Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

A XXVII. Kisgyőri Szüreti Napon jártunk...
Hír megosztása2010. szeptember 25-én Kisgyőrben szerepeltünk, a XXVII. alkalommal megrendezett Szüreti Napon

2010. szeptember elején tudtuk meg, hogy a hónap végén Kisgyőrben, a helyi szüreti napon fogunk fellépni. Tartottunk az időjárástól, de szerencsére 25-én napsütéses idő volt. Ilyen körülmények között, dél körül indultunk el és 1 óra múlva már meg is érkeztünk a Miskolchoz közeli, gyönyörű környezetben, völgyek között elterülő településre.

A helyi iskolában, az egyik terembe pakolhattunk le és hamarosan meg is érkezett egyik szervező hölgy, aki átkísért minket ebédelni. A babgulyás és a fánk elfogyasztása után visszatértünk, majd gyorsan átöltöztünk és elindultunk az első fellépésünk helyszínére, egy buszmegállóba. Ide rövid műsorral kellett készülni, egyfajta bemutatkozó jelleggel, így az „Én Istenem…” című összeállításunkat játszottuk el, amelyben csak két hangszert, kobozt és furulyát használtunk. Látszólag elnyerte a közönség tetszését, aminek különösen örültünk, hiszen ebben a felállásban ezt a dalt a Galagonya Citerazenekar ez idáig nem játszotta.
Az összes szereplő együttes bemutatkozó műsora után visszatértünk az iskolába, a táncosok, huszárok, betyárok, fogatosok, a bíró valamint bíróné pedig elindultak a lovas felvonulásra. Mi a hangszerekkel együtt lesétáltunk a második fellépésünk helyszínére, egy völgy aljába, a Falufa melletti térre, és mire a menet megérkezett, beállítottuk a mikrofonokat. A szüreti műsor 16 órakor kezdődött, amelyen rajtunk kívül fellépett a Pozdor Néptáncegyüttes Csíkszépvízről, a Mezőgecsei Néptánccsoport, a Berkő Népdalkör és Berkőce Néptánccsoport, Vámosi László népzenész Andoknaktályáról, a Kisgyőri Népdalkör, a Motolla Tánccsoport, a Kökörcsin Táncegyüttes és az Énekmondók.

A műsort a Galagonya Citerazenekar kezdte, ugyanis a többi fellépőnek nem volt szüksége mind a 7 mikrofonra, mivel többségében táncosok voltak. Al-Dunai székely dalokkal kezdtünk, majd következett a Piros, piros… című moldvai csokrunk, amely előtt János közölte, hogy tartogat számunkra egy meglepetést. Kicsit izgultunk, hiszen el nem tudtuk képzelni, hogy mit gondolhatott ki. Az összeállítás feléig nem történt semmi, majd amikor elérkeztünk a moldvai táncos dallamokhoz, akkor a kisgyőri Faluház vezetője, a csoport jó barátja, Grúz Attila feljött a színpadra és moldvai dobjával kísérte a zenekart. Nagyon jó hangulatot teremtett, kellemes meglepetés volt. Segítségét ezúton is köszönjük. 6 órára ért véget a Szüreti műsor, addigra már csak 3-an maradtunk a zenekarból, ugyanis Jánoson, Katán és rajtam kívül mindenki hazament, mert egyéb elfoglaltságuk volt. Bepakoltunk a kocsikba, majd elindultunk a helyi sportcsarnokba, ahol elfogyasztottuk a bőséges vacsoránkat. A Faluházban eközben az Esztenás Zenekar tartott moldvai táncházat. Rengeteg kedves emberrel találkoztunk ezen a napon is, sokan gratuláltak a műsorunkhoz, a berkőcések meghívtak magukhoz, reméljük, sikerül majd eljutni Szlovákiába. A vacsora elfogyasztása után megköszöntük a vendéglátást, elköszöntünk, majd hazatértünk.
Nagyszerű nap volt, ismét felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Kedves, segítőkész emberekkel, szervezőkkel találkoztunk. Reméljük, jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen helyszínekre mindig szívesen megyünk.

Beküldte: Szabolcs, 2010.09.28. 09:35   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786432

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: kisReni
kisReni
Album:Kedvenc képek

Kép: Kata
Kata
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: én
én
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Virág..
Virág..
Album:BarcikArt díj

Kép: Jubileumi park
Jubileumi park
Album:Áradás Barckán

Kép: Kis Reni és Ami
Kis Reni és Ami
Album:Jubileumi műsor

Kép: :)
:)
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés