Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Teréz napi vásár
Hír megosztásaIdén IV. alkalommal került megrendezésre a lassan hagyománnyá váló Teréz napi vigadalom.
Érdeklődő család nézi a műsort

2009. október 18-án egy ködös, esős reggelre ébredtünk, ez azonban nem tántorított el minket attól, hogy a lassan hagyománnyá váló, IV. alkalommal megrendezett Teréz napi vigadalom alkalmából ismét bemutassuk a kazincbarcikai Galagonya Citerazenekar repertoárjának egy részét.

Hallom, nem hallom...?

Az eredeti tervek szerint a fellépés a Dózsa György Tagiskola előtt lett volna, de a rossz időre való tekintettel a helyszínt áthelyezték az iskola aulájába, aminek én személy szerint örültem [Misi], mert így nem kellett a hidegben, fagyos kézzel játszanunk. A hirtelen helyszínváltás miatt adódott két kisebb probléma, ugyanis a hűvös időre való tekintettel, előző este a próbatermünk ablakait kinyitottuk, hogy a citerák felvegyék a kinti hőmérsékletet. Emiatt a hangolás kicsit csúszott, mert meg kellett várni, míg felmelegednek kicsit a hangszerek.

A másik problémát az öltözés okozta, hiszen a hideg miatt nadrágban és kabátban léptünk volna fel, s így János telefonált körbe minket a változás miatt. Kicsit késve, de megérkeztünk a helyszínre, ahol szebbnél szebb kézműves dolgokat tekinthettünk meg. Egy osztálytermet kaptunk pakolási helynek, ahol a műsorösszeírás közben vettük észre, hogy a 2 kisbasszusunk az Egressyben maradt. A két kisbasszus hiánya miatt a műsorszámok összeírása elég nehézkesen, de végül sikerült. A kész műsortervvel és citeráinkkal kezünkben léptünk ki az osztályteremből és vettük az irányt az aula felé, ahol elfoglaltuk a helyünket és a felkonferálás után elkezdtük műsorunkat.
Sajnos a fellépésen két tagunk nem tudott részt venni más elfoglaltságok miatt. Szabolcs épp focimeccsen volt, Katát pedig szólította a családi élet. Műsorunk 20 perces volt és megszólaltattuk hangszereinken a Kimenni, kimennék, a Kerek erdő, a Két tikom tavali valamint a Gyertek menjünk vendégségbe című dalokat, illetve dalcsokrokat.

Műsor közben...

Játékunk nemcsak az idősebbeknek, hanem a jelenlévő - meglehetősen népes - gyerekseregnek is egyaránt tetszett. Titkon reméltük, hogy a fiatalok közül legalább páran a hallottak és látottak alapján kedvet kapnak eme gyönyörű hangszer megszólaltatásához és szívesen bővítenék az újonnan induló csoport létszámát.

Citeraszerviz

 

Osztálytermünkbe visszatérve a szervezők zsíros kenyérrel és narancslével vendégeltek meg minket, amit örömmel fogyasztottunk el, s közben szokás szerint kielemeztük a fellépés minden mozzanatát, majd elpakoltuk hangszereinket és visszatértünk az Egressybe. Az átöltözést követően páran (Dia, Frida, Gina, kis Reni, Tici) maradtak az iskolákból elkért citerák rendbetétele miatt, hiszen másnapra készen kellett lenniük az új citerások fogadására. A húrcsiszolás, takarítás nevetések és régi emlékek felidézése közben folyt.

 


Összességében az idő komor arculata ellenére egy újabb sikeres fellépést tudhatunk magunk mögött.

Írta: [Gina] és [Misi]

Beküldte: Jani, 2009.10.21. 09:58   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786434

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Jubileumi park
Jubileumi park
Album:Áradás Barckán

Kép: A nagy reggeli
A nagy reggeli
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Ritmus...
Ritmus...
Album:Az új csoport

Kép: Tici, Judit, Gina, Frida
Tici, Judit, Gina, Frida
Album:Jubileumi műsor

Kép: Karcsi bácsi
Karcsi bácsi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs és Misi
Szabolcs és Misi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Felálltam
Felálltam
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Kisördögök
Kisördögök
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés