Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál
Hír megosztásaNagyszerű napokat tölthettünk 2012. szeptember 29-e és 30-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülmények között mindig örömünkre szolgál a zenélés.

A kisiratosi citerazenekar tagjaival, valamint vezetőjükkel, Korondi Erikával még 2011-ben, a Csorváson megrendezett népzenei fesztiválon ismerkedtünk meg illetve találkoztunk először. Műsorunk elnyerte a tetszésüket, így megegyeztünk abban, hogy amennyiben Kisiratoson lesz hasonló rendezvény, azon mindenképpen megpróbálunk részt venni. Sajnos azonban 2011-ben nem tudtunk elutazni a határ menti, magyarok lakta településre. Bíztunk benne, hogy 2012-ben ismét megrendezésre kerül a nemzetközi népzenei fesztivál. Szeptemberben megérkezett az ötletes és díszes meghívó, amelynek nagyon örültünk, hiszen kiderült, hogy idén a teljes létszámmal vállalni tudjuk a szereplést.

Pihenő a határátkelőnél

Pihenő a határátkelőnél

Sajnos ritkán járunk külföldön, így bizakodva és izgatottan vártuk az előttünk lévő 250 km-es utazást. 2012. szeptember 29-én, szombaton korán reggel indultunk el annak érdekében, hogy időben megérkezzünk a településre. A kisbuszban János, Misi, Kata, Marcsu és én utaztunk, a többiek pedig autóval követtek minket. Hamar bepakoltunk, ennek ellenére különböző okok miatt csak egy kis késéssel tudtunk elindulni. Az országot Nagyváradnál hagytuk el, ahonnan egy frissen felújított úton jutottunk el Kisiratosra.

Kisiratoson a díszes szökőkútnál...

A díszes szökőkútnál...

1848 -as emlékmű

1848 -as emlékmű

Utazásunk kalandosra sikeredett, volt, hogy egy üveg kóla tréfálta meg Jánost, volt, hogy elakadtunk, de előfordult az is, hogy egy emelkedőn lefulladt a busz. Láttunk lepusztult településeket, útszéli árusokat, hatalmas autó lerakatot, valamint az egyik településen monumentális, kastélyszerű házakat is.

Fél 2 körül érkeztünk meg a településre, ahol már Erika várt minket. Ott már fél 3-at mutatott az óra, hiszen a határ átlépésével más időzónába kerültünk. Bepakoltunk az iskolába, majd átmentünk a másfél km-re lévő szállásunkra, amely régebben egy gyermekotthon volt. Elfoglaltuk a szobáinkat, Misi és én, János, és a lányok is külön szobába kerültünk. Sietnünk kellett vissza, hiszen fél 4-kor már a megnyitóra került sor. Azaz csak került volna, mivel néhány csoport valamilyen baleset miatt nem érkezett meg időben. Így a kisiratosi polgármester, Almási Vince Úr 5 óra körül nyitotta meg a II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivált.

Műsor közben...

Műsor közben...

A Galagonya citerazenekar a műsor végén léphetett fel, a szervezők tőlünk 20 perces műsort kértek. A megnyitó után János felhangolta a citerákat, mi pedig átöltöztünk. Voltak, akik a közeli boltot is meglátogatták, valamint a műsorból is sikerült néhány fellépőt meghallgatni. Hamar elérkezett a fellépésünk ideje, amelyet már izgatottan vártunk.

Széles András nyitotta meg a fesztivált

Széles András

Kata

Kata

Műsorunk a Kimennék, kimennék című összeállításunkkal kezdődött, amelyet a Kiserdőben szaladozva, az El Condor Pasa, a Piros, piros szegfű műsorszámaink követtek.

A műsor végére a Gyertek, menjünk vendégségbe című gyerekdal feldolgozást adtuk elő. Összességében elmondható, hogy hatalmas tapsot kaptunk. Dicséretes, hogy a késői időpont ellenére mindenki csendben hallgatta végig műsorunkat. Ilyen közönség előtt mindig nagyszerű érzés szerepelni, ilyenkor érzi azt egy zenész, hogy van értelme a sok-sok szenvedésnek, befektetett munkának, hiszen ilyenkor térül meg minden erőfeszítésünk.

A fesztivál után tombolasorolás következett. Jó szokásunknak megfelelően idén is elég sok ajándékot hazavihettünk, bár Reni pechsorozata ezúttal sem szakadt meg. (Nemrég Csorváson kihúzták ugyan a számát, de szakmai értékelésen volt, így nem sikerült nyernie, s azóta sem... Majd legközelebb tavasszal, Csorváson.)

Az együttes a színpadon

Az együttes a színpadon

Sorsolás után ízletes vacsora következett, amely minden igényt kielégített. A szervezők mindenre odafigyeltek, folyamatosan nézték, hogy nehogy valaki hiányt szenvedjen valamiben. Minden elismerésünk, régen láttunk és tapasztaltunk ilyen jó vendéglátást. A vacsorát követően kötetlen szórakozás vette kezdetét, amely helyi idő szerint számunkra hajnali 1-kor ért véget.

Egészségünkre! :)

Egészségünkre! :)

A hibátlan vendéglátást azzal tették teljessé a helyiek, hogy a másnapi utazásunkra is gondoltak, mivel felpakoltak minket üdítőkkel, egyéb innivalókkal és süteményekkel. Elköszöntünk a vendéglátóinktól és persze azoktól, akikkel tudtuk, hogy másnap már nem fogunk találkozni.

Tici

Tici

Kata és Marcsu

Kata és Marcsu

Hamarosan megérkeztünk a szállásunkra, ahol ki hamarabb, ki később, de előbb utóbb mindenki nyugovóra tért.

Reggel 8 körül már mindenki felébredt. Hamarosan meg is reggeliztünk, amelyben szintén nem szenvedtünk hiányt, mivel az est folyamán a másnapi reggeli alapanyagait is megkaptunk a helyiektől. Hamarosan Erika is megérkezett, akivel egy kellemes beszélgetésbe elegyedtünk. A meghívás lezárásaként úgy döntöttünk, hogy Erika és a szomszédok kedvéért eljátszunk még néhány dalt megköszönve a fantasztikus 2 napot, amit Kisiratoson tölthettünk. Fél 1 körül indultunk el. A határt Gyulánál léptük át, az út nagy részét Magyarországon tettük meg, így 6 óra körül érkeztünk haza.

Színpadi dekoráció

Színpadi dekoráció

Nem szokásom hosszú befejezést írni 1-1 cikkhez, de most nem tudok elmenni szó nélkül a kellemes dolgok mellett. Örömmel fogadtuk el a meghívást Kisiratosra, s tavaly nagyon sajnáltuk, hogy nem tudtunk elutazni. A helyi citerás mozgalomról érdemes elmondani, hogy nem olyan régen kezdték a zenélést jó barátunk, Juhász Kálmán segítségével. Nagyon lelkes kis csapat a kisiratosi, folyamatosan fejlődnek és egyre jobbak. További sok sikert kívánunk nekik és azt, hogy maradjanak ilyen kitartóak, hiszen a munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Reméljük, hamarosan ők is tulajdonosai lesznek az Arany Páva Nagydíjnak.

A kisiratosi Rónasági Citerazenekar

A kisiratosi Rónasági Citerazenekar

Rendkívül jó érzés és megtiszteltetés volt tőlük azt hallani, hogy mi vagyunk a példaképeik. Elmesélték, hogy rendkívül sokat hallgatják a számainkat tartalmazó CD-t, annak hiányában pedig a youtube-ra feltöltött videóinkat. Szkeptikusak, hogy sosem fognak olyan jól játszani, mint mi, de úgy gondolom, hogy hamarosan nagy sikereket fognak elérni. Jó érzés volt az is, hogy Almási Vince polgármester úr is hasonló véleménnyel van rólunk, mint a citerazenekar tagjai. Megköszönte a részvételt és remélte, hogy jövőre újra találkozunk.

Hazaindulás előtti muzsikálás a szálláson

Hazaindulás előtti muzsikálás a szálláson

Ahogyan már korábban említettem, rendkívüli dolog volt érezni a közönség szeretetét is, valamint a vendéglátás, gondoskodás is hibátlan és minden igényt kielégítő volt. Fantasztikusan jól éreztük magunkat, köszönünk szépen mindent Korondi Erikának, Almási Vincének és mindenkinek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ezt a 2 napot sose felejtsük el. Mindenki úgy gondolja, hogy Kisiratosra bármikor visszatérne, reméljük, jövőre újra meghívást kapunk. Most már tudjuk, miből maradtunk ki a tavalyi évben, nem szeretnénk többször távol maradni erről a rendkívül színvonalas nemzetközi népzenei találkozótól.

Útközben a Vidratanyánál álltunk meg egy kis pihenőre (Marcsu)

Útközben a Vidratanyánál álltunk meg egy kis pihenőre (Marcsu)

Beküldte: Szabolcs, 2012.10.05. 22:00   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0843472

Eddigi látogatóink száma:

0051253

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Két fiúval
Két fiúval
Album:Az új csoport

Kép: függönynél
függönynél
Album:Énke és a többiek

Kép: Fffff...
Fffff...
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Úton...
Úton...
Album:Szent István nap

Kép: Tici és Gina
Tici és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Én, dorombbal
Én, dorombbal
Album:Jubileumi műsor

Kép: Edina
Edina
Album:Jubileumi műsor

Kép: én a tattommal
én a tattommal
Album:Én és akiket szeretek

Idézetek

Hirdetés