Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Augusztus 20-a Mezőtúron...
Hír megosztásaJó hangulatban telt el Szent István király ünnepe, az összes zenekar kivétel nélkül fantasztikus műsort adott elő, amelyet a lelkes közönség is díjazott.

2011. augusztus 4-én kaptuk a meghívást a mezőtúri citerazenekarok vezetőjétől, Csider Istvántól, amelyet örömmel elfogadtunk. Egyre izgatottabban vártuk a napot, hiszen Mezőtúron ez idáig sohasem szerepeltünk. A fellépést megelőző próbák jó hangulatban teltek, bár nehezen jutottunk dűlőre, hogy melyik csokrainkat játsszuk annak érdekében, hogy nehogy átlépjük a 15 percet. Végül sikerült közös nevezőre jutnunk.

Eszter a felépésre várva

Eszter

2011. augusztus 20-án délután 1 órakor indultunk el Mezőtúrra. Három és fél négy óra utazási idővel számoltunk, azonban három óra alatt leértünk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Mezőtúrra. A helyi Közösségi Ház mellett volt a színpad, mi pedig az épületben pakolhattunk le. Amíg a fellépésre vártunk, meghallgattuk az ünnepi köszöntőt, megtekintettük az arató felvonulás érkezését a Szabadság térre, az aratók műsorát a színpadon, valamint az ökumenikus kenyérszentelést. János ezután a citerákat hangolta fel, és lassan mi is átöltöztünk.
A fellépők között volt a mezőtúri Tücsök zenekar, a zákányszéki Nefelejcs zenekar, a szintén mezőtúri Lókötők zenekar, a szentesi Pengető zenekar, a nagykaposi FABOTÓ zenekar, a mezőtúri Cimbora zenekar, a szintén mezőtúri Szivárvány zenekar, valami mi, a kazincbarcikai Galagonya citerazenekar. A citerazenekarok műsora közben került sor a Közösségi Ház előtti díszkút avatására is. A Szabadság téren egyre többen gyűltek össze. Az előzetes program szerint 19:50-kor kellett volna fellépnünk, ám egy kis csúszás miatt fél 9 körül kezdtük el a műsorunkat, amelyben a Gyertek menjünk vendégségbe, a Kiserdőben szaladozva, valamint a Piros, piros című csokrainkat játszottuk.

Színpadon a Galagonyák

Színpadon a Galagonyák

Azt hiszem, a közönségnek is tetszett, fáradozásunkat nagy tapssal jutalmazták. A fellépésünk után is sok gratulációt kaptunk, ami természetesen mindenkit jó érzéssel töltött el.

Misi

Misi

A citerazenekarok után fellépett a gyomaendrődi Körösmenti táncegyüttes, valamint a szintén gyomaendrődi Suttyomba zenekar is. 10 órától pedig a nap fénypontjaként Jamie Winchester és zenekara zenélt.
Átöltözés után összepakoltuk a citerákat, majd bepakoltunk a buszba, hogy ne vacsora után kelljen. Az imént említett vacsorára a Közösségi Házban került sor. Minden szereplő finom "topogó" -t (krumplis tészta, a helybéli pásztoremberek eledele) kapott, a vacsora alatt és után pedig Bíró-Sipos Karina muzsikált. Nagyszerű volt a hangulat, azonban hamarosan indulnunk kellett. 10 órakor hagytuk el a várost, ahova máskor is szívesen visszatérnénk. Kazincbarcikára valamivel fél 1 után érkeztünk meg, és bár fáradtak voltunk, de kipakoltuk a citerákat és csak azután tértünk haza.
Összegezve elmondhatjuk, hogy ismételten egy nagyszerű fellépésen vagyunk túl, és bízunk benne, hogy más alkalommal is meghívást kapunk Mezőtúrra.

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.21. 22:19   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0829500

Eddigi látogatóink száma:

0050284

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tenorosok
Tenorosok
Album:Jubileumi műsor

Kép: Megint
Megint
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Kisördögök
Kisördögök
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lazán
Lazán
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Méltatás
Méltatás
Album:BarcikArt díj

Kép: Zsuzsa és Edina
Zsuzsa és Edina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Méltatás közben
Méltatás közben
Album:BarcikArt díj

Kép: Gina
Gina
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés