Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Jubileumi műsor...
Hír megosztása2009. december 12-én került megrendezésre az a jubileumi műsor, amelyen a Citerazenei Műhely fennállása 35-ik, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ 40-ik, a Borsod Néptáncegyüttes pedig 50-ik évfordulóját ünnepelte.
Karcsi bácsit köszöntötték

1974-ben Jeney Karcsi bácsi és társai megalapították a kazincbarcikai Citerazenei Műhelyt. Az évek során az utánpótlásra is nagy figyelmet fordítottak, rengeteg új csoport alakult. Az egyik tehetséges ifjú, Scserbin János tehetségének és odaadásának köszönhetően folytatta a Karcsi bácsiék által megkezdett munkát, az idősebb csoportok már hozzá kerültek. Új, a korábbiaktól eltérő stílust teremtett, aminek köszönhetően a csoportjai országos elismeréseket szereztek, valamint külföldi meghívásokat kaptak. Azt gondolom, mindenki nevében elmondhatom, hogy: Köszönjük! Köszönjük, hiszen nélkülük nem teremtődött volna meg az a lehetőség, hogy megismerhessük ezt a csodálatos hangszert, a citerát.
2009. december 12-én került sor a jubileumi műsorunkra. Rengeteget készültünk, a régi citerások rengeteg időt fordítottak arra, hogy velünk együtt gyakoroljanak, hogy a közös számok jól menjenek. Úgy gondolom, az áldozatos munka meghozta eredményét, de erről majd később. 2009. októberében új csoport alakult, a Kisördögök. Nagyon lelkes kis fiatal csapat, 13-an vannak, és elkötelezettek, ami nagyon fontos. Hihetetlen gyorsasággal tanultak meg 4 dalt, amivel készen álltak első fellépésükre.

A Kisördögök

2009. december 11-én este tartottuk a főpróbát, és másnap már mindenki izgatott volt, hiszen egy ember életében csak egyszer adódik meg a lehetőség, hogy 35 éves jubileumi műsorban fellépjen. Fél 5-kor a Fáklyafüst versmondó kör kezdte el az estét, majd a Kisördögök következtek, amit már nagyon vártunk. Az Elvesztettem zsebkendőmet… című dalt, valamint karácsonyi dalokat játszottak. Jó érzés volt hallani őket, jó érzés volt nosztalgiázni, hiszen mi is így kezdtük. Reméljük ők is hosszú időn keresztül kitartanak.

A Galagonya Citerazenekar

Utánuk következett a Galagonya citerazenekar. Moldvai dalokat adtunk elő, majd a legfelemelőbb pillanat jött el, amikor az összevont zenekar lépett színpadra.

Szilvi, régi tagunk
Reni

Közel 20-an voltunk. Minden számunk után vastapsot kaptunk, hálásak voltunk a közönségnek, akik a színházat zsúfolásig megtöltötték. Rokonok, ismerősök és ismeretlenek együtt élvezték a műsort, a zenét, ami méltán tette és teszi büszkévé Kazincbarcika városát. Meghatottan hagytuk el a színpadot, és fogadtuk a rengeteg gratulációt, amit kaptunk, miközben rokonainkhoz siettünk. Azt est további részében a táncosok műsora következett, majd a pohárköszöntők után svédasztalos vacsorával kedveskedtek a szervezők. A hangulat kiváló volt, mindenki jól érezte magát, és éjfél után hazatértünk.

Felejthetetlen este volt, soha nem fogom elfelejteni, ahogyan véleményem szerint a zenekar többi tagja sem. Kellemes érzés és megtiszteltetés volt a régi citerásokkal egy színpadon állni és játszani, reméljük szabad idejükben, néha-néha meglátogatnak minket a péntek esti próbáinkon. Végezetül pedig mindenki nevében köszönöm ezt az élményt!

Az összevont jubileumi zenekar

Beküldte: Szabolcs, 2009.12.15. 11:20   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786454

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Kukk
Kukk
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: :D
:D
Album:Jubileumi műsor

Kép: bicón
bicón
Album:Énke és a többiek

Kép: Bnőmmel
Bnőmmel
Album:Énke és a többiek

Kép: Misi és Nóri
Misi és Nóri
Album:Az új csoport

Kép: Dia
Dia
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Az első pillanatok
Az első pillanatok
Album:Jubileumi műsor

Kép: Misivel
Misivel
Album:Én és akiket szeretek

Idézetek

Hirdetés