Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

A Zene Világnapja Budapesten
Hír megosztása2010. október 3-án a Zene Világnapja alkalmából Budapesten, a Néprajzi Múzeumban szerepeltünk.
A múzeum csarnokában...

A csarnokban...

Nyáron tudtuk meg, hogy meghívást kaptunk Budapestre, a Zene Világnapja alkalmából a Néprajzi Múzeumban megrendezendő eseményre. Izgatottunk vártuk, hiszen ebben a felállásban még nem voltunk a fővárosban.
Október 3-a az országban az önkormányzati választások napja is volt egyben. Korán kellett indulnunk, hiszen a műsor 11-kor kezdődött. Reggel fél 7-kor indultunk el, így fordulhatott elő az, hogy volt, aki 6 órakor a szavazófülkében kezdte a napját, nehogy lemaradjon a döntésről.
9 óra körül érkeztünk meg a Parlament szomszédságában található múzeumba. Gyönyörű volt az aula és hamarosan azt is megtudtuk, hogy itt fogunk játszani. A hatalmas tér és az ennek köszönhető visszhang arra engedett következtetni minket, hogy még a szokásosnál is jobban oda kell figyelnünk egymásra, nehogy az előadásunk rovására menjen az esetleges figyelmetlenség. Elfoglaltuk a második emeleten található helyiségünket, ahol rajtunk kívül még 3 csoport volt elhelyezve. Emiatt Jánosnak igencsak nehéz dolga volt a hangolással, de szerencsére időben befejezte. Mi már átöltözve néztük meg a műsor elejét, és gyanúnk beigazolódott, hiszen a visszhang a produkciók rovására ment, nagyon sokat vesztett így élvezeti értékéből. Nem volt túl sok néző, a szereplőkön kívül csak azok tekinthették meg a műsort, akik érvényes múzeumi belépőjeggyel rendelkeztek.
Hamarosan mi következtünk. A borsodi csokrunkkal kezdtünk és egészen jól sikerült, valószínűleg az odafigyelésünknek és összeszokottságunknak köszönhetően. A csoportunk kiegészült Grúz Attilával, a kisgyőri Faluház vezetőjével, aki moldvai dobbal kísért minket a második, Piros, piros… című csokrunkban. Fantasztikus hangulatot teremtettünk, igyekezetünket pedig a közönség vastapssal jutalmazta, ami az egyik legnagyobb elismerés egy zenész számára. Műsorunk után összepakoltunk, elköszöntünk azoktól, akik még nem mentek haza és lassan mi is elindultunk.
Hazafelé beugrottunk az egyik, autópálya melletti gyorsétterembe és elfogyasztottuk jól megérdemelt ebédünket. Az úton volt, aki beszélgetett, volt, aki tanult és volt, aki aludt. Természetesen olyan is volt, aki ezt a három tevékenységet egymás után tette. Grúz Attilától Miskolcon köszöntünk el, megköszönve a segítségét és közreműködését. Fél 5 körül értünk haza, kipakolás után pedig –aki még nem volt- elment szavazni, a többiek pedig hazamentek.
A hatalmas tér és a visszhang ellenére jól éreztük magunkat, bár sajnos, semmiféle ellátást nem kaptunk, még egy üveg ásványvizet sem. Egy zenésznek mindig jól esik a vastaps, ezzel mi sem voltunk másképpen. Remélem a közönség is meg volt velünk elégedve, mi megtettünk mindent. Reméljük, jövőre is meghívást kapunk, s ismét zenélhetünk a Néprajzi Múzeumban, immár más körülmények között.

Beküldte: Szabolcs, 2010.10.08. 17:27   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 2 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0734413

Eddigi látogatóink száma:

0035347

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Judit és Gina
Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Sajóvámos
Sajóvámos
Album:Szent István nap

Kép: Tamás
Tamás
Album:Szent István nap

Kép: Gina
Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Nelli
Nelli
Album:Az új csoport

Kép: Petra és Bogi
Petra és Bogi
Album:Jubileumi műsor

Kép: A jubileumi zenekar
A jubileumi zenekar
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs
Szabolcs
Album:Szent István nap

Idézetek

Hirdetés