Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Könyvbemutató Sajószentpéteren
Hír megosztása2009. szeptember 29-én a Sajószentpéter története II. (1526-1848) című könyv bemutatójára kaptunk meghívást, hogy a kötet ismertetése közben felidézzük az egyes korok hangulatát az érdeklődőknek.

2009. szeptember 29-én a sajószentpéteri Városi Könyvtárba kaptunk meghívást, ahol a Sajószentpéter története II. című könyvet mutatták be. A könyv 1526-1848 közötti időszakot öleli fel a város szemszögéből, valamint bemutatja a településen élő emberek mindennapjait. A kötet három fő korszakot ölel fel: reneszánsz, kuruc-kor, szabadságharc. Ezért Sajó Attila az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár előző igazgatója, aki jelenleg a Lévay József Városi Könyvtár vezetője felkért minket, hogy műsorunkkal felidézhetnénk az egyes korok hangulatát a bemutatóra érkezőknek.

Érdeklődők a könyvbemutatón

Érdeklődők a könyvbemutatón

A könyvbemutató délután 4 órakor kezdődött és a hétköznapi időpont, valamint a helyszűke miatt csak 4-en mentünk a csoportból (János, Kata, Reni és én). Fél órával a kezdés előtt értünk oda, kipakoltuk a citerákat és vártuk az érdeklődőket. Közben megérkeztek a könyv szerzői és lektora is, valamint szépen lassan feltöltötték a székeket a könyv iránt érdeklődő helyi lakosok, így már semmi akadálya nem volt a kezdésnek.

Sajó Attila

Sajó Attila

A bemutatót Sajó Attila nyitotta meg, utána pedig eljátszottuk a reneszánsz csokrunkat. A fellépés egyik érdekessége volt, hogy most nem folyamatosan játszottuk el dalainkat, csokrainkat, hanem a könyv ismertetése közben adtunk elő egy-egy műsorszámot. Így a reneszánsz csokrunk után Sajószentpéter polgármestere tartott rövid köszöntőt, majd felkérte a lektorasszonyt, Dr. Gyulai Évát, hogy ismertesse a kötetet. A Miskolci Egyetem tanára örömmel kommentálta a könyvet. A kötet ismertetése után megint mi következtünk, mégpedig a Török bársony süvegem és a Csínom Palkó, Csínom Jankó kezdetű dalokkal, amik a kuruc-kor hangulatát idézték. Euztán a két szerző, Tóth Péter és Horváth Zita mondott pár gondolatot a könyvről, mesélt arról, hogyan készült el a könyv és pár irányadó instrukciót adtak a tervezett következő kötet íróinak. A bemutató végéhez közeledve ismét mi kerültünk a figyelem központjába két 1848-as dalunkkal. Műsorunk befejeztével a jelenlévőknek lehetőségük volt megvásárolni és dedikáltatni a könyvet, valamint kérdésükkel is nyugodtan fordulhattak a szerzőkhöz és a lektorasszonyhoz. Eközben mi elpakoltuk citeráinkat, majd hazatértünk.

Ismét egy olyan fellépést tudhatunk magunk mögött, ami elnyerte a közönség tetszését, valamint mi is új élménnyel térhettünk haza, hiszen könyvbemutatón még nem zenéltünk. Remélem a jövőben is lesz ilyen módon lehetőségünk színesíteni egy-egy hasonló eseményt.

Beküldte: Misi, 2010.10.07. 14:02   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786423

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: repülő napon
repülő napon
Album:Énke és a többiek

Kép: Tardona patak
Tardona patak
Album:Áradás Barckán

Kép: Életem első pilla...
Életem első pilla...
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Nelli és Nóri
Nelli és Nóri
Album:Az új csoport

Kép: Kis Reni és Ami
Kis Reni és Ami
Album:Jubileumi műsor

Kép: Gina, Tamás
Gina, Tamás
Album:Szent István nap

Kép: Dorombozok
Dorombozok
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs, Misi
Szabolcs, Misi
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Idézetek

Hirdetés