Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Hurkafesztivál Sajóivánkán
Hír megosztása2013. február 2-án szombaton, a csoport immár másodszor vehetett részt a sajóivánkai Hurkafesztiválon.

A tavalyi Hurkafesztivált annyira élveztük, hogy örömmel fogadtuk a hírt, miszerint idén is meghívást kaptunk rá. Február 2. szombati napra esett, így a csoport minden tagja tudta vállalni a fellépést.

A Hurkafesztivál napján sajnos kicsit borongós idő volt, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk a közeli helyszínre, mégpedig az onnan érkezett kisbusz és Ticike segítségével. Hamarosan meg is érkeztünk a településre, amelynek a községházával szemben található épülete volt az, amelyben előadhattuk népi -és egyéb dalainkat. Míg tavaly a hideg miatt a pólóinkra kabát került, idén már eleve kabátos fellépéssel készültünk. De az idő a teremben most sokkal barátságosabb volt velünk, köszönhető egy kályhának, így elég hamar vetkőzésbe kezdett a csoport szinte összes tagja.

Finom falatok :)

Érkezésünkkor már nagy volt a mozgolódás, ki-ki a maga feladatával foglalatoskodott. Igen színes volt a társaság az egészen kicsi gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenki képviseltette magát. Töltötték, főzték a hurkákat.

A háziasszony Mariann mondta, hogy nem kell kapkodnunk, nyugodtan készüljünk fel és pakoljunk ki, majd szól, ha elkezdhetjük műsorunkat. Egyre többen érkeztek a kis terembe és már izgatottan vártuk, hogy elkezdhessük. Sokan hallgatták végig műsorunkat, melyben eljátszottuk a Rikkongat a rigómadár, Borsodi, Adott isten szekeret, Szegény legény, Lidi néni és Szombaton este.. című csokrainkat. Ráadásként pedig a Szép a rozmaringot, és a közkedvelt Illés feldolgozást, az Utcán című számunkat játszottuk. A végén a bátrabbak velünk együtt énekeltek, páran még táncolni is kezdek. Rövid műsorunkat nagy tapssal jutalmazták, aminek mi mindig nagyon örültünk.

Miután a taps véget ért, összepakoltuk a hangszereinket ( hisz egy igazi zenésznek ez az első ), s csak azután foglaltunk helyet és kezdtük el elfogyasztani a nekünk szánt ételeket. A hurka nagyon finom volt, kaptunk még üdítőt és finom fűszeres forralt bort, ez utóbbi annyira jól sikerült, hogy személy szerint én még repetát is kértem. Egy kicsit még beszélgetett a társaság utána megköszöntük a vendéglátást, hiszen felejthetetlen élményekben volt részünk és elbúcsúztunk vendéglátóinktól. Idén szerencsére nem kellett egyik autót sem betolni és hamar hazaérkeztünk. :)

Én és a csoport többi tagja is reméljük, hogy jövőre ismét lesz Hurkafesztivál Sajóivánkán, azt pedig még jobban, hogy azon ismét felléphet a Galagonya citerazenekar.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0778875

Eddigi látogatóink száma:

0046161

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Dia
Dia
Album:Kedvenc képek

Kép: Galagonyák
Galagonyák
Album:Jubileumi műsor

Kép: a két testvér
a két testvér
Album:Én és akiket szeretek

Kép: :))
:))
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Prímesek
Prímesek
Album:Szent István nap

Kép: Vonatozás
Vonatozás
Album:Énke és a többiek

Kép: Végre szinpadon
Végre szinpadon
Album:Szent István nap

Kép: Hintát kaptam:)
Hintát kaptam:)
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés