Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Új hangszerek
Hír megosztásaVégre sikerült néhány új hangszerrel gyarapítanunk a hangszerparkunkat, aminek nagyon örülünk...

Már idejét sem tudom, mikor vettünk utoljára citerát a zenekarnak. Ebből egyenesen következik, hogy hangszerparkunk nem a legújabb, a citeráink átlag-életkora meghaladja a 10 évet. Kaptak már sokat ezek a hangszerek, hóban, fagyban, negyven fokos kánikulában utaztak velünk a fellépésekre, ami némelyiken sajnos, javíthatatlan nyomot hagyott...

Sok hangszerünknek nem tett jót a régi, alagsori próbatermünk magas nedvességtartalma sem, szerencsére, úgy 5 éve felköltöztünk a mostani próbatermünkbe. Az utolsó hónapokban, mikor még lent voltunk, a használatra kapott páramentesítő készülék egy átlagos őszi napon közel 10 Liter vizet gyűjtött össze a teremben. Ez sajnos, nyomot hagyott a citerákon is, idővel, ahogy száradtak, szépen, lassan repedezni kezdtek.

A két kis basszusciteránk sínylette meg legjobban a mostoha körülményeket és a bőgőciteránk, melyeknek a fedőlapja több darabra repedt.

Asztalos Sanyi basszusciterája

Asztalos Sanyi citerája


Ekkor már Asztalos Sanyi barátom nagyon szép, jó hangú citerákat készített, így a kisbasszusok pótlására rendeltünk is két kisbasszus citerát, amik azóta is jól szuperálnak. Szeretjük, mert erős, telt hangjukkal "kiszólnak" a zenekarból, egy ilyen citera hangja önmagában is elég a zenekarban.


Sanyi megjavította a Bőgőciteránkat is, amit még azóta is használunk. Sajnos, ahogy egyre pergősebb, erőteljesebb lett a zenekar hangzása, egyre inkább éreztük, hogy kevés a hangja a zenekarhoz. Mivel az új összeállítások hangzása megkívánja, több kisbasszus citerára is szükségünk lenne, ezért évek óta kénytelenek vagyunk használni a két -már leselejtezett-, tönkrement basszusciterát is.


Van olyan műsor, amihez közel 30 citerát viszünk magunkkal, a változatos összeállítás miatt.. Ezért örültünk annak, hogy idén a Magyar Kultúra Napján elnyertük a BarcikArt díjat, amivel pénzjutalom is járt. Az is reményre adott okot, hogy március 13 -án "Új utakon több évtizede..." címmel egy Gálaműsort adtunk, s a belépőjegyek árából befolyt teljes összeget hangszerek vásárlására fordíthattuk.


Hosszas számolás, szelektálás után meg is rendeltük a legfontosabb pótlandó hangszereket, így pár hete megkaptuk Sanyi két új basszusciteráját, valamint rendeltünk Komróczki Gyula barátomtól egy bőgőciterát, amit hétfőn vehettünk birtokunkba, nagy megelégedésünkre.

Komróczki Gyula bőgőciterája

Komróczki Gyula bőgőciterája

Reméljük, sokáig hasznunkra lesznek ezek a gyönyörű -és nem utolsósorban nagyon jó hangú- hangszerek, s bizakodunk abban, hogy apránként, szépen-lassan a többi, megviselt hangszerünket is lesz alkalmunk lecserélni, pótolni.

Beküldte: Jani, 2010.06.04. 11:57   Kategória: [Galagonya hírek]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0807987

Eddigi látogatóink száma:

0048667

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Szandi
Szandi
Album:Az új csoport

Kép: Sajóvámos
Sajóvámos
Album:Szent István nap

Kép: Kis dínókám
Kis dínókám
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: 20-ik szülinap
20-ik szülinap
Album:Képek

Kép: Séta után
Séta után
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Szabolcs
Szabolcs
Album:Szent István nap

Kép: Megkutyulva...
Megkutyulva...
Album:Jubileumi műsor

Kép: Apucival tv-t nézünk
Apucival tv-t nézünk
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés