Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

Hatalmas elismerés a Magyar Kultúra Napján...
Hír megosztása2010. január 22-én a Magyar Kultúra napja alkalmából a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely Galagonya Citerazenekara megkapta a BarcikArt Díjat, amellyel városunk az eddigi munkánkat és elért eredményeinket ismerte el.
Nagyításhoz kattints ide

2010. január 22-én idén is megrendezésre került a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtartott ünnepség, amelyen különböző díjak, elismerések és kitüntetések átadására került sor. A rendezvényen a díjazottakon és az érdeklődőkön kívül részt vettek a város első emberei, valamint körünkben tisztelhettük az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztályának vezető főtanácsosát, Dr. Németh János Istvánt, aki a Himnusz után megtartotta ünnepi köszöntőjét.

 

A rengeteg dolgozó, művészeti csoport, valamint egyéni sikereket elért személyek díjazása és méltatása után legvégül a Citerazenei Műhely Galagonya Citerazenekarát szólították a színpadra. A rendezvényen a csoportot a legifjabb citerásunk, Jakab Ádám, a legrégebbi tagunk, Scserbin Eszter, vezetőnk, Scserbin János és én képviseltük. Együtt mentünk fel a színpadra, hogy hatalmas meglepetésünkre és annál nagyobb örömmel átvegyük a BarcikArt Díjat Szitka Péter polgármester úrtól. Hatalmas tapsot kaptunk és minden zenekari tag büszke lehetett arra, hogy idén a mi csoportunk, összetartó közösségünk kapta ezt a rendkívül megtisztelő díjat.

Az ünnepségen... Még több képért katt ide!

BarcikArt Díj.
A város önkormányzatának kitüntetése, a most kapható legnagyobb elismerés, melyet a Magyar Kultúra Napján ad Kazincbarcika városa. Olyan művészek, előadók kaphatják meg, akik az adott évben a legtöbbet tették munkásságukkal a városért.

 

A díjról:
2007-ben BarcikArt névvel új művészeti díjat alapított a Szeretem Barcikát Mozgalom. A díj létrehozásának célja az volt, hogy minden évben január 22-én, a Magyar Kultúra Napján azt a tehetséges barcikai művészt jutalmazzák majd, aki az adott évben munkásságával legtöbbet tette a városért. A BarcikArt Díjat egy háromtagú kuratórium ítélte oda, melynek Sajó Attila, az Egressy Béni Művelődési Központ akkori  igazgatója, Mezey István grafikusművész és Várkoly Imre, a Kodály Zoltán Művészeti Iskola igazgatója voltak a tagjai.
2009 októberében a városi képviselőtestület döntése alapján a díjat a legmagasabb városi kitüntetéssé minősítették és 2010 január 22-től már Kazincbarcika város adományozza az arra érdemeseknek.

 

Köszönjük a városnak, hogy idén nekünk ítélték oda ezt a kitüntető címet és nagyon reméljük, hogy a 2009-es után a 2010-es év is hasonlóan sikeres, talán még sikeresebb lesz és továbbra is méltán lesz ránk büszke Kazincbarcika városa!

Beküldte: Szabolcs, 2010.01.23. 20:07   Kategória: [KCM site]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0893558

Eddigi látogatóink száma:

0054481

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: BarcikArt Díj
BarcikArt Díj
Album:BarcikArt díj

Kép: Tá-tá-tá...
Tá-tá-tá...
Album:Az új csoport

Kép: Szabolcs2
Szabolcs2
Album:Szabolcs

Kép: EBT, Berente
EBT, Berente
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Fáklyafüst Versmondó Kör
Fáklyafüst Versmondó Kör
Album:Jubileumi műsor

Kép: Esküvőn
Esküvőn
Album:Énke és a többiek

Kép: Prímesek
Prímesek
Album:Szent István nap

Kép: Már megint ott
Már megint ott
Album:Én és akiket szeretek