Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

2010-ben ismét sikeres évet zártunk...
Hír megosztásaA zenekar 2010-es éve is jól sikerült, reméljük, a 2011-es esztendő is hasonló élményekkel, elismerésekkel fog minket megajándékozni.

Az év első eseményeként 2010. január 22-én a Magyar Kultúra napja alkalmából a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely Galagonya Citerazenekara megkapta a BarcikArt Díjat, amellyel városunk az eddigi munkánkat és elért eredményeinket ismerte el. Minden zenekari tag büszke lehetett arra, hogy a mi csoportunk, összetartó közösségünk kapta ezt a rendkívül megtisztelő díjat, amelyet olyan művészek, művészeti csoportok, előadók kaphatnak meg, akik az adott évben a legtöbbet tették munkásságukkal a városért.

A BarcikArt Díj átvétele

A BarcikArt Díj átvétele

Az év első fellépése 2010. február 6-án Sárospatakon volt, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Amatőr Gála szakági döntőjén vehettünk részt, ahonnan színvonalas műsorunknak köszönhetően bejutottunk a május 3-án a Miskolci Nemzeti Színházban megtartandó gálaestre. Nagyszerű délután volt, hiszen már régóta arra vártunk, hogy a miskolci színházban adhassunk elő műsorunkat.

2010. március 13-án Kazincbarcikán Gálaműsort tartottunk, ahol a Kisördögök zenekar, valamint a Galagonya citerazenekar is fellépett annak érdekében, hogy a belépőkből befolyt összegből új hangszereket vásárolhassunk a régi, elavultak helyett. Összességében elmondhatjuk, hogy kellemes élményekkel lettünk gazdagabbak, hiszen ismét megtapasztalhattuk a közönség szeretetét, lelkesedését és ismét rájöhettünk, hogy miért is érdemes zenélni.

Március 23-án és 27-én eddigi legnagyobb megmérettetésükön estek át újoncaink, a Kisördögök. Közel fél évvel azután, hogy megismerkedtek a citerával, a városi gyermek Ki-Mit-Tud? -on mutathatták meg eddig elsajátított tudományukat a zsűri előtt. Dicsérő szavakat kaptak, valamint teljesítményükért egy hatalmas édességkosarat is.

A Galagonya citerazenekarnak sűrű programja volt tavasszal. Március 15-én Tardonán, az ünnepi műsoron, március 26-án Sajóivánkán az Idősek Napján, március 27-én a Békés megyében található Csorváson, a kellemes hangulatú településen, egy fantasztikus népzenei találkozón, május 1-én Felsőnyárádon, május 7-én a Kistérségi Kulturális Gálán, május 10-én pedig a várva várt eseményen, az Amatőr Gála keretein belül a Miskolci Nemzeti Színházban léptünk fel. A tavasz tehát eseményekben gazdag volt, és nagyon reméltük, hogy az egész évünk hasonlóan fog alakulni.

A nyár elején megérkeztek az új citerák. A Gálaműsor bevételéből, valamint a BarcikArt díj pénzjutalmából 2 basszusciterát, valamint egy új bőgőciterát vásároltunk, amelyeket örömmel vettünk birtokunkba.

2009-ben úgy döntöttünk, hogy szeretnénk országos minősítést szerezni. Az első lépcsőfok ennek elérése érdekében 2009. november 21-e volt, amikor Egerben a Palóc Gála keretei között megrendezésre került területi minősítőn vettünk részt, ahol a megszerzett Kiváló minősítésünknek köszönhetően megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy országos minősítést szerezzünk a legközelebbi hasonló rendezvényen. 2010. június 5-én került sor a minősítésre, méghozzá szintén Egerben, ahol a Galagonya citerazenekar megszerezte 2008-as fennállása óta a legelső országos minősítését, amely hatalmas örömünkre rögtön Arany Páva minősítés lett. Ennek is köszönhetően 2010. június 15-én, 2009. április 16-a után másodszor szerepeltünk a KVTV-ben, ahol a zenekar első Arany Páva díjáról számoltunk be, de természetesen a zenélés sem maradt el.

Az Arany Páva Díjas csapat a minősítésen

Az Arany Páva Díjas csapat a minősítésen

2010. június 26-a nagy nap volt a Galagonya citerazenekar tagja, Frida és párja, Zoli életében. Összeházasodtak és ezzel együtt hivatalosan is összekötötték az életüket. A Galagonya citerazenekar pedig meghívást kapott e jeles eseményre. A hivatalos események után délután megteremtettük a hangulatot az est további részéhez, majd szórakoztunk majdnem 3 óráig. Fantasztikus nap volt, ez kétségtelen.

A nyáron műsort adtunk Borsodnádasdon, a Molnárkalács fesztiválon, valamint Zubogyon is, a templomban. 2010. július 20-a és 27-e között, mint minden évben, idén is leutaztunk Balatonszepezdre, az ifjúsági táborba, hogy pihenéssel és tanulással töltsünk el egy hetet, közvetlenül a Sajóvölgyi Folklórfesztivál előtt. A Galagonya citerazenekar és a Kisördögök citerazenekar tagjai vettek részt a táborozáson, de sajnos nem mindenki, így összesen „csak” 20-an voltunk. Nagyszerű és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Remélem idén még többen fogunk leutazni Balatonszepezdre és hasonló élményekkel fogunk hazatérni.

Balatoni tábori próba...

Balatoni tábori próba...

2010. augusztus 4. és 8. között került megrendezésre a XV. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a görög, olasz és francia csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk. Kazincbarcikán, Vadnán és Nagybarcán léptünk fel. Megtapasztalhattuk a falvak közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Bízunk benne, hogy idén is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Augusztus 20-án Kazincbarcikán szerepeltünk, augusztus 29-én Egerben szerepeltünk az Arany Páva Gálán, köszönhetően annak, hogy korábban, 2010 június 5-én a Galagonya citerazenekar megszerezte 2008-as fennállása óta az első Arany Páva minősítését. Szeptember 11-én Békés megyébe, pontosabban Szeghalom mellé, a Vidratanyára voltunk hivatalosak, mégpedig a körösladányi Cuháré citerazenekar által szervezett citerás hétvége keretében. Új zenekarokat ismertünk meg, barátságok szövődtek, izgalmakban teli programokon vehettünk részt. Reméljük, idén is megrendezésre kerül egy hasonló találkozó, mi minden esetre már nagyon várjuk.

Misi és Szabolcs a kenutúrán

Misi és Szabolcs a kenutúrán

Az év vége felé közeledve a fellépések száma sajnos csökkent, de mint tudjuk, ez általában így szokott lenni. 2010. szeptember 25-én Kisgyőrben szerepeltünk, a XXVII. alkalommal megrendezett Szüreti Napon, szeptember 29-én Sajószentpéteren egy könyvbemutató keretében már létszámhiányos együttes lépett fel, ahogyan kicsit később, november 30-án a véradóknak adott műsoron.

Közben 2010. október 3-án a Zene Világnapja alkalmából Budapesten, a Néprajzi Múzeumban szerepeltünk. Nyáron tudtuk meg, hogy meghívást kaptunk Budapestre, a Zene Világnapja alkalmából a Néprajzi Múzeumban megrendezendő eseményre. Izgatottunk vártuk, hiszen ebben a felállásban még nem voltunk a fővárosban. Jól sikerült a műsor, és ez mindenki elégedettséggel töltött el. Az év utolsó fellépése 2010. november 13-án volt, mégpedig a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére szervezett jótékonysági előadás.

Az évet 2010. december 17-én zártuk le, amikor is a péntek ellenére nem próbáltunk, hanem egymást ajándékoztuk meg, valamint buliztunk, ünnepeltünk. Ahogyan az elmúlt években, idén is felejthetetlen emlékekkel, valamint különböző ötletesebbnél ötletesebb ajándékokkal gazdagodtunk.

Összességében sikeres évet zártunk, amelyekről a különböző díjak, elismerések, valamint az Arany Páva minősítés is árulkodik. Reméljük, 2011-ben folytatódik a jó sorozatunk és ismét értékes díjakat szerezhetünk, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

Beküldte: Szabolcs, 2011.02.04. 10:48   Kategória: [Galagonya hírek]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Hozzászólások Új hozzászólás írása

Reni
2011.02.05. 18:16 Ip cím naplózva

RENI

Köszönjük az évértékelést!

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0857370

Eddigi látogatóink száma:

0052048

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Méltatás közben
Méltatás közben
Album:BarcikArt díj

Kép: repülő napon
repülő napon
Album:Énke és a többiek

Kép: Szóló
Szóló
Album:Jubileumi műsor

Kép: BarcikArt Díj
BarcikArt Díj
Album:BarcikArt díj

Kép: Judit és Gina
Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Megint az a nyuszifül
Megint az a nyuszifül
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Galagonya
Galagonya
Album:Amatőr Gála