Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Népzenei találkozó Csorváson...
Hír megosztása2011. március 26-án a Békés megyében található Csorváson, a kellemes hangulatú településen szerepeltünk, ami az évek során egy fantasztikus népzenei találkozóvá nőtte ki magát.

December óta izgatottan vártuk a március végét, hiszen évek óta szereplünk ebben a hónapban Csorváson egy nemzetközi népzenei versenyen és találkozón. A felkészülést időben elkezdtük, mivel minden évben új összeállítást mutatunk be a szakértő zsűrinek és a közönségnek. Idén egy al-dunai és egy moldvai dalokból álló összeállítással készültünk.

2011. március 25-én, péntek délután 5 órakor indultunk el, ugyanis szerettünk volna 1 nappal korábban odaérni annak érdekében, hogy kipihentek legyünk. Fél 10-re sikeresen megérkeztünk a Csorvás mellett található Rudolf-kastélyba, Minden évben itt szállunk meg, de idén még izgatottabbak voltunk, mert tudtuk, hogy felújították a kastélyt. Megállapítottuk, hogy nagyszerűen sikerült és kipakolás után megelégedetten foglaltuk el szobáinkat. Egy gyors vacsora után próbát tartottunk a másnapi megmérettetésre, hiszen az egyik dalunkat csupán 1 héttel azelőtt hallottuk először és ott tanultuk meg, így nem ártott a gyakorlás. Ezek után nyugovóra tértünk és igyekeztünk magunkat kellőképpen kipihenni másnapra.

A Galagonya Citerazenekar a Rudolf-kastély teraszán

A Galagonya Citerazenekar a Rudolf-kastély teraszán

Reggel nem kellett korán kelnünk, mivel a találkozó csak délután kezdődött. Ennek ellenére 9 körül már mindenki kivétel nélkül talpon volt, így reggeli után a hangolás előtt még próbáltunk egyet. János fél 12-re hangolta fel az összes hangszert, így ebéd után elindulhattunk a fellépés helyszínére.

Reni

Reni

Összesen 18 fellépő együttes, népdalkör szerepelt ezen a napsütötte szép délutánon. Utolsó előttiként léptünk fel, előtte volt időnk boltba menni, átöltözni, beénekelni valamint meghallgatni a többi fellépőt. Sajnos sokan műsor közben is beszélgettek, így elég nagy alapzajban kellett helytállniuk a szereplőknek. Bíztunk benne, hogy a mi műsorunk alatt talán nagyobb lesz a csend.

A moldvai dallamok után az al-dunai székely összeállításunkkal is elismerést váltottunk ki a közönség körében, aminek kifejezetten örültünk, hiszen az utóbbi csokrot korábban még sohasem játszottuk publikum előtt. Vacsora előtt minden fellépő együttes és szólista megkapta oklevelét, majd Juhász Kálmán Jánost szólította színpadra és egy nagyon szép beszéd után egy ajándékcsomaggal jutalmazta meg. Ezután következhetett a tombolasorsolás. Szerencsések voltunk, hiszen a csoport tagjai közül ketten is nyertünk. Eszter egy mosogatószert és egy törlőkendőt, jómagam pedig a 4 tombolám egyikének köszönhetően egy ajándékcsomagot. Az est további része egy meghívott zenésznek köszönhetően tánccal és mulatozással telt el.

Áll a bál....

Áll a bál...

Hamarosan visszatértünk a szállásunkra és egész este Activity-vel mulattuk az időt. Későn tértünk nyugovóra, de muszáj volt, mert valamennyit aludnunk is kellett. Az ébredés mindenki számára nehéz volt, de 10-kor, a Forma 1 után sikerült elindulnunk. Délután 3 órára értünk haza.

Összességében elmondhatjuk, hogy újabb felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak és nagyon reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk részt venni ezen a fantasztikus hangulatú népzenei versenyen és találkozón.

Beküldte: Szabolcs, 2011.04.04. 12:39   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786467

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Méltatás
Méltatás
Album:BarcikArt díj

Kép: Fürcsi után
Fürcsi után
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Frida
Frida
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Imádkozom
Imádkozom
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Zoli bácsival
Zoli bácsival
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Még mindig
Még mindig
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Balatonon
Balatonon
Album:Képek

Idézetek

Hirdetés