, a Zöld az erdő és a legújabb, Seremoj című összeállításainkat. Az utolsó összeállításunk nagyon technikás, a fellépésen pedig megfelelő gyorsasággal játszottunk, így az elmondások alapján nagyon jól sikerült.

Galagonya citerazenekar

Galagonya citerazenekar

Amikor megpengettük az utolsó hangot, olyan élményben volt részünk, amiért érdemes zenélni, ami minden zenész álma. Szinte az egész terem állva tapsolt, megköszönve erőfeszítéseinket és kinyilvánítva véleményüket. Felejthetetlen élmény volt, mindig emlékezni fogunk rá. Ráadásként eljátszottuk az El Condor Pasa és a Macska című összeállításinkat.

Vacsi

Vacsiiiii :)

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amely megerősített minket abban, hogy jó úton járunk.

Egy nagyon finom vacsora után következett a tombolasorolás, amelyre nagy nehézségek árán nekünk is sikerült jegyeket vennünk. Természetesen megérte, hiszen a csoportból Tici, Kata, Misi, NagyReni nyert egyszer, jómagam pedig háromszor is. Nagyszerű este volt, volt táncház, mindenki jól érezte magát. Az idő előre haladásával egyre jobban fogytak az emberek, míg végül szinte csak mi maradtunk helyi barátainkkal együtt. Hamarosan mi is visszatértünk a szállásra, mivel másnap hosszú út várt ránk, így fontos volt, hogy János kipihenje magát.

Reggel ismét jött Erika, beszélgettünk még egy utolsót, majd elköszöntünk azzal a tudattal, hogy hamarosan újra találkozunk. A visszaút gyorsabb volt, 2 óra körül már Miskolcon voltam. A többiek fél 3-ra érkeztek meg Barcikára, ahol kipakolták a hangszereket és a fellépő ruhákat, majd hazatértek.

Mari néni két legény közt... :D

Mari néni két legény közt... :D

Összességében csak pozitív élményekről beszélhetünk. Köszönjük a Művelődési Házunk és Kisiratos polgármesterének, Almási Vince Úrnak a segítséget, hogy lehetővé tették utazásunkat és elszállásolásunkat. Szeretnénk – bár nehezen megvalósítható –, ha legközelebb Kazincbarcika polgármestere vagy a Barcika Art Kft ügyvezető igazgatója is velünk tartana Kisiratosra, hogy átérezzék, mennyire jó érzés kazincbarcikainak lenni ezen a határ menti településen. Köszönjük továbbá Korondi Erika odaadását, áldozatos munkáját és teljes mértékű odafigyelését, melynek köszönhetőn még szebbé vált ez a 3 napunk. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtunk, mindig szívesen fogunk visszatérni Kisiratosra, ezért reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk fellépni az általunk nagyon megkedvelt településen.

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Újra együtt Csorváson
Hír megosztása 16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Jó előre beírtuk a naptárba március 23-át - a Csorváson évről évre megrendezett Népzenei és Népdalköri Találkozó időpontját - hogy mindenki szabadjára tudja tenni magát erre a napra.

A kétnapos hétvégi „kiruccanást” mindig várjuk, mivel ilyenkor a hétvége a zenélésről és a csapat összekovácsolódásáról szól.

Bár a fellépésnek most komoly tétje nem volt, hiszen nem versenyeztek a csoportok egymással, de Mi mindig úgy készülünk rá, mintha legalábbis minősítésre készülnénk. Számunkra nagyon fontos a nézők véleménye. A sok gyakorlást kárpótolja az, mikor látjuk a többi csoport elismerő tekintetét.

Na de beszéljünk a hétvégéről. Valahogy az időjárás mindig kedvezően alakul a csorvási hétvégék idején és hát most sem volt másképpen. Napos reggelre ébredtünk és a nagy hideg is alábbhagyott.

Reni

Reni - Lightos ebéd. :)

A csapat majdnem teljes létszámmal (8-an) indult útnak. Gina aki éppen az angol nyelv csodálatos rejtelmeibe ásta bele magát és éppen azért küzdött, hogy diplomája mellé egy angol nyelvvizsgát szerezzen, nem tudott részt venni a találkozón. Ezúton is üzenem Neki Don’t give up!

Az utazás zavarmentes volt. Senki nem öntött ki kólát, senki nem öntött ki rókát, szóval eseménymentesen megérkeztünk Csorvásra. :)

Tudtuk, hogy utolsó fellépők leszünk aznap, ezért volt időnk arra, hogy elfoglaljuk a szállást, ami kivételesen a Rudolf kastély renoválása miatt a helyszíntől 5 percre lévő „panzióban” volt.

Egy kicsit hiányzott a kastély különleges hangulata. Az este repkedő denevérek és a kora reggeli kukorékolások mindig megadták a vidéki hangulat jellegét. Na de majd talán jövőre megint lesz rá lehetőség, hogy a kastély titokzatos hangulatát élvezhessük.

Hosszú idő óta most először fordult elő, hogy a fellépésre összeállított csokrok között nincs alig pár napja összeállított kompozíció. Szereti a csoport a kihívásokat és mindig legalább egy olyan csokrot szoktunk vinni, amit a csorvási közönség láthat először. Ez az összeállítás sajnos most kimaradt, de próbáltunk olyan dalokat összeválogatni, amit a közönség még biztosan nem hallott itt Tőlünk.

Sok vitatkozás közepette végül 3 csokor mellett döntöttünk:

  1. Kerek erdő…
  2. Csütörtökön este…
  3. Elment Én Édesim….

A hangolás előtt még egy gyors próbát rögtönöztünk és indultunk a fellépésre. A fellépő csoportok között örömmel láttuk, hogy a kisebbek is képviseltetik magukat és büszkén mutatják be tudásukat.

A Galagonya Citerazenekar a csorvási Népzenei Fesztivál színpadán

A Galagonya Citerazenekar a csorvási Népzenei Fesztivál színpadán

Juhász Kálmán barátunk határtalan energiáját mindig csodáljuk, hiszen a fellépő csoportok nagy részét Ő készíti fel. Irigylésre méltó mennyire erős az összetartozás és a zenélés szeretete a csoportjai között.

A fellépésen a dalválasztásunk úgy tűnik sikeres volt, mivel a közönség ráadást kért és kapott, a sokak által kedvelt perui népdalt (El Condor Pasa), ami így az idei évi találkozó záró dala volt.

János

János

Tici

Tici

Az oklevelek átadását követően elindult az este és a szokásos tombola, vacsora majd tánc vette kezdetét.

A tomboláról csak annyit hogy „bunda” volt :D. Misi lefizette a húzókat, vagy legalábbis nem voltak egyenlők az erőviszonyok, (nyeremény: nagykosár, kiskosár stb. ja és a túró rudi!), szóval ez az Ő napja volt.

A vacsora után levezetésképpen a tánclépések minden formáját elsajátítottuk. Kata tanár néni megszokott oktató táncórája elkezdődött. Csárdás, tviszt, keringő minden volt a repertoárban.

A fáradság végül mindenkin elhatalmasodott és lassan visszabandukoltunk a szállásra.

Egy kis itóka mellett megbeszéltük a nap eseményeit és végül éjfél után mindenki nyugovóra tért. Reggel közösen megreggeliztünk és korán indultunk útnak, hogy Misi Békéscsabán elérhesse Budapestre induló vonatát.

Többé-kevésbé kipihenten és maradandó élményekkel tele érkeztünk haza.

Alig várjuk a következő alkalmat, hogy ismét felejthetetlen hétvégét tölthessünk együtt és újra zenélhessünk Csorváson!

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Hurkafesztivál Sajóivánkán
Hír megosztása 2013. február 2-án szombaton, a csoport immár másodszor vehetett részt a sajóivánkai Hurkafesztiválon.

A tavalyi Hurkafesztivált annyira élveztük, hogy örömmel fogadtuk a hírt, miszerint idén is meghívást kaptunk rá. Február 2. szombati napra esett, így a csoport minden tagja tudta vállalni a fellépést.

A Hurkafesztivál napján sajnos kicsit borongós idő volt, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk a közeli helyszínre, mégpedig az onnan érkezett kisbusz és Ticike segítségével. Hamarosan meg is érkeztünk a településre, amelynek a községházával szemben található épülete volt az, amelyben előadhattuk népi -és egyéb dalainkat. Míg tavaly a hideg miatt a pólóinkra kabát került, idén már eleve kabátos fellépéssel készültünk. De az idő a teremben most sokkal barátságosabb volt velünk, köszönhető egy kályhának, így elég hamar vetkőzésbe kezdett a csoport szinte összes tagja.

Finom falatok :)

Érkezésünkkor már nagy volt a mozgolódás, ki-ki a maga feladatával foglalatoskodott. Igen színes volt a társaság az egészen kicsi gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenki képviseltette magát. Töltötték, főzték a hurkákat.

A háziasszony Mariann mondta, hogy nem kell kapkodnunk, nyugodtan készüljünk fel és pakoljunk ki, majd szól, ha elkezdhetjük műsorunkat. Egyre többen érkeztek a kis terembe és már izgatottan vártuk, hogy elkezdhessük. Sokan hallgatták végig műsorunkat, melyben eljátszottuk a Rikkongat a rigómadár, Borsodi, Adott isten szekeret, Szegény legény, Lidi néni és Szombaton este.. című csokrainkat. Ráadásként pedig a Szép a rozmaringot, és a közkedvelt Illés feldolgozást, az Utcán című számunkat játszottuk. A végén a bátrabbak velünk együtt énekeltek, páran még táncolni is kezdek. Rövid műsorunkat nagy tapssal jutalmazták, aminek mi mindig nagyon örültünk.

Miután a taps véget ért, összepakoltuk a hangszereinket ( hisz egy igazi zenésznek ez az első ), s csak azután foglaltunk helyet és kezdtük el elfogyasztani a nekünk szánt ételeket. A hurka nagyon finom volt, kaptunk még üdítőt és finom fűszeres forralt bort, ez utóbbi annyira jól sikerült, hogy személy szerint én még repetát is kértem. Egy kicsit még beszélgetett a társaság utána megköszöntük a vendéglátást, hiszen felejthetetlen élményekben volt részünk és elbúcsúztunk vendéglátóinktól. Idén szerencsére nem kellett egyik autót sem betolni és hamar hazaérkeztünk. :)

Én és a csoport többi tagja is reméljük, hogy jövőre ismét lesz Hurkafesztivál Sajóivánkán, azt pedig még jobban, hogy azon ismét felléphet a Galagonya citerazenekar.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 2 3 4 ... 30 1 2 3 4 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 2 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0878956

Eddigi látogatóink száma:

0053386

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Reni, Frida
Reni, Frida
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Hmm de finom
Hmm de finom
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Fffff...
Fffff...
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: De fini...
De fini...
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Megint apa műve
Megint apa műve
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Tici
Tici
Album:Kedvenc képek

Kép: Gina, Reni
Gina, Reni
Album:Amatőr Gála

Kép: Kata, János, Reni
Kata, János, Reni
Album:Amatőr Gála