Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Városi Gyermek Ki-Mit-Tud?
Hír megosztása A Kisördögök újabb győzelemmel dicsekedhetnek, reméljük a jövőben is szép sikereik lesznek és folytatják a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely hagyományait.

Azt hiszem elmondhatom, hogy a tavalyinál keményebb felkészülés előzte meg a Kisördögök csapatának idei, városi Gyermek Ki-Mit-Tud? – os szereplését, de megérte. A rendezvény előtti egy hónapban komoly munka, felkészülés folyt a próbákon.

A Kisördögök az elődöntőn

A Kisördögök az elődöntőn

Mindig kihívást jelent egy új dalcsokorral való fellépés, de ami ennél is nehezebb, hogy a csoport kellően begyakorolja ahhoz, hogy vezető nélkül is színvonalas produkciót tudjon nyújtani. Főképpen erre fektettük a hangsúlyt kis citerásaink esetében.

Emi gardonozik

Emi gardonozik

Ádám

Ádám

Emellett nagyon figyeltünk az átkötésekre, az egyszerre való dalkezdésekre, a pontatlanságok kijavítására, a szólóénekekre és nem utolsó sorban Emi gardon játékára, ugyanis legújabb csokrukban Emi a basszuscitera mellett gardonra is átlép. Kicsit talán szigorúak voltunk a „kicsikkel”, de egy versenyre való felkészülés alapja a komolyság.

A Ki-Mit-Tud? elődöntője előtti utolsó próbán János egységes fellépőruhával, a kékfestővel jutalmazta a kis csoport erőfeszítéseit. A lányok nagyon örültek a ruhának, hiszen egy csoport életében az egyforma viselet mutatja azt, hogy ők egy zenekarhoz tartoznak és ezt ők kiérdemelték. Ennek az örömnek és feltöltődésnek, meg a jól sikerült műsornak köszönhetően sikeresen vették az első akadályt, bejutottak a döntőbe.

Előre tudtuk, hogy János sajnos nem tud a döntőn a csoport mellett lenni egyetemi tanulmányai miatt, így Kis Reni és én lettünk a „kis vezetők”.

A két kisfőnök :)

A két "kisfőnök"

Nagy felelősség hárult ránk, hiszen nekünk kellett a gyerekeket felkészíteni, az asztalokat a megfelelő helyre rendezni és a mikrofonokat kellően beállítani. A műsor ideje alatt a színpad oldalánál figyeltük őket, és bevallom én sokkal jobban izgultam mint ők. :)

Balu

Balu

Betti

Betti

A döntőn Marysol és kis Bogi nem tudtak jelen lenni egy másik szereplés miatt, ami még külön megnehezítette a csoport dolgát.

Fantasztikusan sikerült a produkció, amit a zsűri Különdíjjal jutalmazott.

Az eredményhirdetés után beszéltünk Kassai Imrével, a zsűri egyik tagjával, aki nagyon megdicsérte a csoportot és további sok sikert kívánt nekik.

A Ki-Mit-Tud?-ot követő próbán természetesen az édességek szétosztása sem maradt el, sőt János és Kis Reni teát főzött a nyertes Kisördögöknek.

Reméljük további szép sikereket fognak elérni és egyre jobb produkciókkal fogják elkápráztatni a közönséget. Gratulálunk nekik, megérdemelték a különdíjat és a ruhát!

Beküldte: Gina, 2012.04.28. 23:06   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Országos minősítés Püspökladányban
Hír megosztása 2012. április 14-én a püspökladányi országos minősítő versenyen a Galagonya citerazenekar fennállása során először nyert Aranypáva Nagydíjat.

2012 elején kaptuk a levelet a KÓTÁ-tól, amelyben tájékoztattak minket az évben megtartandó és általuk szervezett országos minősítő versenyekről. Mivel még Püspökladányban nem szerepeltünk, úgy döntöttünk, hogy az ott 2012. április 14-én megrendezendő versenyen fogunk részt venni, és egyben megpróbáljuk megszerezni zenekarunk fennállása során első ízben az Aranypáva Nagydíjat.

Reni

Reni

János

János

2012. április 14-e reggelén tehát izgatottan indultunk el az alföldi városba. Szerencsére mindenki velünk tartott, tulajdonképpen utoljára, hiszen Eszter úgy döntött, hogy –reméljük csak ideiglenesen- abbahagyja a zenélést. Jómagam pedig tudtam, hogy az államvizsgáim miatt egy jó ideig biztosan nem fogok tudni fellépésekre járni. Így tehát szerettük volna, hogy az utolsó teljes létszámú fellépésünk során minden a legjobban működjön, valamint hogy szép napunk legyen. Azonban az időjárás másképpen gondolta, ugyanis szinte egész nap borongós idő volt, sokszor esett az eső is.

Hamar megérkeztünk Püspökladányba, 10 órára már ott voltunk, hiszen a hangolás ilyen időjárási körülmények között még nehezebb, valamint az ottani körülményeket sem ismertük, így a biztosra mentünk. Korai érkezésünknek köszönhetően egy rövid színpadi próbára, valamint a szükséges beállítások megvalósítására is maradt időnk. Rengeteg fellépő volt, lelkes kis csapatunk pedig az első rész vége felé került színpadra. A Borsodi összeállításunk mellett a „Piros, piros…” című moldvai csokrunkat adtuk elő. A közönség hatalmas tapssal jutalmazta erőfeszítésünket, reméltük, produkciónkkal a szakmai zsűrit is meggyőztük.

Az Aranypáva Nagydíjas Galagonya Citerazenekar

Az Aranypáva Nagydíjas Galagonya Citerazenekar

Az eredményhirdetésig hátralévő időt otthonról hozott ebédeink elfogyasztásával, beszélgetéssel, valamint a második rész megtekintésével és meghallgatással töltöttük el. Ha esetleg valaki mégis unatkozott eközben, az vagy olvasott vagy tanult valamit. Az eredmény kihirdetésére az előzetes várakozásokkal ellentétben este fél 7-kor került sor. Hamarosan kiderült, hogy a püspökladányi országos minősítő versenyen Arany minősítést értünk el, továbbá Aranypáva Díjat kaptunk, valamint a zenekar fennállása során először nyertünk Aranypáva Nagydíjat. Örömünk szinte határtalan volt, nagyon boldogok voltunk. János kért egy rövid értékelést a szakmai zsűritől, hogy az esetleges hibáinkat kijavíthassuk, majd elindultunk hazafelé. 10 körül értünk Miskolcra, ahol elváltak útjaink, kiszálltam az egyetemen, hiszen államvizsgáim miatt a kollégiumban tanultam. A többiek fél 11-kor érkeztek meg Barcikára, ahol kipakolták a hangszereket, ruhákat, majd hazatértek.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az időjárás ellenére egy nagyszerű napot zártunk. Többszörösen is elértük kitűzött céljainkat. Egyrészt elnyertük a közönség tetszését, másrészt pedig megszereztük fennállásunk első Aranypáva Nagydíját, második Aranypáva díját és Arany minősítését. Reméljük, hogy nem az utolsó Nagydíjunkat, mi minden esetre azon leszünk és vagyunk, hogy továbbra is sikeresek legyünk.


Kapcsolódó videók:
Beküldte: Szabolcs, 2012.04.18. 09:44   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Egy év után újra Csorváson zenéltünk
Hír megosztása Idén 15. alkalommal vettünk részt a Békés megyében található Csorváson megrendezett nemzetközi népzenei és népdalköri találkozón.

A 19 fellépő csoport között Zentagunarasról (Szerbia), Kisiratosról (Románia) Kétsopronyból (Románia) érkezett népzenészek és népdalkörök is színpadra léptek, valamint szlovák anyanyelvű csoportok is színesítették a 17. alkalommal megrendezett versenyt.

A Galagonya Citerazenekar a csorvási ÁMK színpadán

A Galagonya Citerazenekar a csorvási ÁMK színpadán

A csorvási népzenei találkozó minden évben egy kiemelkedő esemény a citerazenekar életében. Kiváló alkalom arra, hogy az év eleji üresebb, kevesebb fellépést nyújtó időszakot felrázza, megdolgoztassa a zenekart.

Kata

Kata

Mi voltunk... :)

Mi voltunk... :)

Mindig külön kihívás az, hogy új összeállítást vigyen a zenekar a versenyre, amit jó előre, időben el kell kezdeni tanulni és a legapróbb részletekre kiterjedően begyakorolni. Ez több hónapos, kemény munkát igényel. Sok idő és gyakorlás kell ahhoz, hogy század másodpercekre pontosan, egyszerre szólaljon meg 10 ember citerajátéka és minden tökéletesen pontosan a helyére kerüljön. Az utóbbi évek sikersorozata rendre azt igazolja, hogy mindig sikerül maximálisan felkészülnünk az új összeállításainkkal, mire azokat közönség, illetve zsűri elé visszük. Az Országos minősítésen elért Arany Páva díj, a 2010 –ben elnyert BarcikArt díj, valamint a csorvási versenyeken rendre elért Kiváló, Nívó –és Különdíjak mind azt igazolják, hogy szakmailag országos szinten is kiváló a csapat.

A nagy távolság miatt egy nappal korábban szoktunk Csorvásra utazni. Idén is, hasonlóan az előző évekhez, a Csorváshoz közeli Rudolf –kastélyban volt a szállásunk. A kastély szépen felújított, különleges hangulatú, szép környezetben fekvő idegenforgalmi szállás, minden adott ahhoz, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson a szállóvendégeknek.

Reni, Tici, Kata

Reni, Tici, Kata

Az emeleten található ebédlőnek különlegesen jó akusztikája van, amit ki is használunk minden alkalommal, a versenyt megelőző péntek estén minden évben citerazenétől zeng a kastély.

Marcsu

Marcsu

Szabolcs

Szabolcs

Mivel Szabolcsnak és Eszternek csak a szombat reggeli indulás felelt meg, ezért kettéosztottuk a csapatot. Pénteken délután hatan utaztunk Csorvásra intézményünk mikrobuszával, a többiek pedig szombaton reggel jöttek utánunk személyautóval.

Útközben néhány helyen a GPS –ünk érdekes dolgokat mondott, Mezőberényben emiatt egy kis „városnézésre” is sor került, egyébként Reni rosszullétén kívül más különös esemény nem történt az úton, mindenki a péntek délutáni fáradtságán próbált úrrá lenni.

Idén egy meglepetés is ért minket este 9 óra körül, mikor megérkeztünk: mint utólag kiderült, pár nappal előbb tűzjelző készüléket szereltek fel a kastélyban, amiről a major éjjeli őre elfelejtett minket figyelmeztetni a kulcs átadásakor. Ebben az időszakban még nincs szállóvendég a kastélyban, úgyhogy az egész épület teljes sötétségbe burkolózva áll mindig, mikor megérkezünk. A major területén található tsz bejáratánál lévő őrbódéból kell elkérni a kulcsot, s úgy vesszük birtokba minden évben a közel 100 méterrel távolabb álló kastélyt.

