Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Arany Páva Gála Egerben...
Hír megosztása2010. augusztus 29-én Egerben szerepeltünk az Arany Páva Gálán, köszönhetően annak, hogy korábban, 2010 június 5-én a Galagonya citerazenekar megszerezte 2008-as fennállása óta az első Arany Páva minősítését.
Az Aranypáva díszoklevelünk

Az Aranypáva díjunk

2010. június 5-én, az Arany Páva Díj megszerzése után megtudtuk, hogy a nyár végén egy gála keretében újra színpadra állhatunk Egerben, ahová csak a legjobb zenekarok, pávakörök, asszonykórusok, népdalkörök és egyéb előadók kapnak meghívást. Örültünk a lehetőségnek, így mi is jelentkeztünk.
A Gálára 2010. augusztus 28-án és 29-én került sor. A szombati napon színpadra lépők közül 8 együttes került be a vasárnap délutáni gálára. Korábban úgy döntöttünk, hogy vasárnap szeretnénk fellépni, és ebbe a szervezők bele is egyeztek. Reggel 7 órakor indultunk el Kazincbarcikáról, hogy 8 órára már heves megyei városban legyünk. Érkezésünk után kipakoltunk, hogy a citerák átvegyék a levegő hőmérsékletét, majd szabad program következett. Elsétáltunk a Dobó térre, ahol megállapítottuk, hogy ha szerencsénk van, akkor fellépésünk alatt nem fog minket sütni a nap.

Az Aranypáva Díj átvétele

Díjátvétel

Ezek után a közeli vásáron nézelődtünk, majd visszatértünk az Egri Kulturális és Művészeti Központba. A műsor 10-kor kezdett, így János fél 9-kor kezdte a hangolást. Az öltözést és a hangolás követően kimentünk a helyszínre, hogy meghallgassuk és megnézzük az előttünk lévő csoportok műsorát. Hamarosan mi is sorra kerültünk. A felhős időjárás miatt valóban nem sütött minket a nap, így a citerák sem hangolódtak el. Összeállításunk egy, a saját tájegységünkről való borsodi és a legújabb moldvai csokrunkat, a Piros, piros… című összeállításunkat foglalta magában. Úgy éreztük, hogy a közönségnek elnyerte a tetszését, és reméltük, hogy a zsűri is -amelynek többek között Birinyi József és Olsvai Imre is tagja volt -hasonlóképpen fogja értékelni előadásunkat.

A délelőtti programot a mezőtúri Szivárvány citerazenekar zárta. Ezek után került sor az elismerések, valamint a korábban megszerzett Arany Páva Díjak átadására. János átvette a június 5-én megszerzett minősítésünket, majd izgatottan vártuk, hogy vajon bekerültünk e a délutáni gálára. A vasárnapi napon 9 együttesnek sikerült olyan produkciót nyújtania, amelyet a szakértő zsúri méltónak talált arra, hogy délutáni, a Szent István Rádió által is rögzített gálaelőadáson előadja rövid műsorát. Nagy örömünkre a Galagonya citerazenekar is a kiválasztott együttesek között volt, így délután a moldvai csokrunkat adhattuk elő. Hamarosan az is kiderült, hogy a 16 csoport közül utolsóként.

Az Aranypáva díjas Galagonya Citerazenekar

Az Aranypáva díjas Galagonya Citerazenekar

Ebédre pizzát rendeltünk, amelynek elfogyasztása után a pihenésé volt a főszerep. János újrahangolta a citerákat, immáron a benti terem hőmérsékletéhez, hiszen a gála az Egri Kulturális és Művészeti Központ színháztermében került megrendezésre délután 3 órától. A várakozást meseszövegek éneklésével, alvással, sétálással töltöttük el, mindenki megtalálta a neki megfelelő elfoglaltságot. Megnéztük és meghallgattuk az előttünk lévő együtteseket, majd fél 5-kor mi is sorra kerültünk. Olsvai Imre ,,Életfa" díjas népzenekutató, a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének nyugalmazott munkatársa, Kodály Zoltán tanítványa bemutatta az előadásra kért moldvai csokrot, majd bekonferált minket.

Misi - kellemest a hasznossal... :P

Misi :P

Műsorunkra szinte teljesen megtelt a színházterem, az összes előttünk fellépő együttes megtisztelt minket a jelenlétével és figyelmével. Nagyszerűen éreztük magunkat a színpadon összeállításunk előadása közben, amelynek végén a közönség hatalmas tapssal jutalmazott minket. Vastapsot kaptunk, amely egy zenész életében mindig felejthetetlen élmény. Bevallom őszintén, legutóbb a 2 évvel ezelőtti miskolci Kocsonyafesztiválon éreztem ilyen jól magam, de szerintem a többiek is hasonlóképpen gondolják. A fellépés után rengeteg gratulációt kaptunk, ami természetesen mindenkit jóleső érzéssel töltött el. Birinyi József és Olsvai Imre is jó véleménnyel voltak az összeállításunkról és további sok sikert kívántak a folytatáshoz. Bepakolás, átöltözés utána negyed 6 körül indultunk haza, és fél 7-re már mindenki hazaérkezett.
Nagyszerű élményekkel gazdagodtunk ezen a napon. Megkaptuk a korábban megszerzett Arany Páva Díjunkat, bejutottunk a vasárnap délutáni gálaműsorra, műsorunkat felvette a Szent István Rádió, valamint legújabb moldvai csokrunkkal hatalmas sikert arattunk mind a közönség, mind a zsűri körében. Fantasztikus nap volt, reméljük, sok hasonlóban lesz még részünk az elkövetkezendő években is.

Beküldte: Szabolcs, 2010.09.04. 13:30   Kategória: [Galagonya hírek]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0807980

Eddigi látogatóink száma:

0048667

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Közösen pengetünk...
Közösen pengetünk...
Album:Az új csoport

Kép: Mi
Mi
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Férjemmel...
Férjemmel...
Album:Esküvőm

Kép: A kis vámpír
A kis vámpír
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Balázs
Balázs
Album:Az új csoport

Kép: Laura, Reni, Gina
Laura, Reni, Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs és Misi
Szabolcs és Misi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Tici, Tamás és Gina
Tici, Tamás és Gina
Album:Amatőr Gála

Idézetek

Hirdetés