Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál
Hír megosztása2013. október 12-én a tavalyi év után újra Kisiratoson jártunk a III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál keretei között.

Először is érdemes azzal kezdenem, hogy mindig szívesen megyünk vissza egy olyan településre, ahol szívesen fogadtak minket. Csorvásra évek óta járunk, minden egyes évben izgatottan várjuk a tavaszt, amikor a Békés megyei településre utazhatunk és felléphetünk. Kisiratoson tavaly jártunk először, mégpedig a II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál keretei között. Az első fesztiválra is meghívást kaptunk, de azon sajnos még nem tudtunk részt venni. Ahogyan a tavalyi rövid beszámolómból is látszik, 2012-ben fantasztikusan éreztük magunkat, így már akkor leírtam, hogy Kisiratosra bármikor szívesen visszatérünk.

Bepakoltunk... :)

Bepakoltunk.. :)

A körülmények szerencsés alakulásának köszönhetően idén ősszel is lehetőségünk nyílt arra, hogy elutazhassunk Kisiratosra, mely határ menti települést az ott lakókkal együtt a tavalyi év során nagyon megszerettünk. János az első kisiratosi népzenei tábornak köszönhetően az idei nyár folyamán is járt a településen, azonban sajnos a csoportunkból senki sem tudott vele tartani. Reméljük, jövőre másképpen lesz!

Utazásunk idén 2013. október 11-én, egy pénteki napon vette kezdetét. Az előre tervezett 2 óra helyett fél 3-kor indultunk el egy 9 fős kisbusszal. Rengeteg hangszert vittünk magunkkal, így telepakoltuk a buszt. 6 órás út várt ránk, de felkészültünk, hiszen alig vártuk, hogy megérkezzünk Kisiratosra és újra találkozzunk a helyiekkel. Az út izgalmaktól mentes volt, így 9 óra előtt végre megérkeztünk. A szállásunkra hamarosan Korondi Erika és lánya, Heni is megérkezett. Érdeklődve hallgatták úti beszámolónkat, de az időeltolódás miatt (+1 óra) nem maradtak túl sokáig, és mi is lepihentünk, hogy a fesztivál napján a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Reggel Erika reggelit hozott nekünk, utána pedig próbáltunk, átnéztük a csokrokat, amiket délutánra terveztünk.

Galagonya citerazenekar

Galagonya citerazenekar

Ebédelni a Máltai Szeretetszolgálat kisiratosi központjába mentünk, ahol nagyon ízletes, kétfogásos ebédet kaptunk. Tele voltunk energiával, vártuk a fellépést. Hangolás és átöltözés után, tizenkettedikként léphettünk színpadra. Műsorunk 3 csokorból állt, eljátszottuk a Gyimesi, a Zöld az erdő és a legújabb, Seremoj című összeállításainkat. Az utolsó összeállításunk nagyon technikás, a fellépésen pedig megfelelő gyorsasággal játszottunk, így az elmondások alapján nagyon jól sikerült.

Galagonya citerazenekar

Galagonya citerazenekar

Amikor megpengettük az utolsó hangot, olyan élményben volt részünk, amiért érdemes zenélni, ami minden zenész álma. Szinte az egész terem állva tapsolt, megköszönve erőfeszítéseinket és kinyilvánítva véleményüket. Felejthetetlen élmény volt, mindig emlékezni fogunk rá. Ráadásként eljátszottuk az El Condor Pasa és a Macska című összeállításinkat.

Vacsi

Vacsiiiii :)

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, amely megerősített minket abban, hogy jó úton járunk.

Egy nagyon finom vacsora után következett a tombolasorolás, amelyre nagy nehézségek árán nekünk is sikerült jegyeket vennünk. Természetesen megérte, hiszen a csoportból Tici, Kata, Misi, NagyReni nyert egyszer, jómagam pedig háromszor is. Nagyszerű este volt, volt táncház, mindenki jól érezte magát. Az idő előre haladásával egyre jobban fogytak az emberek, míg végül szinte csak mi maradtunk helyi barátainkkal együtt. Hamarosan mi is visszatértünk a szállásra, mivel másnap hosszú út várt ránk, így fontos volt, hogy János kipihenje magát.

Reggel ismét jött Erika, beszélgettünk még egy utolsót, majd elköszöntünk azzal a tudattal, hogy hamarosan újra találkozunk. A visszaút gyorsabb volt, 2 óra körül már Miskolcon voltam. A többiek fél 3-ra érkeztek meg Barcikára, ahol kipakolták a hangszereket és a fellépő ruhákat, majd hazatértek.

Mari néni két legény közt... :D

Mari néni két legény közt... :D

Összességében csak pozitív élményekről beszélhetünk. Köszönjük a Művelődési Házunk és Kisiratos polgármesterének, Almási Vince Úrnak a segítséget, hogy lehetővé tették utazásunkat és elszállásolásunkat. Szeretnénk – bár nehezen megvalósítható –, ha legközelebb Kazincbarcika polgármestere vagy a Barcika Art Kft ügyvezető igazgatója is velünk tartana Kisiratosra, hogy átérezzék, mennyire jó érzés kazincbarcikainak lenni ezen a határ menti településen. Köszönjük továbbá Korondi Erika odaadását, áldozatos munkáját és teljes mértékű odafigyelését, melynek köszönhetőn még szebbé vált ez a 3 napunk. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtunk, mindig szívesen fogunk visszatérni Kisiratosra, ezért reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk fellépni az általunk nagyon megkedvelt településen.

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Kategória: [Fellépések]   Új hozzászólás írásaCikk nyomtatása

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 2 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0778855

Eddigi látogatóink száma:

0046161

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Eeeeee...
Eeeeee...
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Szabolcs
Szabolcs
Album:Szabolcs

Kép: Szauna
Szauna
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Frida
Frida
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Kata :D
Kata :D
Album:Jubileumi műsor

Kép: Megkutyulva...
Megkutyulva...
Album:Jubileumi műsor

Kép: Én, dorombbal
Én, dorombbal
Album:Jubileumi műsor

Kép: Emléklap átadás
Emléklap átadás
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés