Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Csalódás Bánhorvátiban
Hír megosztásaBár lelkesen indultunk el a borsodi kis faluba, különböző okok miatt mégis csalódottan hagytuk el a helyszínt.

2009. november 28-án Bánhorvátiba voltunk hivatalosak, a minden évben megrendezendő Krumplislángos Fesztiválra. Az elmúlt 3 évben folyamatosan meghívottak voltunk, az első alkalommal a művelődési házban, a következő évben viszont már a helyi tornacsarnokban került megrendezésre, ami nem a legjobb megoldás, hiszen nehéz jól megoldani a hangosítást, mivel anélkül visszhangzik az egész és a nagy teremben a hang is elvész. János mindig is pontosan ügyel minden fellépésen a megfelelő hangosításra, de ami itt történt, mindenkit meglepett.

A szinpadon

Már sötétben indultunk el a borsodi kisfaluba. Sajnos indulás előtt egy komolyabb vita bontakozott ki, tehát nem volt felhőtlen a hangulatunk. Megérkezésünk után bepakoltunk a terembe, ahol pogácsa és ásványvíz várt minket. Hamarosan színpadra is kerültünk, utolsó fellépőként. Nem volt sok néző, talán azért, mert műsorunkra közel 7 órakor került sor. Miután felpakoltunk a színpadra, következhetett a hangosítás beállítása. Ezzel kapcsolatban mindig siettetnek minket. Ők azok, akik nem tudják, hogy milyen fontos jelentősége van a pontos beállításoknak. Nem elég, ha egyszerűen feldobáljuk a mikrofonokat a színpadra. Természetesen a technikus látható hozzá nem értésének köszönhetően nem sikerültek jól a beállítások, de muszáj volt kezdeni. Műsorszámaink előadása közben mi jól éreztük magunkat, de igazából mi is hallottuk, hogy nem úgy szól  a zenekar, ahogyan szokott. A műsor végén az is kiderült, hogy a középső mikrofonok nem szóltak, amiknek tulajdonképppen a prím citerásokat kellett volna hangosítania. A technikusnak ez fel sem tűnt. Igazán felháborító volt, nem beszélve arról, hogy a szervezők elfelejtettek minket megkínálni a fesztivál névadó ételéből is. Összepakolás után hazatértünk és mindenki azon a véleményen volt, hogy ha esetleg jövőre újra meg szeretnének hívni minket, akkor csak a megfelelő hangosítás biztosítása mellett vállaljuk el ezt a fellépést.


(Részemről inkább kihagyjuk a jövő évi Krumplislángos Fesztivált. Tavaly úgy kellett kuncsorogni hazaindulás előtt, hogy kapjunk már egy kis lángost, idén már inkább nem szóltunk semmit. A másik, legfontosabb ok pedig a hangosítás. Voltunk már több olyan fellépésen, ahol nem tudtak minket hangosítani, de ez azokhoz mérten is minősíthetetlen volt. Tudomásul kellene venni minden szervezőnek, hogy a technikához fül és szakértelem kell. Botcsinálta, önjelölt "technikusokból" rengeteg van, de aki igazán érti a dolgát, olyan kevés. Itt minden adott volt ahhoz, hogy lejárassuk magunkat a pocsékul szóló technika miatt. A közönség azt hallja, ami a hangszórókból szól. Több, különböző hangolású hangszercsoportot használunk, többszólamú zenét játszunk. Ha a dallamot játszó prímeseink egyáltalán nem hallatszanak, csak a kíséret, az egyáltalán nem az, amit mi a szinpadon játszunk. A prímeseink előtt két rádiós mikrofon volt, ami köztudottan alkalmatlan fél méterre lévő hangforrás hangosítására, mert az beszédre és pár cm -ről jó csak. Az egyik mikrofonban le volt merülve az elem, a másik pedig egyszerűen nem szólt. Mikor a végén belehajoltam és meg akartam köszönni a közönségnek a tapsot, semmi nem hallatszott... Jövőre inkább nem megyünk.)

-János-

Beküldte: Szabolcs, 2009.12.14. 11:52   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786469

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tardona patak
Tardona patak
Album:Áradás Barckán

Kép: Esküvőn
Esküvőn
Album:Énke és a többiek

Kép: Menyecsketánc után
Menyecsketánc után
Album:Esküvőm

Kép: Sajóvámos
Sajóvámos
Album:Szent István nap

Kép: Transzparens
Transzparens
Album:Jubileumi műsor

Kép: Ott repül..
Ott repül..
Album:Szent István nap

Kép: Fellépés
Fellépés
Album:Énke és a többiek

Kép: Fffff...
Fffff...
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Idézetek

Hirdetés