Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Újra Mezőtúron jártunk...
Hír megosztása2011. október 2-án augusztus 20-a után ismét az alföldi városban szerepelhettünk, mégpedig a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyen.
Reni

Reni

Augusztusi fellépésünk során átvettük az egyik felújított bőgő citeránkat, de mivel sajnos megrepedt, ezért vissza kellett küldenünk. Hamarosan meghívást kaptunk a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület és KÓTA által megszervezett, a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyre, amelyre –természetesen nem csak azért, hogy átvegyük a citeránkat- igent mondtunk. Nagyon vártuk már a fellépés napján, hiszen augusztusban is rendkívül jól éreztük magunkat.

Október 2-án napsütéses reggelre ébredhettünk, de Mezőtúrra csak 10 órakor indultunk el. Majdnem mindent bepakoltunk, és 1 órára meg is érkeztünk. A műsor a Közösségi Ház nagytermében került megrendezésre, ahol a fellépő együttesek és a vendégek mellett részt vett Herczeg Zsolt polgármester és Birinyi József, a KÓTA társelnöke is.

Eszter, Kata, János

A buszból való kipakolásunk után derült ki, hogy Gina fellépő ruháját barcikán hagytuk a műv. házban, így erőteljesen el kellett gondolkoznunk azon, hogy hogyan oldjuk meg a felmerülő problémát. Végül a mezőtúri citerások segítettek, tőlük kapott ruhát, valamint cipőt is. Sőt, még választási lehetőségünk is volt, 2 ruha közül dönthettük el, hogy melyik hasonlít leginkább a miénkre. A segítségük nélkül valószínűleg nem lépett volna fel, így ezúton is meg szeretnénk köszönni kedvességüket és igyekezetüket.

Két dorombos

Két dorombos

Ezen apró probléma megoldása után János elkezdte a hangolást, mi pedig lassan átöltöztünk. Megtekintettük az előttünk lévő együttesek műsorát, majd hamarosan mi is színpadra kerültünk. Olyan dalokat választottunk, amiket még sem a mezőtúri közönség, sem pedig Birinyi József –akinek véleményünk szerint sokat számít minden meglátása, javaslata- hallott. Ezen megfontolásokat figyelembe véve tehát úgy döntöttünk, hogy az Elmenék és a Silladri című számainkat fogjuk eljátszani. Szerencsére minden jól sikerült, a közönségből és a KÓTA társelnökéből is elismerést váltottunk ki. Birinyi József kérésünkre a Hangverseny végeztével külön is értékelte összeállításainkat.

A fellépésünk után átöltöztünk, majd Jánossal megnéztük az utánunk következő együttesek műsorát. Ez idő alatt a többiek próbáltak a csütörtöki fellépésre, amelyen sajnos egyetemi tanulmányaim miatt nem tudtam részt venni. A Hangverseny után sor került a Népzenei Staféta ünnepélyes átadására, majd Birinyi József kiosztotta az elismerő okleveleket, valamint a mezőtúri együtteseknek az Arany Páva Díjat és az Arany Páva Nagydíjat.

Műsor közben - Galagonya Citerazenekar

Műsor közben - Galagonya Citerazenekar

Gyors összepakolás után egy közeli étterembe vezetett utunk, ahol a nagyszerű szervezésnek köszönhetően ízletes vacsora fogadott minket, a jó hangulatot pedig a fellépő együttesek közös énekléssel biztosították. Vacsora után nem maradtunk sokáig, indultunk haza, mivel másnap szinte mindenkit várt a munka és az iskola.
Összességében elmondhatjuk, hogy nagyszerű napot zártunk. Jól sikerült a fellépés, megoldódott minden probléma, és a szervezéssel is minden rendben volt. Köszönjük szépen Mezőtúrnak, hogy ismét meghívást kaptunk, reméljük, nem utoljára jártunk az alföldi városban.

Beküldte: Szabolcs, 2011.10.07. 16:08   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0819914

Eddigi látogatóink száma:

0049573

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tici, Tamás és Gina
Tici, Tamás és Gina
Album:Amatőr Gála

Kép: Koncert után édes a .....
Koncert után édes a .....
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Anya és lánya
Anya és lánya
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Kitti és én
Kitti és én
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Csaba és Luca
Csaba és Luca
Album:Az új csoport

Kép: Reni és Dominik
Reni és Dominik
Album:Az új csoport

Kép: Reni, Gina turbolyázik
Reni, Gina turbolyázik
Album:Jubileumi műsor

Kép: Balázs
Balázs
Album:Az új csoport

Idézetek

Hirdetés