Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál
Hír megosztásaIdén augusztus 3. és 6. között került megrendezésre a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a török, olasz és román csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk.

2011. elején örömmel értesültünk arról, hogy idén mi is részt vehetünk és képviselhetjük Magyarországot a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon. Legutóbb tavaly szerepeltünk ezen a rendezvényen, és az akkori tapasztalatok arra engedtek minket következtetni, hogy idén is felejthetetlen napokat fogunk egymással, a többi külföldi csoporttal, valamint a vendéglátó települések lakóival, szervezőivel eltölteni.

Az olasz csoport a felvonuláson

Az olasz csoport a felvonuláson

2011. augusztus 3-án, az első napon minden csoport egy 10 perces műsorral készült a fesztivál megnyitóján.

Török zenész

Török zenész

Török dobos

Török dobos

A külföldi csoportok, valamint a barcikai néptáncosok végigvonultak a város főutcáján, hogy embereket toborozzanak a Városháza előtti térre. A műsort mi kezdtünk el. A Túl a vizen kicsi ház… és a Silladri című csokrainkkal készültünk, és nagy megelégedettségünkre teljes mértékben elnyertük a közönség tetszését. A fellépés után megtekintettük a többi csoport előadásait is, majd jó hangulatban megvacsoráztunk. Ezek után került sor a nyitóbulira, amelyen az összes szereplő részt vett. Mi azonban hazatértünk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait. A következő fellépésünkre augusztus 5-én került sor. Pontosabban fellépéseinkre, ugyanis a szerb csoport nem tudott eljönni, ezért Bánhorvátiban is felléptünk még aznap, Kazincbarcikán kívül.

A Galagonyák a megnyitón

A Galagonyák a megnyitón

Bánhorvátiban fél 6-kor, Barcikán pedig fél 8-kor. Közel fél órás műsorokat adtunk elő. Pörgős számokat játszottunk, nagyrészt moldvai összeállításokat. Mindkét közönség lelkes volt, tapsviharral jutalmazták lelkesedésünket, így mindkét helyszínen jó érzéssel hagytuk el a színpadot. A törökök műsora után megvacsoráztunk, majd hazatértünk.

Román táncosok

Román táncosok

Török táncosok

Török táncosok

Augusztus 6-án, a fesztivál utolsó napján Mucsonyba voltunk hivatalosak. Mindössze 6-an voltunk, mivel Ginának, Reninek és Misinek más elfoglaltsága akadt, így ők nem tudtak velünk utazni. Sajnos adminisztratív okok miatt kevés volt a mikrofon, de a szükséges színpadi beállítások után sor került a műsorunkra. Régen láttunk ilyen lelkes közönséget, ugyanis szinte az összes számot végigtapsolták. Mindig hatalmas öröm ilyen emberek előtt játszani, így emiatt a szokásosnál is koncentráltabbak voltunk. Fellépés után nagyszerű vendéglátásban volt részünk, rendkívül finom vacsorát kaptunk, sajnálhatja, aki kihagyta. Csodálatos ajándékokat kaptunk, amit ezúton is köszönünk. Ezek után hazatértünk Barcikára. A többség hazatért, ketten maradtunk Jánossal a külföldi együttesek elbúcsúztatására és az összegzésre. Amíg a többi együttes visszatérését vártuk, megnéztük a Blackriders együttes műsorát.

Vacsizunk...

Vacsizunk...

A fesztivál zárásaként –ahogyan az imént említettem- minden évben sor kerül egy értékelésre, amelyen a csoportok vezetői, valamint 2-3 csoporttag vehet részt. Nagyjából sikerült minden együttesnek betartania a 10 órára kitűzött időpontot, így Kerekes Ottó szavakkal, valamint egy kis ajándékkal megköszönte a csoportok részvételét, majd koccintás után mindenki szabadon fogyaszthatott. Beszélgettünk, jól éreztük magunkat. A záróbulira már nem volt energiánk maradni, így megköszöntük a meghívást valamint a külföldiek részvételét, és hazatértünk.

Olasz zenészek

Olasz zenészek

Összességében elmondhatjuk, hogy ismét felejthetetlen napokon vagyunk túl. Megtapasztalhattuk a környező települések közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Reméljük mi is részt vehetünk egy ehhez hasonló külföldi fesztiválon és bízunk benne, hogy jövőre is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Fotók: opont.hu és Leskó Tamás

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.10. 22:10   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0786439

Eddigi látogatóink száma:

0047051

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tamás, Gina és Szabolcs
Tamás, Gina és Szabolcs
Album:Jubileumi műsor

Kép: Esküvőmön
Esküvőmön
Album:Esküvőm

Kép: Játékgépezve
Játékgépezve
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Hugi
Hugi
Album:Kedvenc képek

Kép: Karcsi bácsi
Karcsi bácsi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Anyucival
Anyucival
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: szem
szem
Album:Énke és a többiek

Idézetek

Hirdetés