Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Vicces képek

Nagy méret

Idézetek

Facebook

Hírek

A 2011-es év összefoglalása
Hír megosztásaA zenekar 2011-es éve is jól sikerült a kevés fellépés ellenére, ezért reméljük, a 2012-es esztendő több élménnyel fog minket megajándékozni.

Az év első fellépésére 2011. március 11-én a Csokonai úti tagóvodában került sor, majd március 26-a következett, amikor is a Békés megyében található Csorváson, a kellemes hangulatú településen szerepelhettünk, amely rendezvény az évek során egy fantasztikus népzenei találkozóvá nőtte ki magát. Nagyszerű délután volt, hiszen már régóta arra vártunk, hogy ilyen remek közönség előtt adhassuk elő műsorunkat.

Műsor az ovisoknak

Műsor az ovisoknak

Szintén márciusban a tavalyihoz hasonló megmérettetésen vettek részt a Kisördögök. Másfél évvel azután, hogy megismerkedtek a citerával, a városi gyermek Ki-Mit-Tud?-on ismét megmutathatták az eddig elsajátított tudományukat a zsűri előtt. Dicsérő szavakat, valamint a verseny döntőjében kiemelt minősítést értek el, ami nagyon szép eredmény volt részükről.

Két tesó a borvacsorán

Két tesó... :)

Sajnos az egész évre jellemző volt, hogy nem volt túl sok fellépésünk, azonban mégis akadt néhány, amelyek között egészen különlegesek is voltak. 2011. április 8-án Kazincbarcikán, az Ambrózia Étteremben vehettünk részt egy nagyszerű hangulatú és kiválóan megszervezett borvacsorán. A vacsorán a főszerepet a hal- és vadétel-különlegességek mellett a zamatos szekszárdi borok kapták, melyeket az est házigazdája, a Sebestyén pincészet ifjú borásza, Sebestyén Csaba mutatott be. Minden egyes fogás kiszolgálása közben, a különböző borok ismertetése után eljátszottunk 1-1 számot és így telt el az este. Nagyszerűen éreztük magunkat, reméljük, a vendégeknek is kellemes perceket szereztünk. Bízunk benne, hogy az elkövetkező borvacsorákra is meghívást kapunk és hasonlóan jól fognak sikerülni, mint a 2011-es.

János az Árpád-Gálán

János

Ebben az évben május 1-én is volt szerencsénk fellépni, mégpedig Kazincbarcikán. Szerencsére a rossz idő ellenére rengeteg kilátogattak a Csónakázó-tó szomszédságában felállított színpadhoz. Rengeteg ismerős arcot láttunk, öröm volt neki és a többi kilátogatónak is zenélni. Kazincbarcikán 2011. május 21-én is felléptünk, mégpedig a most 40 éves Árpád Fejedelem Tagiskola (volt Kun Béla Általános Iskola) születésnapi gálaműsorán. A műsor végén ajándékot is kaptunk, a csoport fiú tagjai egy üveg, az iskola képével egyedileg címkézett bort és egy évkönyvet kaptak az iskola elmúlt 40 évéről, a lányok pedig bonbont kaptak az évkönyv mellé. Ezután következett a beszélgetés a régi tanárokkal és természetesen a hidegtálak majszolása. Nagyon jól éreztük magunkat, remélem az 50. évfordulóra is hivatalosak leszünk.

A nyáron, július 2-án, ahogyan az elmúlt 2 évben is, 2011-ben is műsort adtunk Borsodnádasdon, a Molnárkalács fesztiválon. Idén meglepően sokan voltak, köszönhető ez a kellemesen jó időnek. A fellépés után végre sikerült megkóstolnunk a fesztivál névadó ételét is, ami mindenkinek nagyon ízlett.

2011. július 21-e és 26-a között, mint minden évben, idén is leutaztunk Balatonszepezdre, az ifjúsági táborba, hogy pihenéssel és tanulással töltsünk el egy hetet, közvetlenül a Sajóvölgyi Folklórfesztivál előtt. A Galagonya citerazenekar és a Kisördögök citerazenekar tagjai vettek részt a táborozáson, de sajnos nem mindenki, így összesen „csak” 29-en voltunk. Nagyszerű és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Remélem idén közel ennyien fogunk leutazni Balatonszepezdre és hasonló élményekkel fogunk hazatérni.

A táborozó csapat a révfülöpi kikötőben

A táborozó csapat a révfülöpi kikötőben

2011. augusztus 3. és 6. között került megrendezésre a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a török, olasz és román csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk. Kazincbarcikán, Bánhorvátiban és Múcsonyban léptünk fel. Megtapasztalhattuk a falvak közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Bízunk benne, hogy idén is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Augusztus 20-án a szokásokkal ellentétben nem Kazincbarcikán, hanem Mezőtúron szerepeltünk. Jó hangulatban telt el Szent István király ünnepe, az összes zenekar kivétel nélkül fantasztikus műsort adott elő, amelyet a lelkes közönség is díjazott.

Reni,Misi és Gina, fellépésre várva Mezőtúron

Reni,Misi és Gina, fellépésre várva Mezőtúron.

Az év vége felé közeledve a fellépések száma sajnos csökkent, de mint tudjuk, ez általában így szokott lenni. Október 2-án viszont ismét visszatértünk Mezőtúrra ahol a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyen szerepelhettünk. Nagyszerű napot zártunk, jól sikerült a fellépés, megoldódott minden probléma, és a szervezéssel is minden rendben volt. Köszönjük szépen Mezőtúrnak, hogy ismét meghívást kaptunk, reméljük, nem utoljára jártunk az alföldi városban.

Gina pótruhában

Gina pótruhában

2011. őszén egy rendkívüli fellépésen is részt vettünk, mégpedig Bagyal József verseskötetének bemutatóján.

A 2011-es évet egy szörnyű tragédia is beárnyékolta. Október végén eltávozott közülünk a mindenki által kedvelt sofőrünk, Fügedi János, akivel rengeteg fellépésre utaztunk együtt. Nehéz volt elhinni, amikor megtudtuk. Úgy gondolom, halála mindenkit megviselt. Sajátos humora és stílusa volt, sokszor megmosolyogtatott minket. Azóta nem ültünk be a buszba, fura lesz az első utunk, immár nélküle. Emlékét örökre megőrizzük, személyét sohasem feledjük, nyugodjon békében.

Eszter és Misi a véradós műsoron

Eszter és Misi

2011. november 12-én Sajószentpéteren, a helyi Közösségi Házban volt szerencsénk részt venni egy találkozón, ahol népdalkörök, táncosok és népzenészek szórakoztatták egymást és a megjelent közönséget. Hosszú idő óta először léptünk fel János nélkül. Annak ellenére, hogy jobb lett volna, ha teljes létszámban vagyunk jelen, a visszhangok alapján úgy gondoljuk, hogy sikerült megoldanunk minden egyes feladatot.

Az év utolsó fellépése 2011. november 30-án volt, amikor is immáron negyedik éve adtunk műsort az Egressy Béni Művelődési Központ klubtermében az egybegyűlt véradóknak. Rendhagyó fellépés volt, ugyanis hosszú idők óta először szerepelt a zenekarban Tóth Mária, aki egy hosszabb kihagyás után visszatért köreinkbe. Nem velünk zenélt egy zenekarban, hanem egy korábbi együttesben, azonban idén úgy döntött, szeretne visszatérni. Ennek érdekében nyár óta velünk készült, szorgalmasan, nem sajnálva az időt, energiát. A zenekar tagjává vált, aminek ő is, de legfőképpen mi örülünk a legjobban.

Karácsonyi buli

Karácsonyi buli

2011. december 17-én szombaton egymást ajándékoztuk meg, valamint buliztunk, ünnepeltünk. Ahogyan az elmúlt években, idén is felejthetetlen emlékekkel, valamint különböző ötletesebbnél ötletesebb ajándékokkal gazdagodtunk.

Karácsonyi bulin a csapat

Karácsonyi bulin a csapat

Összességében sikeres évet zártunk, de igazság szerint jobb lett volna több fellépésen részt venni. Reméljük, 2012-ben több alkalmunk lesz bemutatni műsorszámainkat és ismét értékes díjakat szerezhetünk, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

Beküldte: Szabolcs, 2012.01.16. 18:26   Kategória: [Galagonya hírek]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0857372

Eddigi látogatóink száma:

0052048

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Muníció
Muníció
Album:Énke és a többiek

Kép: :)
:)
Album:BarcikArt díj

Kép: Judit és Gina
Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Vigyor 3
Vigyor 3
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Miiiiiiiiii
Miiiiiiiiii
Album:Énke és a többiek

Kép: Gina
Gina
Album:Énke és a többiek

Kép: A hintám
A hintám
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Apucival tv-t nézünk
Apucival tv-t nézünk
Album:Kitti-az első citerás baba