Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

XV. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál
Hír megosztásaIdén augusztus 4. és 8. között került megrendezésre a XV. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a görög, olasz és francia csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk.
Kittike, az utánpótlás

Kittike, az utánpótlás

2010. elején örömmel értesültünk arról, hogy idén mi is részt vehetünk és képviselhetjük Magyarországot a XV. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon. Legutóbb 2 éve szerepeltünk ezen a rendezvényen, és az akkori tapasztalatok arra engedtek minket következtetni, hogy idén is felejthetetlen napokat fogunk egymással, a többi külföldi csoporttal, valamint a vendéglátó települések lakóival, szervezőivel eltölteni.

2010. augusztus 4-én, az első napon minden csoport egy 10 perces műsorral mutatkozott be a fesztivál megnyitóján. Sajnos azonban az eső közbeszólt. A külföldi csoportok, valamint a barcikai néptáncosok végigvonultak a város főutcáján, hogy embereket toborozzanak a Városháza előtti térre. A műsort mi kezdtünk volna, de sajnos eleredt az eső, így beköltöztünk az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár épületébe, amelynek színpadán előadhattuk rövid műsorunkat. Az El Condor Pasa és a Piros, piros… című csokrainkkal készültünk, és nagy megelégedettségünkre teljes mértékben elnyertük a közönség tetszését. A fellépés után megtekintettük a többi csoport előadásait is, majd jó hangulatban megvacsoráztunk. Ezek után került sor a nyitóbulira, amelyen az összes szereplő részt vett. Próbatermünkben még tartottunk egy rövid próbát, felkészültünk a pénteki hosszabb műsorunkra, majd mi is hazatértünk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait.

Műsor a Városháza előtt

Műsor a Városháza előtt

A következő fellépésünkre augusztus 6-án került sor, Kazincbarcikán. Ismét hazai közönség előtt szerepelhettünk, ami miatt a szokásosnál egy kicsit izgatottabbak voltunk. Sajnos délután ismét esett, így attól féltünk, megint a színházteremben fogunk játszani, de végül az égiek megkegyelmeztek, így szabadtéren adtuk elő közel fél órás műsorunkat. Pörgős számokat játszottunk, nagyrészt moldvai összeállításokat. A közönség lelkes volt, tapsviharral jutalmazták lelkesedésünket, így jó érzéssel hagytuk el a színpadot. A görögök műsora után megvacsoráztunk, ismét próbáltunk, eljátszottuk a legújabb összeállításunkat, valamint régen játszott dalokat. Fáradtak voltunk, ezért hamarosan hazatértünk.

Vadna, Kultúrpark

Vadna, Kultúrpark

Augusztus 7-én Vadnára voltunk hivatalosak. Előttünk a görög csoport színvonalas műsorát tekinthették meg a kilátogatók, mivel nekik még egy másik helyszínen is fel kellett lépniük. A szükséges színpadi beállítások után került sor a műsorunkra. Régen láttunk ilyen lelkes közönséget, ugyanis szinte az összes számot végigtapsolták. Mindig hatalmas öröm ilyen embereket előtt játszani, így emiatt a szokásosnál is koncentráltabbak voltunk. Fellépés után nagyszerű vendéglátásban volt részünk. Csodálatos ajándékokat kaptunk, amit ezúton is köszönünk. A polgármester úr történeteket mesélt nekünk, amit mindenki szívesen hallgatott, amíg meg nem érkezett a busz. Bepakoltunk, elbúcsúztunk, majd visszatértünk a próbatermünkbe, és az utóbbi nap szokásainak megfelelően ismét eljátszottunk egy pár dalt, majd hazamentünk aludni.

Galagonya Citerazenekar - csak Misi hiányzik

Galagonya Citerazenekar - csak Misi hiányzik

Augusztus 8-án, a fesztivál utolsó napján Nagybarcán szerepeltünk. Mivel a külföldi együttesek naponta 2 helyszínen adtak műsort, ezért ezen alkalommal az olaszok kezdték meg a szereplést. Élvezetes produkciót láthattak az érdeklődők, de nem maradhattak sokáig, hiszen Sajókazán már várták őket. Ismételten lelkes közönség gyűlt össze a borsod megyei faluban, így előttük is örömünkre szolgált előadni közel fél órás műsorunkat. A polgármester úr köszönete után kaláccsal, pogácsával, sörrel, ásványvízzel és egyéb finomságokkal láttak minket vendégül. Ezek után hazatértünk Barcikára, ahol megvacsoráztunk, majd megnéztük a Folk Error együttes műsorát. A fesztivál zárásaként minden évben sor kerül egy záró fogadásra, amelyen a csoportok vezetői, valamint 2-3 csoporttag vehet részt. Nagyjából sikerült minden együttesnek betartania a 10 órára kitűzött időpontot, így intézményünk igazgatója, Kerekes Ottó szóban, valamint egy kis ajándékkal megköszönte a csoportok részvételét, majd koccintás után mindenki szabadon fogyaszthatott. Beszélgettünk, énekeltünk, jól éreztük magunkat. A záróbulira már nem volt energiánk maradni, így megköszöntük a meghívást valamint a külföldiek részvételét, és hazatértünk.

Összességében elmondhatjuk, hogy ismét felejthetetlen napokon vagyunk túl. Megtapasztalhattuk a falvak közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Reméljük mi is részt vehetünk egy ehhez hasonló külföldi fesztiválon és bízunk benne, hogy jövőre is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Beküldte: Szabolcs, 2010.08.11. 12:29   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Hozzászólások Új hozzászólás írása

Reni
2010.08.11. 20:47 Ip cím naplózva

RENI

Vííííííí

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786461

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tamás
Tamás
Album:Szent István nap

Kép: Misivel
Misivel
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Méltatás közben
Méltatás közben
Album:BarcikArt díj

Kép: függönynél
függönynél
Album:Énke és a többiek

Kép: Kis huncut
Kis huncut
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: :D
:D
Album:Jubileumi műsor

Kép: Judit (alias Kuckó)
Judit (alias Kuckó)
Album:Jubileumi műsor

Kép: Csaba és Luca
Csaba és Luca
Album:Az új csoport

Idézetek

Hirdetés