Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Fellépés Bánhorvátiban, a Platthy-kastélyban
Hír megosztása2012. március 15-én Bánhorvátin, a Platthy-kastélyban egy baráti összejövetelen szerepeltünk.

2012. március elején kaptuk a hírt, hogy március 15-re meghívást kaptunk Bánhorvátiba, a Kazincbarcikához közeli településre. Többször megfordultunk már itt az utóbbi időben, olyan település ez számunkra, ahová mindig szívesen visszajárunk. A meghívás egy baráti összejövetelre szólt, mégpedig a Platthy-kastélyba. A Platthy család gyönyörű parkkal ölelt kastélya a XVII. században épült barokk stílusban. Mai formáját 1752-ben nyerte el. Az idők folyamán a Barius, Fáy, Vay, Platthy, Lónyai, Vladár családok birtokolták. A többség még sohasem járt itt, tehát érdeklődve és izgatottan vártuk a fellépést.

Marcsu

Marcsu

2012. március 15-én a többiek délután 5 órakor indultak el a helyszínre, én pedig háromnegyed 6 körül csatlakoztam hozzájuk. A kastély első ránézésre is gyönyörű volt nemcsak kívülről, hanem belülről is. Gyors átöltözés után felvittük a hangszereket az emeletre, hiszen a fellépésre ott került sor. Eredetileg 6 órakor kezdtünk volna, de elhúzódott fél 7-ig, amit egyáltalán nem bántunk. A szokásosnál kicsit hosszabb, 50 perces műsorral készültünk az összejövetelen részt vevők számára. Játszottunk magyar népdalokat, ízelítőt adtunk az Andok zenei világából, bemutattuk a moldvai zenét, valamint zárásként az Illés együttes: Az utcán című számával kedveskedtünk. Hatalmas tapsot kaptunk, ezért ráadásként eljátszottunk még két összeállítást. Fellépés után elismerő szavakkal illettek minket, valamint sokan odajöttek hozzánk, érdeklődtek, sőt, a bátrabbak még a hangszereket is kipróbálták. Rengeteget beszélgettünk, meséltünk a zenekarról, a hangszerekről, magunkról, a fellépéseinkről.

Amatőr zenészek vagyunk, sajnos nincs olyan sok fellépésünk, de az ilyen alkalmakkor tudatosul bennünk az, hogy érdemes zenélni, érdemes volt belevágni több mint egy, sokaknál két vagy három évtizede is. Az emberek elismerése, dicsérete, érdeklődése minden díjnál többet ér, számunkra úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb. Az ilyen alkalmak örökre belevésődnek az emlékezetünkbe és már csak abban bízunk, hogy lesznek még hasonlóak. Minden esetre felejthetetlen volt a fellépésünk, és még az este nem is ért véget.

Műsor a Platthy-kastélyban

Műsor a Platthy-kastélyban

A hangszerek összepakolása és gyors visszaöltözés után egy nagyszerű vacsorán is részt vehettünk. Rendkívül ízletes volt az összes fogás. Mivel aznap disznóölés volt, ezért az asztalra első fogásként húsleves került, majd következett a főtt hús. Harmadik fogásként töltött káposztát, azt követően pedig sült hurkát és kolbászt fogyaszthattunk. Eközben pedig folyamatosan kínáltak minket italokkal. Többek között különleges borokat is megkóstolhattunk, elég, ha egy 40 éves egri leánykát említek meg. Desszertként sütemények közül választhattunk. Tökéletes este volt és hamarosan el is indultunk hazafelé, miután mindenkinek megköszöntük kedvességét és figyelmességét.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagyszerű estét töltöttünk el Bánhorvátin, a Platthy-kastélyban. Érdeklődő, kedves, segítőkész emberekkel találkoztunk, akiknek öröm volt zenélni. Ilyen közönség előtt bármikor szívesen fellépünk. Köszönjük szépen az ízletes vacsorát, valamint köszönjük a szervezőknek, hogy a kazincbarcikai Galagonya citerazenekar kapott meghívást erre a felejthetetlen összejövetelre.

Beküldte: Szabolcs, 2012.03.16. 12:13   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0809166

Eddigi látogatóink száma:

0048771

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tesconál
Tesconál
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Áááááeeeeeéééé
Áááááeeeeeéééé
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Tá-tá-tá...
Tá-tá-tá...
Album:Az új csoport

Kép: BarcikArt Díj
BarcikArt Díj
Album:BarcikArt díj

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Szilvi
Szilvi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Gina ÉS Reni
Gina ÉS Reni
Album:Én és akiket szeretek

Idézetek

Hirdetés