Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

Újra együtt Csorváson
Hír megosztása16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Jó előre beírtuk a naptárba március 23-át - a Csorváson évről évre megrendezett Népzenei és Népdalköri Találkozó időpontját - hogy mindenki szabadjára tudja tenni magát erre a napra.

A kétnapos hétvégi „kiruccanást” mindig várjuk, mivel ilyenkor a hétvége a zenélésről és a csapat összekovácsolódásáról szól.

Bár a fellépésnek most komoly tétje nem volt, hiszen nem versenyeztek a csoportok egymással, de Mi mindig úgy készülünk rá, mintha legalábbis minősítésre készülnénk. Számunkra nagyon fontos a nézők véleménye. A sok gyakorlást kárpótolja az, mikor látjuk a többi csoport elismerő tekintetét.

Na de beszéljünk a hétvégéről. Valahogy az időjárás mindig kedvezően alakul a csorvási hétvégék idején és hát most sem volt másképpen. Napos reggelre ébredtünk és a nagy hideg is alábbhagyott.

Reni

Reni - Lightos ebéd. :)

A csapat majdnem teljes létszámmal (8-an) indult útnak. Gina aki éppen az angol nyelv csodálatos rejtelmeibe ásta bele magát és éppen azért küzdött, hogy diplomája mellé egy angol nyelvvizsgát szerezzen, nem tudott részt venni a találkozón. Ezúton is üzenem Neki Don’t give up!

Az utazás zavarmentes volt. Senki nem öntött ki kólát, senki nem öntött ki rókát, szóval eseménymentesen megérkeztünk Csorvásra. :)

Tudtuk, hogy utolsó fellépők leszünk aznap, ezért volt időnk arra, hogy elfoglaljuk a szállást, ami kivételesen a Rudolf kastély renoválása miatt a helyszíntől 5 percre lévő „panzióban” volt.

Egy kicsit hiányzott a kastély különleges hangulata. Az este repkedő denevérek és a kora reggeli kukorékolások mindig megadták a vidéki hangulat jellegét. Na de majd talán jövőre megint lesz rá lehetőség, hogy a kastély titokzatos hangulatát élvezhessük.

Hosszú idő óta most először fordult elő, hogy a fellépésre összeállított csokrok között nincs alig pár napja összeállított kompozíció. Szereti a csoport a kihívásokat és mindig legalább egy olyan csokrot szoktunk vinni, amit a csorvási közönség láthat először. Ez az összeállítás sajnos most kimaradt, de próbáltunk olyan dalokat összeválogatni, amit a közönség még biztosan nem hallott itt Tőlünk.

Sok vitatkozás közepette végül 3 csokor mellett döntöttünk:

  1. Kerek erdő…
  2. Csütörtökön este…
  3. Elment Én Édesim….

A hangolás előtt még egy gyors próbát rögtönöztünk és indultunk a fellépésre. A fellépő csoportok között örömmel láttuk, hogy a kisebbek is képviseltetik magukat és büszkén mutatják be tudásukat.

A Galagonya Citerazenekar a csorvási Népzenei Fesztivál színpadán

A Galagonya Citerazenekar a csorvási Népzenei Fesztivál színpadán

Juhász Kálmán barátunk határtalan energiáját mindig csodáljuk, hiszen a fellépő csoportok nagy részét Ő készíti fel. Irigylésre méltó mennyire erős az összetartozás és a zenélés szeretete a csoportjai között.

A fellépésen a dalválasztásunk úgy tűnik sikeres volt, mivel a közönség ráadást kért és kapott, a sokak által kedvelt perui népdalt (El Condor Pasa), ami így az idei évi találkozó záró dala volt.

János

János

Tici

Tici

Az oklevelek átadását követően elindult az este és a szokásos tombola, vacsora majd tánc vette kezdetét.

A tomboláról csak annyit hogy „bunda” volt :D. Misi lefizette a húzókat, vagy legalábbis nem voltak egyenlők az erőviszonyok, (nyeremény: nagykosár, kiskosár stb. ja és a túró rudi!), szóval ez az Ő napja volt.

A vacsora után levezetésképpen a tánclépések minden formáját elsajátítottuk. Kata tanár néni megszokott oktató táncórája elkezdődött. Csárdás, tviszt, keringő minden volt a repertoárban.

A fáradság végül mindenkin elhatalmasodott és lassan visszabandukoltunk a szállásra.

Egy kis itóka mellett megbeszéltük a nap eseményeit és végül éjfél után mindenki nyugovóra tért. Reggel közösen megreggeliztünk és korán indultunk útnak, hogy Misi Békéscsabán elérhesse Budapestre induló vonatát.

Többé-kevésbé kipihenten és maradandó élményekkel tele érkeztünk haza.

Alig várjuk a következő alkalmat, hogy ismét felejthetetlen hétvégét tölthessünk együtt és újra zenélhessünk Csorváson!

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0778882

Eddigi látogatóink száma:

0046161

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Anya és lánya
Anya és lánya
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Egyszerre...
Egyszerre...
Album:Az új csoport

Kép: Hintát kaptam:)
Hintát kaptam:)
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: :)
:)
Album:Jubileumi műsor

Kép: Lidl parkoló
Lidl parkoló
Album:Áradás Barckán

Kép: Szóló
Szóló
Album:Jubileumi műsor

Kép: Relax
Relax
Album:Szent István nap

Kép: Ide a nagyujjad....
Ide a nagyujjad....
Album:Az új csoport

Idézetek

Hirdetés