Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Toborzó
Hír megosztásaTátott szájjal ámuló kicsik, mosolygó arcok kísértek végig minket egész nap az általános iskolákban.

Október első napja a zene világnapja volt. Erre a napra kaptunk időpontot városunk iskoláitól, hogy népszerűsítsük a citerát és élőben lássák, hallják a gyerekek, mire lehet jelentkezni. Hárman mentünk, kis Reni, Kata és Én.
Reggel 9-kor kezdtünk a Kazinczy Tagiskolában, majd következő helyszínünk a régi Mozi épületében lévő, egykori gyermekkönyvtár helysége volt, ahol a Pollack Mihály Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Tagiskola alsósainak zenéltünk. Ezt követte még a Dózsa György Tagiskola, az Ádám Jenő Általános Iskola és a Herman Ottó Tagiskola.

 

Első helyszínünkön, a Kazinczy Tagiskolában nagy meglepetésünkre nem csak az alsósok, hanem az egész iskola előtt játszottunk, az aulában. Kicsit izgultunk is, meglátva a rengeteg gyereket, lent az alsósokat, fent a folyosón körben pedig a felső tagozatosokat.
Következő helyszínünkön, a gyermekkönyvtár egykori épületében az emeleti előtérben játszottunk, ami elég szűknek bizonyult, a gyerekek szinte mozdulni sem tudtak.
A Dózsa György Tagiskolában a tornateremben találkoztunk a gyerekekkel. Nagyon jól szóltunk, a tornaterem zengő akusztikája kifejezetten jó hangzást eredményezett. Ezután rohantunk is tovább, mert már kicsit késésben voltunk és már vártak minket az Ádám Jenő Általános Iskola aulájában az összeverbuvált alsósok. Ének tagozatos iskola révén, a várakozást közös énekléssel töltötték a gyerekek.
Legvégül a Herman Ottó tagiskolában játszottuk el műsorunkat, egy énekóra keretén belül, az egybegyűlt alsósoknak.

 

Minden helyszínen ugyanazokat adtuk elő. Elsőként a Gyertek menjünk vendégségbe c. Gereben feldolgozást, amit két dorombos dunántúli dal , majd a Macska c. moldvai népdalfeldolgozás követett. Legvégül, zárásként eljátszottuk a Kétkrajcárom volt nékem c. Ghymes feldolgozást.

 

Rögtön, az elején fülig érő szájjal nézték a gyerekek az első számot, ami nem csoda, hiszen a megszólaló gardon nagyon "ütős" hangzást ad a dalnak. A gardon eleve nem egy szokványos hangú hangszer, ráadásul a mi gardonunk elég méretes, nagy hangú darab... :)
A dorombos két szám alatt sok kicsi tátott szájjal nézte a "produkciót", s el sem tudta képzelni, miként tudom a szám szélét birizgálva kicsikarni a dallamot abból a különös fémdarabból...
A Macska c. számunk után legtöbb helyen tomboló taps volt a köszönet, majd az utolsó számunkat, a Kétkrajcáros dalt sokan velünk együtt énekelték.

 

Összességében nagyon jól sikerült fellépés -sorozat volt, mindenhol lelkes, érdeklődő, mosolygó gyerekek fogadtak minket. Szórólapokat osztottunk minden helyen, amin feltüntettük a beiratkozás időpontját és helyét.
Nagyon sok gyerek odajött a műsor után hozzánk, érdeklődött, kérdezett, megnézte közelebbről a hangszereket.
Dél lett, mire körbejártuk az összes iskolát, s örültünk, hogy tetszett mindenhol, amit játszottunk. Arról beszéltünk, hogy mi lesz akkor, ha sokan fognak jelentkezni az induló csoportba?
Én közben azon tanakodtam, hogy nevet változtatok, ugyanis a nap folyamán annyi húrt szakítottam, hogy Húrszaggató János is lehetnék... :D

 

Aztán következő héten, a három napos beiratkozás végére kiderült, hogy mindössze 10 gyerek (és szüleik) gondolták úgy, hogy ők szeretnének citerázni... Ez kicsit elszomorító...
A kevés jelentkező miatt pótfelvételit hirdetünk, hátha van olyan, aki eddig tanakodott, s látva a hirdetést, kedvet kap hozzá.

 

Várjuk a jelentkezéseket! A próbák hetente két alkalommal lesznek, hétfőn és szerdán, 16:00 -tól 17:30 -ig.

Beküldte: Jani, 2009.10.12. 21:15   Kategória: [Egyéb programok]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0843476

Eddigi látogatóink száma:

0051253

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Szabolcs, Eszter
Szabolcs, Eszter
Album:Amatőr Gála

Kép: Frida
Frida
Album:Szent István nap

Kép: Mi
Mi
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Tici, Gina és Frida
Tici, Gina és Frida
Album:Jubileumi műsor

Kép: Balázs
Balázs
Album:Az új csoport

Kép: Dóri
Dóri
Album:Az új csoport

Kép: Tá-tá-tá...
Tá-tá-tá...
Album:Az új csoport

Kép: Tenorosaink
Tenorosaink
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés