Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Citerás hétvége a Vidratanyán...
Hír megosztása2010. szeptember 11-én Békés megyébe, pontosabban Szeghalom mellé, a Vidratanyára voltunk hivatalosak, mégpedig a körösladányi Cuháré citerazenekar által szervezett citerás hétvége keretében.

2010. közepén tudtuk meg, hogy szeptember elején Komróczki Gyula citerás hétvégét tervez a Szeghalom melletti Vidratanyán. Természetesen mindenki örömmel fogadta a hírt, hiszen már régóta szerettük volna személyesen is megismerni a körösladányiakat és a többi együttest, ezért rögtön jelentkeztünk, nehogy véletlenül lemaradjunk. Szombaton fél 10-10 körül indultunk el Barcikáról, és 1 órára már lent voltunk. Mi voltunk az elsők egyébként, még Gyuláék sem érkeztek meg. Érkezésük után hamarosan megtudtuk, hogy sokan visszamondták a részvételt, ezért este "csak" 8 fellépő lesz. A délutánt beszélgetéssel, ismerkedéssel töltöttük el, az esti műsor előtt pedig János felhangolta a hangszereket. Műsorunkban 2 moldvai csokrot, valamint egy Gereben feldolgozást játszottunk el.

Galagonya Citerazenekar (fele) egyenpólóban a színpadon

Galagonya Citerazenekar (fele) egyenpólóban a színpadon

A színpad kicsi volt, ennek ellenére kényelmesen elfértünk, a hangosításról pedig elmondhatjuk, hogy nagyon profi volt, hiszen Kohári Imre, a Békés Megyei Jókai Színház hangtechnikusa, látta el ezt a feladatot. Mivel egy szereplő nem érkezett meg időben, ezért kétszer léptünk fel, másodjára az El Condor Pasa című összeállításunkat hallhatták a jelenlévők. A fellépők az ország különböző részeiről érkeztek. Volt, aki Csorvásról, volt, aki Hortról, de érkeztek szereplők Kabáról, Sápról és Zalaegerszeg mellől, Botfáról is. Nagyszerű este volt, öröm volt hallgatni és látni az előadásokat. Szerintem mindenki jól érezte magát, minden találkozónak ilyennek kellene lennie.

Cuháré Citerazenekar (fele) a színpadon

Cuháré Citerazenekar (fele) a színpadon

Az est végén a Cuháré citerazenekar fantasztikus és változatos műsorát hallgathattuk meg. Vacsora előtt koccintottunk, utána pedig a szórakozásé volt a főszerep. Éjfél körül úgy döntöttünk, mi is zenélünk egy kicsit. Jóleső érzés volt, amikor a moldvai zenénkre táncoltak a fellépők. Sosem csináltunk még táncházat, igazán megtisztelő volt. A Vidratanyán egy medence is található, amely fürdésre is alkalmasnak tűnt.

A strandolás mindenki fejében megfordult, de sajnos senki sem hozott fürdőcuccot, így idén csak békamentés lett belőle. Majd jövőre bepótoljuk. 3 órakor mentünk pihenni, hiszen ekkorra már mindenki kellőképpen elfáradt az egész napi „megpróbáltatások” után.

Misi, Szabolcs és Réka (Csorvás) a kenutúrán

Misi, Szabolcs és Réka (Csorvás) a kenutúrán

Az utolsó napi kenutúra felejthetetlen lesz számomra. Reggel 9-kor gyülekeztek a vállalkozó szelleműek, akik egy 20 km-es kenutúrán vehettek részt a Sebes-Körösön. Összesen 11-en voltunk, a Galagonya citerazenekarból Misi és én vettünk részt a kiránduláson. Az út élményekben gazdag volt és sajnos az egyik kenuban utazó 3 fős csorvási lánycsapat a borulást sem kerülte el, de gond nélkül megúszták, így folytathattuk a közösséget összekovácsoló utazásunkat. Fél 2-re érkeztünk meg és ebéd után hagytuk el a Vidratanyát telis-tele élményekkel.

Összességében jól éreztük magunkat, értékes emberekkel találkoztunk és kötöttünk barátságot és bízom benne, hogy lesz még részünk hasonló vagy talán még ennél is jobb élményekben egy ehhez hasonló hétvégén a Vidratanyán.

Beküldte: Szabolcs, 2010.09.18. 17:59   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786436

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Én
Én
Album:Jubileumi műsor

Kép: Babaúszáson
Babaúszáson
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Dorombos kezdés
Dorombos kezdés
Album:Jubileumi műsor

Kép: Gina
Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Méltatás közben
Méltatás közben
Album:BarcikArt díj

Kép: Eeeeee...
Eeeeee...
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Dorombos nyitás
Dorombos nyitás
Album:Jubileumi műsor

Kép: Hintát kaptam:)
Hintát kaptam:)
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés