Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

III. Sajóvölgyi Népdalkör Találkozó Sajószentpéteren
Hír megosztása2011. november 12-én Sajószentpéteren, a helyi Közösségi Házban volt szerencsénk részt venni egy találkozón, ahol népdalkörök, táncosok és népzenészek szórakoztatták egymást és a megjelent közönséget.

2011. október végén kaptuk a hírt, hogy idén meghívást kaptunk a 2011. november 12-én Sajószentpéteren megtartandó III. Sajóvölgyi Népdalkör Találkozóra. Csupán annyi volt a probléma, hogy ezen a napon vezetőnk, János Zh-t fog írni a Miskolci Egyetemen, így felvetődött a kérdés, hogy belevágjunk-e nélküle? Jól összeszokott csapat vagyunk, a legjobbunkat csak akkor tudjuk nyújtani, ha teljes létszámban részt vehetünk 1-1 fellépésen. Úgy döntöttünk, elmegyünk, ugyanis lehetséges, hogy a jövőben lesz még ilyen alkalom, amikor János nem ér rá és nélküle kell megoldanunk 1-1 szereplést.

A fellépés előtt rengeteget gyakoroltunk. Eredetileg úgy volt, hogy táncházat is fogunk tartani, de erre végül nem került sor, ugyanis a Számadó együttes húzta a talpalávalót. A sok gyakorlás ellenére azonban izgultunk, nehogy elrontsunk valamit. A felkészülés jól sikerült, így izgatottan vártuk a napot.

2011. november 12-én fagyos reggelre ébredtünk. A műsor 11 órakor kezdődött, úgyhogy Barcikáról 10 órakor mindenképpen el kellett indulnunk. Háromnegyed 10-re érkeztünk, bepakoltuk a citerákat, összekészítettük a ruhákat, nehogy valakié ismét itthon maradjon. 10 órára megérkezett régi jó ismerősünk, Sajó Attila, akinek bepakoltunk az autójába, majd 3 autóval elindultunk a fellépés helyszínére.

Sajógyöngye Népdalkör

Negyed 11-re már Sajószentpéteren voltunk. Ezután bepakoltunk az öltözőnkbe, majd ahogy Jánostól tanultuk, megnéztük a fellépés helyszínét, majd rövid gondolkodás és számolgatás után úgy döntöttünk, hogy elférünk 2 sörasztalon. Természetesen jó döntésnek bizonyult, figyelembe véve, hogy 3 asztal nem fért volna el. A fellépés előtt Sajó Attila kérdezett néhány dolgot rólunk. Nagyon régóta ismeri a Kazincbarcikai Citerazenei Műhelyt, hiszen fenttartó intézményünknek Ő volt az előző igazgatója. Rengeteg történetet tud mesélni, de az elmúlt néhány évben nem nagyon találkoztunk egymással, így ezekről az időkről meséltünk neki, valamint a csokrainkról.

11-kor, egy rövid köszöntő után kezdtük el a műsorunkat. Először a Gyertek menjünk vendégségbe című csokrunkat játszottuk el, majd a "Kerek erdő.." és az "A pünkösdi rózsa..." következett, végül pedig a Kiserdőben szaladozva című csokrunkat játszottuk el. Szerepléseink között népdalkörök, táncosok és a Számadó zenekar is fellépett. Műsorszámaink előtt Sajó Attila bemutatta a csoportot, beszélt az eredményeinkről, valamint megemlítette, hogy János azért nem tud itt lenni, mert Zh-t ír, sok sikert és kitartást kívánt neki. A közönség rendkívül jól érezte magát, úgy éreztük, hogy teljes mértékben kiszolgáltuk őket, szinte hiba nélkül játszottuk végig az összes dalunkat. Hatalmas tapsot kaptunk, és büszkék voltunk, hogy sikerült helyt állnunk.

A műsorszámok után, ahogyan korábban említettem, táncház következett, ahol a talpalávalót a Számadó zenekar szolgáltatta. Rengetegen táncoltak, mindenki jól érezte magát. Ezután került sor a citerák elpakolására, majd ebéd előtt Sajó Attila mindenkinek átadta a jól megérdemelt oklevelet. Miután elfogyasztottuk a babgulyást, visszatértünk az öltözőnkbe, átöltöztünk, majd bepakoltunk az autóba. A hangszereket és ruhákat ismét Sajó Attila szállította, minket pedig a Sajósenyei Népdalkör busza szállított haza, amit ezúton is köszönünk szépen. Valamivel 2 óra után értünk vissza az Egressybe, kipakoltunk, majd mindenki hazatért.

Összességében elmondható, hogy jó fellépésen vagyunk túl, bár nagyon hiányzott a zenekarból János személye és énekhangja egyaránt. Reméljük, legközelebb újra meghívást kapunk erre a jeles eseményre és bízunk benne, hogy akkor már teljes létszámmal fogjuk képviselni a Galagonya Citerazenekart.

Beküldte: Szabolcs, 2011.11.13. 10:51   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0857351

Eddigi látogatóink száma:

0052046

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: A szinpadon
A szinpadon
Album:Amatőr Gála

Kép: Virág..
Virág..
Album:BarcikArt díj

Kép: Ott repül..
Ott repül..
Album:Szent István nap

Kép: Galagonya
Galagonya
Album:Jubileumi műsor

Kép: Karcsi bácsi
Karcsi bácsi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Reni
Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: KisReni
KisReni
Album:Énke és a többiek

Kép: Önállóan...
Önállóan...
Album:Az új csoport