Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Egy év után újra Csorváson zenéltünk
Hír megosztásaIdén 15. alkalommal vettünk részt a Békés megyében található Csorváson megrendezett nemzetközi népzenei és népdalköri találkozón.

A 19 fellépő csoport között Zentagunarasról (Szerbia), Kisiratosról (Románia) Kétsopronyból (Románia) érkezett népzenészek és népdalkörök is színpadra léptek, valamint szlovák anyanyelvű csoportok is színesítették a 17. alkalommal megrendezett versenyt.

A Galagonya Citerazenekar a csorvási ÁMK színpadán

A Galagonya Citerazenekar a csorvási ÁMK színpadán

A csorvási népzenei találkozó minden évben egy kiemelkedő esemény a citerazenekar életében. Kiváló alkalom arra, hogy az év eleji üresebb, kevesebb fellépést nyújtó időszakot felrázza, megdolgoztassa a zenekart.

Kata

Kata

Mi voltunk... :)

Mi voltunk... :)

Mindig külön kihívás az, hogy új összeállítást vigyen a zenekar a versenyre, amit jó előre, időben el kell kezdeni tanulni és a legapróbb részletekre kiterjedően begyakorolni. Ez több hónapos, kemény munkát igényel. Sok idő és gyakorlás kell ahhoz, hogy század másodpercekre pontosan, egyszerre szólaljon meg 10 ember citerajátéka és minden tökéletesen pontosan a helyére kerüljön. Az utóbbi évek sikersorozata rendre azt igazolja, hogy mindig sikerül maximálisan felkészülnünk az új összeállításainkkal, mire azokat közönség, illetve zsűri elé visszük. Az Országos minősítésen elért Arany Páva díj, a 2010 –ben elnyert BarcikArt díj, valamint a csorvási versenyeken rendre elért Kiváló, Nívó –és Különdíjak mind azt igazolják, hogy szakmailag országos szinten is kiváló a csapat.

A nagy távolság miatt egy nappal korábban szoktunk Csorvásra utazni. Idén is, hasonlóan az előző évekhez, a Csorváshoz közeli Rudolf –kastélyban volt a szállásunk. A kastély szépen felújított, különleges hangulatú, szép környezetben fekvő idegenforgalmi szállás, minden adott ahhoz, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson a szállóvendégeknek.

Reni, Tici, Kata

Reni, Tici, Kata

Az emeleten található ebédlőnek különlegesen jó akusztikája van, amit ki is használunk minden alkalommal, a versenyt megelőző péntek estén minden évben citerazenétől zeng a kastély.

Marcsu

Marcsu

Szabolcs

Szabolcs

Mivel Szabolcsnak és Eszternek csak a szombat reggeli indulás felelt meg, ezért kettéosztottuk a csapatot. Pénteken délután hatan utaztunk Csorvásra intézményünk mikrobuszával, a többiek pedig szombaton reggel jöttek utánunk személyautóval.

Útközben néhány helyen a GPS –ünk érdekes dolgokat mondott, Mezőberényben emiatt egy kis „városnézésre” is sor került, egyébként Reni rosszullétén kívül más különös esemény nem történt az úton, mindenki a péntek délutáni fáradtságán próbált úrrá lenni.

Idén egy meglepetés is ért minket este 9 óra körül, mikor megérkeztünk: mint utólag kiderült, pár nappal előbb tűzjelző készüléket szereltek fel a kastélyban, amiről a major éjjeli őre elfelejtett minket figyelmeztetni a kulcs átadásakor. Ebben az időszakban még nincs szállóvendég a kastélyban, úgyhogy az egész épület teljes sötétségbe burkolózva áll mindig, mikor megérkezünk. A major területén található tsz bejáratánál lévő őrbódéból kell elkérni a kulcsot, s úgy vesszük birtokba minden évben a közel 100 méterrel távolabb álló kastélyt.

Tici, Marcsu, Gina és a két Reni

Tici, Marcsu, Gina és a két Reni

Most sem volt ez másként, kivéve azt, hogy rögtön le is teszteltük az új tűzriasztó rendszert. A villanykapcsoló után tapogatózva véletlenül sikerült a villanykapcsolók mellé szerelt tűzjelzőt aktiválni, amitől beindultak a szirénák, felzavarva a major nyugalmát. Az volt a szerencsénk, hogy annyira friss a rendszer, hogy a tűzoltóságra még nem kötötték be, így csak a major éjjeli őrének fokoztuk egy kicsit az adrenalin-szintjét, kiverve az álmot a szeméből... :)

Kukucs! :)

Kukucs! :)

Relax Misi módra :)

Relax Misi módra :)

A kezdeti riadalom után lenyugodtak a kedélyek, lassan mindenki nyugovóra tért.
Másnap, ébredésünk után nem sokkal rögtönöztünk egy gyors próbát a kastély szalonjában, s közben örömmel nyugtáztuk, hogy épségben megérkeztek a Szabolcsék is, akik kora reggel indultak utánunk Barcikáról. Elpróbáltuk a teljes csoporttal is az aznapi műsort, majd pihenéssel, felkészüléssel töltöttük a hátralévő időt, én pedig felhangoltam a hangszereket.

Misiék pihenés helyett inkább birtokba vették a kastély udvarán található hintát, amin különböző akrobatikus mutatványok közben fotózták le őket a többiek. Ki így pihen, ki úgy… ;P

A hangolás kicsit tovább tartott, ezért gyorsan kellett pakolnunk, hogy időben megérkezzünk a találkozó megnyitójára, a művelődési központba.

A lányok saját zsűrit alkottak és szorgalmasan jegyzeteltek. Minden színpadi produkciót értékeltek, véleményeztek.
Sorrendben utolsó előttiként léptünk színpadra, utánunk a kecskeméti Univer Táncos Péter Népzenei Egyesület népdalköre zárta a népzenei találkozót.

Csajos járat :)

Csajos járat :)

Műsorunkban két, a repertoárunkban már régebben játszott, de Csorváson még el nem hangzott népdalfeldolgozást játszottunk (Gyertek, menjünk vendégségbe… és El Condor Pasa), valamint egy teljesen új, somogyi és bogyiszlói kanásztáncokból összeállított, pergő ritmusú, technikás dalcsokrot adtunk elő. Mikor a perui dallamra rázendítettünk, szinte síri csend támadt a nagy teremben, s mindenki érdeklődve, csodálattal hallgatta a nagy múltú, több neves előadó által is feldolgozott dalt.

Hinta-palinta... :)

Hinta-palinta... :)

A találkozó okleveleit Szilágyi Menyhért, Csorvás polgármestere adta át.

Díjátadó

A jól sikerült műsor után hatalmas ováció és taps kíséretében vonultunk le a színpadról, s az est hátralévő részében rengeteg elismerő szót és dicséretet kaptunk.

A találkozó végén örömmel vettük át a találkozó nagydíját igazoló oklevelet, valamint a Juhász Kálmán barátunk által felajánlott nagy csemegekosarat. Finom vacsora, tombolasorsolás, valamint táncos buli zárta a jól sikerült napot.

Szállásunkra visszatérve még sokat beszélgettünk, kiértékeltük a nap eseményeit, megbeszéltük a csoporttal kapcsolatos dolgainkat. Előkerült néhány hangszer is, de a nap végére már mindenki annyira elfáradt, hogy a zenélés helyett lassan aludni tértünk.

Mivel szombatról vasárnapra át kellett állítani az órákat, így egy órával kevesebb jutott alvásra. A reggeli ébredezés után 10 órára sikerült mindent bepakolnunk, s néhány fotó elkészítése után búcsút vettünk a kastélytól és Csorvástól.
Hazafelé útközben még megálltunk egy rövid ebédre Debrecenben a „meki” –nél, majd délután fél 3 körül szerencsésen megérkeztünk.

Galagonyák

Galagonyák

Reméljük, egy év múlva újból birtokba vehetjük egy-két éjszakára ezt a különleges hangulatú, nyugalmat sugárzó kastélyt, ahová minden évben örömmel utazunk el. Már alig várjuk, hogy ismét Csorvásra mehessünk, s megint színpadon állhassunk a népzenei találkozón. Gratulálunk a fellépő csoportoknak és a találkozó rendezőinek a színvonalas napért!

Beküldte: Jani, 2012.04.07. 10:44   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0843481

Eddigi látogatóink száma:

0051254

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tenorosaink
Tenorosaink
Album:Jubileumi műsor

Kép: Én, dorombbal
Én, dorombbal
Album:Jubileumi műsor

Kép: Nóri és Betti
Nóri és Betti
Album:Az új csoport

Kép: Víz alatt
Víz alatt
Album:Áradás Barckán

Kép: Pakolok
Pakolok
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Megint
Megint
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Tá-tá-tá...
Tá-tá-tá...
Album:Az új csoport

Kép: :)
:)
Album:Szent István nap

Idézetek

Hirdetés