Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Az új generáció
Hír megosztásaGyorsan múló idő és örömteli arcok jellemezték az újonnan induló csoport első két próbáját.

2009-ben elérkezett az ideje, hogy a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely újabb csoporttal bővüljön. A megalakulást egy toborzó, majd pedig a jelentkezés követte. A három napos jelentkezésen igen kevesen, 10-en jelentkeztek. Így az első heti próbák alkalmára pótfelvételi lett meghirdetve. Újabb 4 biztos és 1 bizonytalan taggal bővült a csoport, s így végülis a kezdeti aggodalom ellenére összejött egy kellő létszámú csoport.

Az első próbára október 19-én került sor, amin a Galagonya Citerazenekar pár tagja is részt vett, köztük én is. Mindannyian még az új citerások előtt érkeztünk meg és örömmel néztük, ahogy szépen lassan benépesül a próbaterem. Kicsit megszeppent, várakozással teli arcokat láttunk, ahogy körbenéztünk.
A próba a kicsik bemutatkozásával kezdődött, majd az Elvesztettem zsebkendőmet című gyermekdal éneklésével folytatódott. Az éneklés után János ismertette velük a citerát, majd mindenki kapott egy-egy hangszert. Miután megkapták hangszereiket és segítettünk nekik megfelelően elhelyezni az asztalon, megmutattuk nekik a helyes pengetőfogást és pengetést. Először csak a negyedek (tá-tá-tá-tá...) majd a nyolcadok (ti-ti-ti-ti..) pengetése következett. Az óra anyaga az Elvesztettem zsebkendőmet című gyermekdal volt.

 

Először csak a pengetését tanulták meg, amit az énekkel együtt történő pengetés követett, majd legvégül következett a dallam is. A kettő együtt kicsit lassabban ment nekik, hisz nem tudták, hogy arra figyeljenek-e, hogy mit pengetnek vagy arra, hogy melyik hang következik. De ezen a kezdeti nehézségen hamar túlléptek és egyre ügyesebben lejátszották a dalt. A legmeglepőbb az volt, amikor János megkérdezte, hogy ki szeretné egyedül eljátszani és azok jelentkeztek leginkább, akik a beiratkozáskor kissé bátortalanabbak voltak. Példájukon felbátorodva végül mindenki ügyesen eljátszotta a dalt. Végül énekkel együtt közösen is eljátszották. Majd a próba végén, akik ott voltunk, előadtuk nekik a Kimenni, kimennék című dalt, ami nagyon tetszett nekik. Mivel a próbának hamar vége lett, a gyerekek hazaindultak a szülőkkel együtt, mi pedig még ott maradtunk és megosztottuk egymással a tapasztalatainkat, majd mi is hazafelé vettük az irányt.

Első próbán...

A második próbára október 21-én, szerdán került sor. Ezen is szintén többen részt vettünk a mi csoportunkból. A gyerekeken látszott, hogy már sokkal felszabadultabban érkeztek és amíg várakoztak, addig beszélgettek, s már láthatóan elkezdtek kialakulni a barátságok, hiszen a legtöbbjük nem is ismerte eddig a másikat, mert különböző iskolákból jöttek. Így a múltkori csendhez képest, most már elkezdett kialakulni a gyerekzsivaj.

 

A próba elején még jött két új kicsi, akiket János meghallgatott, s addig mi tartottuk a próbát. Gyakoroltuk a hétfőn megtanult dalt, és a próba nagy része azzal telt el, hogy ezt ismételték, hiszen míg külön-külön ügyesek is voltak, közösen már nem egyszerre játszották. Meg kellett tanítani nekik azt is, hogy ne csak a sajátjukra, hanem a többiekére is figyeljenek. A próba végén még maradt egy kis idő, így megtanulták a Hull a pelyhes kezdetű dalt.


Nagyon örültem, hogy nem hagytam ki ezeket a próbákat és amíg szükség van rá és ráérek, szívesen megyek segíteni. Már nem emlékszem, milyen volt az én első próbám, de az övékére mindig emlékezni fogok. Egyszerűen felbecsülhetetlen élmény látni az örömöt az arcukon, amikor sikerül hibátlanul eljátszaniuk a dalt.

Beküldte: Misi, 2009.10.25. 21:45   Kategória: [Egyéb programok]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0843466

Eddigi látogatóink száma:

0051252

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Szabolcs
Szabolcs
Album:Jubileumi műsor

Kép: Cupi
Cupi
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Közösen pengetünk...
Közösen pengetünk...
Album:Az új csoport

Kép: Megint az a nyuszifül
Megint az a nyuszifül
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Én és Laura
Én és Laura
Album:Jubileumi műsor

Kép: Kocsonya fesztivál
Kocsonya fesztivál
Album:Énke és a többiek

Kép: Az új haverommal
Az új haverommal
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Eeeeee...
Eeeeee...
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés