Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Városi Gyermek Ki-Mit-Tud?
Hír megosztásaKis citerásaink valamint a szólistaként is induló Nóri is sikerrel vették az első fordulót, majd Kiemelt helyezést értek el a verseny döntőjében, melyhez gratulálunk nekik.
Bogi

Bogi

Kemény felkészülés előzte meg a Kisördögök csapatának idei, városi Gyermek Ki-Mit-Tud? –os szereplését. A rendezvény előtti egy hónapban komoly munka, felkészülés folyt a próbákon.

A nagyobb hiányosságok, pontatlanságok kijavításával kezdtük, majd ezt követte a dalok legapróbb részletekre kiterjedő begyakorlása, az átkötések és dalkezdések pontosítása.

Nóri

Nóri

Külön hangsúlyt fektettünk a dalok tempóinak gyakorlására, mert ezzel még eléggé hadilábon áll a zenekar, valamint időnkhöz és lehetőségeinkhez mérten próbáltunk az énekre is odafigyelni.

A precíz, pontos megvalósítás alapja a sok és kemény gyakorlás, amiből az utóbbi hetekben rendesen ki is jutott kis ördögeinknek. Kaptam is visszajelzéseket, hogy János bácsi „kicsit szigorú”... :)

Minden csoportnál idő kell ahhoz, hogy eljussanak a csoporttagok arra a pontra, amikor már tudnak egymásra figyelni, s nem csak a saját dolgaikkal vannak elfoglalva a közös zenélés alatt. Ha eljön ez a pont, akkor már mondhatjuk azt, hogy kezd összeszokni, összecsiszolódni a csapat. Nos, már elmondható, hogy a Kisördögöknél ez elkezdődött...

Még messze van a csoport attól, ahová szeretnénk velük eljutni, s elmondhassuk, hogy méltó utódai a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely hagyományainak és szellemiségének, de nagyon jó úton haladnak.

A Kisördögök a színpadon

A Kisördögök a színpadon

Másfél év nem sok egy hangszeren tanuló gyerek számára. Ez alatt a másfél év alatt viszont nagyon szépen fejlődött a kis citerásaink hangszeres tudása és csapatszelleme. Bizonyíték erre a mostani Gyermek Ki-Mit-Tud? –on mutatott teljesítményük. Aki látta az elődöntőn és a döntőn a gyerekeket, az egyértelműen észrevehette a javulást az eddigi fellépésekhez képest.

Viki és Adrienn

Viki és Adrienn

Megdicsérte a gyerekeket a zsűri, de szülők és az ismerősök is elismerő szavakat mondtak az elhangzott produkcióról. Mivel március az 1848 –as szabadságharc megemlékezéséről szól, ezért a megmérettetésen 1848 –hoz kötődő dalokból összeállított dalcsokrot játszottak a gyerekek. Már nézni is jó volt, mikor a függöny széthúzódott és a nagy színpadot teljes szélességében betöltötte a 14 kis citerás. Hangosítás nélkül is jól hallatszott minden, az ének pedig betöltötte az egész színháztermet.

Marysol

Marysol

A produkciót a zsűri a legjobbaknak kijáró, Kiemelt oklevéllel jutalmazta, s egy hatalmas zsák édesség volt a jutalom, melyet a következő próbán mindenki nagy megelégedésére szétosztottunk.

A döntőbe szintén bejutott a külön produkcióval, szólóban is induló kis citerásunk, Nóri is.
Erre az alkalomra dunántúli tréfás dalokból válogattam számára egy csokorra valót. Külön öröm számunkra az, hogy Nóri szintén Kiemelt helyezést ért el. Jutalmul egy értékes ajándékot, egy dorombot kapott, aminek nagyon örült. Ezen az estén mindenki jókedvvel és örömmel tért haza az eredményhirdetés után.

A szurkolótábor kemény magja sem maradhatott el, a döntőn ott szurkolt több tagunk a Galagonyák közül: Gina és a két Reni a nézőtéren drukkolt a kicsiknek, Gina párja, Tamás pedig -természetesen ő is egyenpólóban- a szurkolás közben szokása szerint fotózott jópár képet a gyerekekről.

Gina és a két Reni a Galagonyáktól.

Gina és a két Reni a Galagonyáktól.

Remélem, hogy ez a fejlődés töretlenül halad tovább, s egyre jobb produkciókkal fogják elkápráztatni Kisördögeink a közönséget. Gratulálunk nekik, megérdemelten lettek első helyezettek ezen a városi –és városkörnyéki iskolák tanulóinak megrendezett megmérettetésen!

Beküldte: Jani, 2011.04.05. 21:18   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786459

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Apucival tv-t nézünk
Apucival tv-t nézünk
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Gyakorlás
Gyakorlás
Album:Az új csoport

Kép: Szabolcs és Dia
Szabolcs és Dia
Album:Jubileumi műsor

Kép: Magáért beszél!
Magáért beszél!
Album:Esküvőm

Kép: János, Reni, Tici
János, Reni, Tici
Album:Amatőr Gála

Kép: Kocsonya fesztivál
Kocsonya fesztivál
Album:Énke és a többiek

Kép: Kisördögök
Kisördögök
Album:Jubileumi műsor

Kép: Vigyor
Vigyor
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés