Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Eseménydús borsodnádasdi fellépés...
Hír megosztása2010. július 3-án eseményekben gazdag napja volt a Galagonya citerazenekarnak. Jégeső, vihar, felhőszakadás, napsütés, gyér érdeklődés, húrszaggatás; csak hogy a legfontosabbakat említsem...

2010. július 3-a szélsőséges nap volt. Fülledt meleg volt jellemző, de indulásunk előtt már látszott, hogy hatalmas vihar van készülőben. Aki fél 2 után érkezett meg a próbatermünkbe, azt már elkapta az eső. A fellépést Frida otthoni elfoglaltsága, Eszter születésnapja, Kata pedig kislánya, Kitti első születésnapja miatt kihagyta, így kivételesen csak 7-en voltunk.
A Kazincbarcikától 30 km-re lévő Borsodnádasdra 2 helyett (mint később kiderült, hatalmas szerencsénkre) negyed 3-kor indultunk el. Szépen haladtunk, napsütéses, meleg időben. Hamarosan elértük Bánrévét, a közvetlenül a szlovák határ mellett elhelyezkedő települést, ahol olyan dolog fogadott bennünket, hogy alig akartunk hinni a szemünknek.

Köd és jég mindenhol Bánrévén a vihar után

Köd és jég mindenhol Bánrévén a vihar után

Az egész települést beborította a cseresznye nagyságú jég, amely ahogyan azt egy helyi lakostól megtudtuk, 10 perccel azelőtt esett. Hatalmas vihar pusztíthatott, amelynek súlyosságáról  a tövestől kicsavart fák, valamint az épületekben keletkezett károk hű képet alkottak. A hőmérsékletkülönbség miatt párafelhőben haladtunk, alig láttunk valamit.

Mindenhol levert levelek, ágak

Az úton levert levelek, ágak...

Volt olyan ház, amelynek csak a tetőgerendái maradtak meg, az összes palát összetörte a jég. A Bánréve és Sajópüspöki úton is fellelhető volt a pusztítás, mivel az út tele volt ágakkal, falevelekkel, valamint jéggel, az út mentén pedig derékba tört fákat láthattunk. Szörnyű látvány volt és örültünk neki, hogy később indultunk.

Borsodnádasdra érve az egy évvel ezelőtti színpad és technikus fogadott minket, ami biztosíték volt arra, hogy  a hangosítással idén sem lesz probléma. A helyi iskolában készültünk, amikor Borsodnádasdot is elérte a vihar. Rengeteg eső leesett, mi pedig aggódtunk, hogy a közönség nagy része hazament.

Lovasbemutató szakadó esőben

Lovasbemutató szakadó esőben

A színpadhoz érve rájöttünk, hogy félelmünk alaptalan volt, rengeteg ember lézengett az előttünk lévő tisztáson, a sátrak környékén. A szükséges beállítások után elkezdtük műsorunkat, amely legnagyobb részt pörgősebb számokat tartalmazott. Az igaz, hogy sok ember volt kint a helyszínen, de kevesen hallgattak minket. Akik ott voltak, azok viszont jól érezték magukat, ami minket is feldobott.

Kisebb problémák is adódtak. János kb 3 citerát amortizált le, szaggatta a húrokat rendesen. A csereciterája csúszkált az asztalon, valamint nem feküdt fel rendesen az asztalra, ezért billegett is. A lényeg, hogy megoldotta. Műsorunk végén megköszöntük a figyelmet, majd a lelkes, de kis létszámú közönség megtapsolt minket, megköszönve a színvonalas produkciót.

Galagonyák a vásárban...

Galagonyák a vásárban...

Átöltözés után nézelődtünk, vásárolgattunk a helyszínen, majd hazaindultunk.
Bánrévén 5 órával a vihar után is megmaradt a jég. A várost ellepték a tűzoltók, katasztrófavédelmisek. A helyiek fóliázták a háztetőket, a károkat próbálták felmérni. Szomorú látvány volt, sajnos ilyen hatalmas viharok egyre gyakrabban előfordulnak mostanság. Reméljük Bánrévén minél hamarabb helyreáll a rend.

***

Borsodnádasdon is jól éreztük magunkat. Külön öröm volt számunkra, hogy a tavalyi fellépés után idén is meghívást kaptunk a Molnárkalács fesztiválra. Reméljük, jövőre is részt vehetünk a rendezvényen és bízunk benne, hogy akkor az időjárás is megfelelő lesz.

Beküldte: Szabolcs, 2010.07.04. 22:22   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786458

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Sajóvámos
Sajóvámos
Album:Szent István nap

Kép: Megint én
Megint én
Album:Én és akiket szeretek

Kép: :)
:)
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Galagonyák
Galagonyák
Album:Jubileumi műsor

Kép: Galagonya
Galagonya
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Szabolcs és kis Reni
Szabolcs és kis Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: BarcikArt Díj
BarcikArt Díj
Album:BarcikArt díj

Idézetek

Hirdetés