Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

2009: a sikerek éve...
Hír megosztása2009-ben közel 25 fellépésünk volt, amely alaposan meghaladta az előző évek átlagát. Sikerekben gazdag év volt, reméljük, a folytatás is hasonló lesz.

2009 a sikerek éve volt. Megalakulásunk óta 20 fellépésnél több sohasem volt egy évben. Az igazat megvallva a 25 sem számít soknak -ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy minden második héten felléptünk- de az előző évekhez képest mégis több, figyelembe véve azt a tényezőt is, hogy manapság a népzene sajnos nem tartozik bele az emberek kedvenc zenei stílusai közé.
Az egész februárban kezdődött… Az év első fellépése a Miskolci Kocsonya Fesztiválon volt. Ezen a napon minden sikerült, talán legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen elképesztően lelkes lesz a közönség. Ez egy nagyon jó alapot biztosított a sikeres folytatáshoz.

A Kocsonya Fesztivál jelképével az asztalon..

2009-ben öt versenyen, fesztiválon, minősítőn vettünk részt, amelyekről minden esetben a legjobb eredménnyel tértünk haza. Csorváson Kiemelt Arany oklevelet, Tiszakécskén Kiemelt Nívódíjat, valamint nagy meglepetésünkre Különdíjat kaptunk, amely eredményeként részt vehettünk a téli citeratáborban is.

Oklevél a minősítőről..

Az Amatőr Gála területi előválogatóját is sikerrel vettük, továbbjutottunk a következő fordulóba így maradt esélyünk arra, hogy tavasszal a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelhessünk. Egy héttel később megnyertük az Ifjúsági Ki-Mit-Tud? -ot, majd az év utolsó megmérettetésén Egerben részt vehettünk egy területi minősítőn, ahol Kiváló minősítést szereztünk ezzel megteremtve magunknak a lehetőséget, hogy legközelebb már országos minősítésen vehessünk részt.
A sok pozitív élmény mellett sajnos csalódtunk is. Alsószuhán, Bánhorvátiban és Sajóvámoson sajnos nem volt megfelelő a hangosítás, ami egy citerazenekar esetében is nagyon fontos  szempont. Nem csak ez volt az egyetlen probléma. Az utóbb említett településen sajnos a szervezők még innivalóról sem gondoskodtak, ami azért volt probléma, mert augusztus 20-a lévén tikkasztó hőség volt. A legnagyobb csalódás azonban akkor ért minket, amikor idén nem vehettünk részt a Sajóvölgyi Folklór Fesztiválon. Reméljük, 2010-ben ez másképpen lesz.
A legfontosabbak azonban az, hogy a legtöbb helyen mi és, és a közönség is rendkívül jól érezte magát. Szívesen emlékszünk vissza az Illés Klub csodálatos hangulatára, közönségére, és a hosszú nyárra, a borsodnádasdi, a barcikai, rudolftelepi, alberttelepi, berentei fellépésekre, amelyek örökké belevésődtek az emlékezetünkbe.
A balatonszepezdi táborozás is jól telt, a munka mellett természetesen szórakozásra is jutott idő, strandoltunk, sportoltunk, este pedig ünnepeltünk, hol névnapot, hol születésnapot.

A víz kicsit hideg volt az idén..

Az ősz is sikeresen telt el, hiszen nyugdíjas találkozókon, bányásznapokon, vásárokon, véradó ünnepségen vettünk részt. Sok esetben már létszámhiányos állapotban, hiszen egyetemi, munkahelyi elfoglaltságai miatt nem mindenki ért rá, hogy részt vegyen a sok esetben hétköznapra eső fellépéseken.
December elején János, Frida és én részt vettünk a Tiszakécskei Citeratáborban, amely sajnos csak egy hétvége volt, ennek ellenére sok új barátot szereztünk, valamint megtanultunk egy fantasztikus összeállítást, továbbá a többi csoport nagyszerű műsorát is megcsodálhattuk a záró napon. Élményekkel tértünk haza, reméljük, hogy 2010-ben is visszatérünk.

A téli táborban az egyik népes csoport..

Az év csúcspontja a jubileumi műsor volt. A Kazincbarcikai Citerazenei Műhely idén ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. A szeptemberben alakult új csoport, a Kisördögök 2 hónap alatt olyan műsort tanultak be, ami minden dicséretet megérdemel. A következőkben a Galagonya Citerazenekar, majd az összevont zenekar lépett fel, amelyben a korábbi citerásokkal kiegészülve közel 20-an voltunk a színpadon. Fantasztikus élmény és hatalmas megtiszteltetés volt velük együtt játszani. Csodálatos nap volt, bízzunk benne, hogy a további kerek évfordulók is hasonlóak lesznek.

A jubileumi műsor után is előkerültek a hangszerek..

Összefoglalva tehát elmondható, hogy kiváló évet zártunk, összeszokott csapat lettünk, tiszteljük egymást, bízunk egymásban, segítünk egymásnak abban és ott, ahol tudunk. Reméljük ez örökké így marad, bízzunk a sikeres folytatásban.

Beküldte: Szabolcs, 2009.12.31. 15:36   Kategória: [KCM site]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0807971

Eddigi látogatóink száma:

0048666

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Dia
Dia
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Ide a nagyujjad....
Ide a nagyujjad....
Album:Az új csoport

Kép: Ilyet is tudok ám
Ilyet is tudok ám
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Egyszerre...
Egyszerre...
Album:Az új csoport

Kép: Tenorosaink
Tenorosaink
Album:Jubileumi műsor

Kép: Dorombos nyitás
Dorombos nyitás
Album:Jubileumi műsor

Kép: Citerázom
Citerázom
Album:Esküvőm

Kép: Jubileumi park
Jubileumi park
Album:Áradás Barckán

Idézetek

Hirdetés