Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Balatonszepezd 2011
Hír megosztásaMint minden évben, idén is leutaztunk Balatonszepezdre, az ifjúsági táborba, hogy pihenéssel és tanulással töltsünk el egy hetet, közvetlenül a Sajóvölgyi Folklórfesztivál előtt.

2011. július 19-én reggel már mindenki izgatott volt, hiszen általában minden résztvevő a balatonszepezdi táborozást várja az évben a legjobban. A Galagonya Citerazenekarból Gina, mindkét Reni, Misi, János és én utaztunk, mint rutinos táborozók, a Kisördögök közül pedig mindkét Bogi, Emi, Marysol, Viki, Nóri és Betti döntött a táborozás mellett. 9-en voltunk, mivel Gina párja, Tamás, Reni párja, Misi, valamint az én párom, Zsófi is velünk tartott. Összesen azonban mégis 29-en voltunk, mivel egy pályázatnak köszönhetően velünk tarthattak még 13 –an a kisciterásainkon kívül. Tehát együtt nyaralt még velünk Nóri bátyja, Norbi, továbbá két citerás lány, Angelika és Karolina, valamint Betti, Evelin, két újabb Bogi, Lili, Viki, Csilla, Dóri, Bianka és Niki.

A teljes táborozó csapat

A teljes táborozó csapat

Természetesen, mint minden évben, idén sem sikerült fél 6-kor elindulnunk. Háromnegyed hatra bepakoltunk. Az utazásunk izgalmas volt, jó hangulatban teltek el az órák, és így egyre közelebb kerültünk a táborhoz.

Norbi Superman

Norbi Superman

Misi

Misi

Szerencsére már 12 óra előtt megérkeztünk Balatonszepezdre, ahol kellemes idő fogadott minket. Hamarosan elfoglalhattuk a szállást is, majd megebédeltünk. A többség a jól megszokott kőházba került, Norbi pedig egy közeli faházban lett elszállásolva. Ebéd után kipakoltunk, felhúztuk az ágyneműket, majd a csoport úgy döntött, hogy látogassuk meg a közeli strandot. A kicsiken látszott, hogy nagyon jól érezték magukat, sokan még sohasem fürödtek a Balaton vizében, így örömük teljes mértékben érthető volt. Folyamatosan számoltuk őket, nehogy valaki eltűnjön, de a napok során rájöttünk, hogy ők is vigyáznak magukra és egymásra is, így folyamatos aggódásunk feleslegesnek bizonyult.

Esti daltanulás

Esti daltanulás

Fáradtan tértünk vissza a táborba. A hideg vacsora elfogyasztása után daltanulás következett. János összeválogatott 14 dalt, és a tábor során minden nap megtanultunk kettőt, így a tábor végére már az összeset tudtuk. Jó ötlet volt, egyrészről a dalok miatt, másrészről pedig azért, mert így jobban összekovácsolódott a csoport. Furcsa érzés volt, hogy pár évvel ezelőtt még mi voltunk a kicsik, most pedig már az újabb generáció tagjai tőlünk kértek engedélyt, hogy lemehessenek az ajándékboltba, büfébe. Mi vigyáztunk rájuk, mi tartoztunk felelősséggel azért, hogy nehogy valami bajuk essen.
A második napon elkezdtük az érdemi munkát. A kicsik új csokrot kezdtek el tanulni, mi pedig megismertük a hangolás művészetét. Mindenki a saját hangszerét hangolta fel. Ezek után kezdtük el a próbánkat, amelyen egyrészről új csokrot tanultunk, valamint a folklór fesztiválra gyakoroltunk. Délután a strandra az esős idő miatt sajnos nem tudtunk lemenni, ehelyett a játékra, barangolásra helyeztük a hangsúlyt.

A kilátónál

A kilátónál

Vacsora után örömmel konstatálhattuk, hogy már 4 dalt tudunk. A kicsik röplabdáztak, homokoztak, futkároztak, egyszerűen jól érezték magukat. Kicsit nosztalgiázhattunk, hiszen mi is hasonlóak voltunk, mi is így szórakoztunk néhány évvel ezelőtt.
A harmadik napon a kirándulásé volt a főszerep. Úgy döntöttünk, hogy idén Tihanyba megyünk, és ott töltünk el egy felejthetetlen napot. Nagy segítségünkre volt a busz, amely idén nem ment haza, hanem lent maradt velünk a táborban. Mivel egész nap esett, annyira nem élveztük a nap azon részét, amikor szabad ég alatt kellett tartózkodnunk. Meglátogattuk a Marcipán Múzeumot, valamint a Babamúzeumot is. Az időjárás sajnos nem javult, hideg és kellemetlen szél fújt, ezért hamar visszamentünk a táborba, a nap hátralevő részében pedig egymást szórakoztattuk.

A kikötőben (Viki, Nóri, Emi)

A kikötőben (Viki, Nóri, Emi)

Pénteken ismét próbáltunk volna, azonban egy közeli táborból, konkrétan a szekszárdiból kaptunk egy meghívást. Szívesen elfogadtuk annak érdekében, hogy megismertessük velük a citerát, mint hangszert. Rövid műsorunk után az ottani kórus is előadta műsorát, majd egy közös daltanulás következett.

Műsor a szekszárdi táborban

Műsor a szekszárdi táborban

Mindenki jól érezte magát, így nyugodt szívvel hagytuk el a tábort. Délután ismét a strandé volt a főszerep, de most sem tudtunk bemenni Révfülöpre, mivel félő volt, hogy leszakad az ég. Utólag kiderült, hogy jól döntöttünk, ugyanis esett az eső, de utána folytattuk a fürdőzést az egyre hidegebb vízben. Sokan visszamentek a táborba, azokhoz pedig, akik maradtak, csatlakoztak hétvégi vendégeink, Asztalos Sanyi és családja; felesége Detti, valamint lányai, Detti és Bogi. Sütött a nap, a víz ugyan már hideg volt, de ennek ellenére fürödtünk.

Dettike

Dettike

Bogi és Detti

Bogi és Detti

Szombat reggelre sajnos ismét elromlott az idő, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy reggel 6-kor megtartsuk a minden évben szokásos csokiriadót. Ügyesek voltak a gyerekek, mindenki sok csokit gyűjtött be. Egész nap szeles idő volt, a strandolás szóba sem jöhetett. Ehelyett inkább próba, valamint ebéd után bementünk Révfülöpre, a kikötőbe, ahol lehetett nézelődni. Sokan készíttetettek magukról karikatúrát, amelyek rendkívül jól sikerültek. A vállalkozó kedvűekkel felmentünk a kilátóba, az idő megfelelő volt, hiszen nem volt túl meleg. Összesen 11-en mentünk fel. Hamar felértünk, bár egy kicsit mindenki elfáradt. Kellemes délután volt, mindenki jól érezte magát a rossz idő ellenére is.
Vasárnap próba és ebéd után ismételten busszal elutaztunk Badacsonyba.

Bogi és Betti

Bogi és Betti a vidámparkban

A vidámpark segített abban, hogy mindenki újra gyereknek érezhesse magát. Mozgalmas nap volt. Sajnos nem maradhattunk sokat, mert vacsorára vissza kellett érnünk. A fáradtságunk ellenére vasárnap mindkét csoport fellépett. A kicsik egy régi csokrukat adták elő, mi pedig egy hosszabb műsorral kedveskedtünk az érdeklődőknek. A fellépés jól sikerült, a közönség jól érezte magát, ami számunkra az egyik legfontosabb szempont. Több mint 1 órán keresztül játszottunk, mindenféle stílusú dalokat. Felejthetetlen volt.

Tejfölevés - Bogi

Tejfölevés - Bogi

Cukorfújás - Lili, Evii

Cukorfújás - Lili, Evii

Hétfőn szeles, esős idő volt, így a strandolás ismét kimaradt. Próbáltunk, pihentünk, énekeltünk, ping-pongoztunk, tehát összességében kellemes eltöltöttük az időt. Este a tábor csúcspontjaként megtartottuk a vetélkedőt, amelyen rendkívül jól érezték magukat a gyerekek. Látszott rajtuk, hogy minden percet, feladatot élveznek, és legjobb tudásuk szerint teljesítettek. Másnap minden csapat örömmel vette át az őket megillető ajándékokat.
Az utolsó nap már a pakolásról szólt. Olyan érzésem volt, mintha még senki sem akart volna hazamenni, és ez a későbbi beszélgetésekből bizonyossá is vált. Fél 7-re érkeztünk haza, majd mindenki hazatért. Összességében elmondható, hogy nagyszerű és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Remélem jövőre még többen fogunk leutazni Balatonszepezdre és hasonló élményekkel fogunk hazatérni.

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.03. 23:16   Kategória: [Egyéb programok]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Hozzászólások Új hozzászólás írása

Reni
2011.08.12. 20:56 Ip cím naplózva

RENI

Miért most mit csináltam?

Jani
2011.08.11. 22:47 Ip cím naplózva

JANI

Ugye? Nem véletlenül írja Szabolcs a cikkeket... ;P

Bianka
2011.08.11. 20:08 Ip cím naplózva

BIANKA

Szerintem nagyon jó lett a cikk

Jani
2011.08.11. 15:21 Ip cím naplózva

JANI

Uhh... Rendben, de te fogsz vigyázni rájuk!

Reni
2011.08.11. 14:18 Ip cím naplózva

RENI

Igen János még többen! Visszük a fél várost, úgysem volt tele a tábor
Szabolcs köszönjük a cikket igazán jól sikerült.

Jani
2011.08.11. 12:05 Ip cím naplózva

JANI

Még többen ???

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0843475

Eddigi látogatóink száma:

0051253

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Segítő figyelem
Segítő figyelem
Album:Az új csoport

Kép: Kis dínókám
Kis dínókám
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Én
Én
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szóló
Szóló
Album:Jubileumi műsor

Kép: Reni, Frida
Reni, Frida
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Méltatás
Méltatás
Album:BarcikArt díj

Kép: Gina
Gina
Album:Énke és a többiek

Kép: :))
:))
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés