Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

Arany Páva minősítés Egerben
Hír megosztása2010. június 5-én a Galagonya citerazenekar megszerezte 2008-as fennállása óta a legelső országos minősítését, amely hatalmas örömünkre Arany Páva minősítés lett.
Reni

Reni

2009-ben úgy döntöttünk, hogy szeretnénk országos minősítést szerezni. Az első lépcsőfok ennek elérése érdekében 2009. november 21-e volt, amikor Egerben a Palóc Gála keretei között megrendezésre került területi minősítőn vettünk részt, ahol a megszerzett Kiváló minősítésünknek köszönhetően megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy országos minősítést szerezzünk a legközelebbi hasonló rendezvényen. 2010-ben jutott tudomásunkra a szintén Egerben, az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Cantus Agriensis Kulturális Egyesület által, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) támogatásával megrendezendő Ködellik a Mátra elnevezésű népzenei hangverseny és minősítés, így leadtuk a jelentkezésünket.

Szabolcs

Szabolcs

2010. június 5-én 11 órakor indultunk el a helyszínre egy kisebb kerülővel, Andornaktálya felé, mivel Kazincbarcika környékén rengeteg olyan település volt, ahol az árvíz miatti útlezárások lehetetlenné tették a közlekedést. Fél 1-re érkeztünk meg, a műsor pedig 1-kor kezdődött. Az első rész utolsó előtti fellépői voltunk, így elég idő maradt az átöltözésre, valamint a citerák, koboz hangolására. A szakértő zsűri 3 tagú volt, Dr. Alföldy Boruss István mellett Méry Margit, valamint Kovács László értékelték az együtteseket, munkájukat pedig Nagy Vivien is segítette.

Hamarosan színpadra kerültünk. Nagyon vártuk már, hiszen rengeteget készültünk annak érdekében, hogy mindenki a legjobb formáját hozza. Az első összeállításunk borsodi népdalokból állt, a második pedig az Elmenék című moldvai csokrunk volt. Összességében hatalmas tapsot kaptunk, aminek nagyon örülünk, hiszen úgy gondoltuk, már emiatt is megérte a sok fáradtság, munka. A műsorunk után sokan gratuláltak, rengeteg dicséretet kaptunk más fellépőktől. Az első rész végeztével, még a vacsora előtt megtudtuk a zsűri értékelését. Úgy gondolták, hallották és látták, hogy az együttes nagyon színvonalas műsort produkált. Kihangsúlyozták az összeállítások fokozatos felépítését, valamint a sok pozitív jelző mellé megemlítették, hogy a lányok hangja fantasztikus volt és kellemesen „harsány”, amilyennek lennie kell. Elégedettek voltunk és izgatottan vártuk az eredmény kihirdetését.

Az Arany Páva díjas Galagonya Citerazenekar

Az Arany Páva díjas Galagonya Citerazenekar

A közeli étteremben megvacsoráztunk, majd visszatértünk a Művelődési Központba, hiszen még a Dobó téren egy rövid műsort kellett adnunk. Egy szónoknak köszönhetően sajnos csúszott a program, emiatt csak 4 percet játszhattunk. 2 rövid összeállítást, a Kimennék című Zobor -és nyitravidéki dalokból álló csokrunkat, valamint az A pünkösdi rózsa… című moldvai feldolgozásunkat adtuk elő.

Szabolcs

Szabolcs

A rövid műsorunk után került sor az eredmények kihirdetésére. Összesen 4 fellépő érdemelte ki az Arany Páva minősítést és hatalmas örömünkre a Galagonya citerazenekar is az imént említett együttesek között volt. Boldogságunk határtalan volt, hiszen olyan eredményt értünk el, amire már régóta vágytunk. A befektetett munka és kellő odafigyelés meghozta gyümölcsét, reméljük, nem ez volt az utolsó ilyen alkalom.

Sokat próbáltunk, rengeteget gyakoroltunk és gyakorlunk a mai napig is. Úgy érzem, egyre jobban összecsiszolódunk, egyre jobb együttessé válunk. Folytatjuk a megkezdett utat és reméljük, a sikerek a jövőben sem fognak elmaradni és sokáig fogunk még így együtt zenélni.

Beküldte: Szabolcs, 2010.06.07. 09:23   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0893581

Eddigi látogatóink száma:

0054489

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Bnőmmel
Bnőmmel
Album:Énke és a többiek

Kép: Alszom
Alszom
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Az új fülbevalóm
Az új fülbevalóm
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Már megint ott
Már megint ott
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Szokatlan felállás
Szokatlan felállás
Album:Jubileumi műsor

Kép: Zsuzsa
Zsuzsa
Album:Jubileumi műsor

Kép: Felálltam
Felálltam
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Anita, Tici, Judit
Anita, Tici, Judit
Album:Jubileumi műsor