Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Minősítés Egerben
Hír megosztásaEbben a felállásban a zenekarunk még sohasem volt minősítésen, ezért úgy döntöttünk, hogy az országos forduló előtt megmérettetjük magunkat a területi minősítőn, melyet 2009. november 21-én Egerben, Heves megye nagy hagyományokkal rendelkező székhelyén rendeztek meg.

2009. november 21-én mindenki izgatottan ébredt fel, hiszen a zenekar legtöbb tagja még sohasem volt minősítőn. Igazából ennek pontos okát nem tudjuk, talán az lehetett a legfőbb indok, hogy nem volt rá lehetőségünk és alkalmunk. Úgy gondoltuk, hogy ideje megmérettetni magunkat, így leadtuk jelentkezésünket az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Cantus Agriensis Kulturális Egyesület által, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) támogatásával megrendezett évadzáró népzenei hangversenyre és minősítésre, a Palócgálára.

A szinpadon

Délután indultunk el a Heves-megyei nagyvárosba, ködös, borongós időben. Hamar megérkeztünk, és nemsokára már az öltözőben találtuk magunkat. A hatalmas helységben más zenekarok is helyet kaptak, mi éppen a szabadszállási Petrence citerazenekar műsor előtti próbájára toppantunk be. Átöltöztünk, majd megtudtuk, hogy 1 óra múlva mi következünk. Elpróbáltuk dalainkat és kínosan ügyeltünk arra is, hogy semmibe se tudjon belekötni a szigorú zsűri. A színpadra kerülésünkig hátralevő idő hamar eltelt, így mi következtünk.

Gina

Műsorunk az Elmenék én a városba című moldvai csángó összeállításunkból, valamint a kifejezetten a minősítőre készült borsodi népdalcsokrunkból állt. Volt, akin látszott a feszültség és persze olyan is, akin az izgalom halvány foszlányát sem lehetett felfedezni. A színpadon a sok reflektor miatt rendkívül meleg volt, valamint az apró színházterembe rengeteg ember zsúfolódott be. Műsorunk végeztével ritkán tapasztalható ováció és tapsvihar fogadott minket, ami alapján egyértelműnek tűnt, hogy mindenkinek tetszett a műsorunk. Az öltözőbe visszatérvén is kaptunk gratulációkat, majd hamarosan megérkezett egy hölgy, aki a saját csoportjának próbáját kezdte el vezényelni, nem tudván arról, hogy mi is a helységben tartózkodunk. Ekkor hangzott el a következő mondat, amit szó szerint idéznék: „ Hagyjuk abba, ez így nem lesz jó. Az utolsó csoportot kellett volna hallanotok, azok olyan fantasztikusak voltak, hogy jó érzés volt hallani és látni őket a többi alacsony színvonalú produkció mellett!

Reni

Mint kiderült, az egyik zsűritag véleményét hallhattuk, és János visszakérdezésére ezt meg is erősítette és immár személyesen nekünk is gratulált. Visszaöltöztünk, majd elmentünk megvacsorázni a közeli étterembe, de igazából mindenki csak az eredményhirdetésre tudott gondolni. Visszaérkeztünk, majd a többi fellépő és a magunk szórakoztatására rövid próbával töltöttük el a hátralévő időt. Fél 7 után az eredményeket is megismerhettük. A területi minősítőn Kiváló minősítést szereztünk, így egy lépcsőfokot feljebb lépve legközelebb már az országos megmérettetésen vehetünk részt. Mindenki elégedett volt, és a buszozás után fáradtan érkeztünk haza. Reméljük, hamarosan újra részt vehetünk egy minősítőn, már mindenki izgatottan várja. Köszönet Jánosnak az összeállított és rendkívül jól összeválogatott új csokorért, ami nekem és még sok embernek mindenképpen elnyerte tetszését. Reméljük, továbbra is egyetértésben és veszekedések nélkül működünk tovább egy még ennél is szebb jövő érdekében.

Beküldte: Szabolcs, 2009.11.28. 22:49   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 2 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786480

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Eszter, Szabolcs és Misi
Eszter, Szabolcs és Misi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Mi
Mi
Album:Esküvőm

Kép: Hintát kaptam:)
Hintát kaptam:)
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Séta után
Séta után
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Eszter
Eszter
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Még Mindig
Még Mindig
Album:Én és akiket szeretek

Kép: A nagy fehér..
A nagy fehér..
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Szilvi
Szilvi
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés