Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Hurkafesztivál Sajóivánkán...
Hír megosztása2012. február 25-én szombaton, a zenekar története során először vehetett részt Hurkafesztiválon, méghozzá a Kazincbarcikához közeli településen, Sajóivánkán.

2012. február elején kaptuk a hírt, hogy meghívást kaptunk egy Hurkafesztiválra. Meglepődtünk a felkérésen, de úgy döntöttünk, hogy mindenképpen szeretnénk részt venni ezen a rendezvényen. Alapvetően gyors, ugrós dallamokkal készültünk, mivel úgy gondoltuk, hogy egy ehhez hasonló eseményen az ilyenfajta összeállítások lesznek azok, amelyek el fogják nyerni a közönség tetszését.

Illusztráció. Forrás: utazasgyerekekkel.hu

Finom falatok

Február 25-e szombati napra esett, így a csoport tagjainak legnagyobb része, pontosan 10-ből 8-an tudtuk vállalni a fellépést. Már a hét közepén felfedezhetőek voltak a tavasz első jelei. Ez a Hurkafesztivál napján sem volt másképpen, ugyanis napsütötte reggelre ébredhettünk. 11 órakor indultunk el a helyszínre, mégpedig az onnan érkezett gépjárművek és vezetőik segítségével. János úgy emlékezett rá, hogy Vadnán fogunk szerepelni, azonban hamar kiderült, hogy Sajóivánkán játszhatjuk el összeállításainkat. Hamarosan meg is érkeztünk a településre, amelynek a községházával szemben található épülete volt az, amelyben előadhattuk népdalainkat és egyéb összeállításainkat.

Az autókban érdekes információkat tudhattunk meg a helyszínről, valamint az aznapi tevékenységekről. Odaérkezésünkkor már nagy volt a sürgés-forgás, rengeteg embert láttunk. Voltak idősek, fiatalok, nők és férfiak, akik közül mindenki ellátta a saját feladatát. Töltötték, főzték a hurkákat, készítették az abárolt szalonnákat. Személy szerint régen vettem részt hasonló eseményen, sajnos a családban már megszűnt ez a típusú családi összejövetel. Éppen ezért éreztem magam nagyon jól, jó volt újra átélni ezt a hangulatot.

Illusztráció. Forrás: est.hu

Nyálcsorgató ínyencségek

A fellépésünkre a korábban említett épület egyik termében került sor. Kicsit fagyos volt a hangulat az időjárás miatt, de reméltük, hogy átvitt értelemben ugyan, de az emberek szeretete fel fogja azt melegíteni. Egyre többen hagyták félbe munkájukat annak érdekében, hogy ne csak hangfalakon keresztül halljanak minket, hanem élőben is lássanak. Sokan hallgatták végig műsorunkat, amelyben a Gyertek menjünk vendégségbe, a Szép a rozmaringszál..., a Szombaton este, a Barna kislány ablakába..., valamint a Silladri című összeállításainkat játszottuk el, valamint egyfajta ráadásként az Illés együttes Az utcán című számát. Úgy tűnt, nagy sikert arattunk, hiszen műsorszámaink közben a nézőközönség velünk együtt énekelt, a műsor után pedig hatalmas tapsot, valamint sok-sok kedves és dicsérő szót kaptunk, ami természetesen jól esett mindenkinek. Kaptunk továbbá egy oklevelet is annak érdekében, hogy soha ne felejtsük el azt, hogy 2012. február 25-én Sajóivánkán jártunk.

Miután befejeztük összeállításaink előadását, rendkívül finom ebédben volt részünk. Hurkát, abárolt szalonnát fogyaszthattunk, savanyúsággal, káposztával, utána pedig leöblíthettünk mindezt üdítővel és forralt borral. Ezek után megköszöntük a vendéglátást, hiszen felejthetetlen élményekben volt részünk. Hamarosan elindultunk vissza Kazincbarcikára, azaz csak indultunk volna. Az egyik személyautón sajnos nem lett lekapcsolva a világítás, ezért lemerült az akkumulátor. Ebéd utáni testmozgás gyanánt betoltuk az autót, és így már semmi akadálya nem volt utunknak, így néhány perc múlva már haza is értünk.

Újabb különleges fellépésen vehettünk részt, hiszen eddig még nem szerepeltünk Hurkafesztiválon. Reméljük, jövőre ismét megrendezésre kerül az esemény, amelyen újfent részt vehet a Galagonya citerazenekar is.

Beküldte: Szabolcs, 2012.02.25. 22:17   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Hozzászólások Új hozzászólás írása

Jani
2012.02.26. 22:29 Ip cím naplózva

JANI

Köszi, Sloszi!
Mindig jól esik az ilyen pozitív megerősítés.
Jó lenne, ha egyszer beugranál hozzánk egy próbára!
Sokszor eszembe jut a Fanyűvők, meg az a lelkesedés, ahogy Ti hárman együtt zenéltetek.
Szép emlékek...
Tarjánban korán fejnek...

Sloszi
2012.02.26. 20:15 Ip cím naplózva

SLOSZI

Aznap éppen Putnokra mentem..
Ha ezt tudom,mindenképpen megállok.
Nagyon rég hallottalak benneteket élőben!
Rohanó életem van,kevés dolgot tartok érdemesnek arra,hogy megálljak.
A ti munkásságotok pedig olyan...
Sok sikert és rengeteg fellépést!

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0747157

Eddigi látogatóink száma:

0036162

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Szabolcs2
Szabolcs2
Album:Szabolcs

Kép: Tici és Gina
Tici és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Galagonyák
Galagonyák
Album:Jubileumi műsor

Kép: Petra
Petra
Album:Az új csoport

Kép: Kukk
Kukk
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: A jubileumi zenekar
A jubileumi zenekar
Album:Jubileumi műsor

Kép: Citerázom
Citerázom
Album:Esküvőm

Kép: Gina, Reni
Gina, Reni
Album:Amatőr Gála

Idézetek

Hirdetés