Tici, Marcsu, Gina és a két Reni

Tici, Marcsu, Gina és a két Reni

Most sem volt ez másként, kivéve azt, hogy rögtön le is teszteltük az új tűzriasztó rendszert. A villanykapcsoló után tapogatózva véletlenül sikerült a villanykapcsolók mellé szerelt tűzjelzőt aktiválni, amitől beindultak a szirénák, felzavarva a major nyugalmát. Az volt a szerencsénk, hogy annyira friss a rendszer, hogy a tűzoltóságra még nem kötötték be, így csak a major éjjeli őrének fokoztuk egy kicsit az adrenalin-szintjét, kiverve az álmot a szeméből... :)

Kukucs! :)

Kukucs! :)

Relax Misi módra :)

Relax Misi módra :)

A kezdeti riadalom után lenyugodtak a kedélyek, lassan mindenki nyugovóra tért.
Másnap, ébredésünk után nem sokkal rögtönöztünk egy gyors próbát a kastély szalonjában, s közben örömmel nyugtáztuk, hogy épségben megérkeztek a Szabolcsék is, akik kora reggel indultak utánunk Barcikáról. Elpróbáltuk a teljes csoporttal is az aznapi műsort, majd pihenéssel, felkészüléssel töltöttük a hátralévő időt, én pedig felhangoltam a hangszereket.

Misiék pihenés helyett inkább birtokba vették a kastély udvarán található hintát, amin különböző akrobatikus mutatványok közben fotózták le őket a többiek. Ki így pihen, ki úgy… ;P

A hangolás kicsit tovább tartott, ezért gyorsan kellett pakolnunk, hogy időben megérkezzünk a találkozó megnyitójára, a művelődési központba.

A lányok saját zsűrit alkottak és szorgalmasan jegyzeteltek. Minden színpadi produkciót értékeltek, véleményeztek.
Sorrendben utolsó előttiként léptünk színpadra, utánunk a kecskeméti Univer Táncos Péter Népzenei Egyesület népdalköre zárta a népzenei találkozót.

Csajos járat :)

Csajos járat :)

Műsorunkban két, a repertoárunkban már régebben játszott, de Csorváson még el nem hangzott népdalfeldolgozást játszottunk (Gyertek, menjünk vendégségbe… és El Condor Pasa), valamint egy teljesen új, somogyi és bogyiszlói kanásztáncokból összeállított, pergő ritmusú, technikás dalcsokrot adtunk elő. Mikor a perui dallamra rázendítettünk, szinte síri csend támadt a nagy teremben, s mindenki érdeklődve, csodálattal hallgatta a nagy múltú, több neves előadó által is feldolgozott dalt.

Hinta-palinta... :)

Hinta-palinta... :)

A találkozó okleveleit Szilágyi Menyhért, Csorvás polgármestere adta át.

Díjátadó

A jól sikerült műsor után hatalmas ováció és taps kíséretében vonultunk le a színpadról, s az est hátralévő részében rengeteg elismerő szót és dicséretet kaptunk.

A találkozó végén örömmel vettük át a találkozó nagydíját igazoló oklevelet, valamint a Juhász Kálmán barátunk által felajánlott nagy csemegekosarat. Finom vacsora, tombolasorsolás, valamint táncos buli zárta a jól sikerült napot.

Szállásunkra visszatérve még sokat beszélgettünk, kiértékeltük a nap eseményeit, megbeszéltük a csoporttal kapcsolatos dolgainkat. Előkerült néhány hangszer is, de a nap végére már mindenki annyira elfáradt, hogy a zenélés helyett lassan aludni tértünk.

Mivel szombatról vasárnapra át kellett állítani az órákat, így egy órával kevesebb jutott alvásra. A reggeli ébredezés után 10 órára sikerült mindent bepakolnunk, s néhány fotó elkészítése után búcsút vettünk a kastélytól és Csorvástól.
Hazafelé útközben még megálltunk egy rövid ebédre Debrecenben a „meki” –nél, majd délután fél 3 körül szerencsésen megérkeztünk.

Galagonyák

Galagonyák

Reméljük, egy év múlva újból birtokba vehetjük egy-két éjszakára ezt a különleges hangulatú, nyugalmat sugárzó kastélyt, ahová minden évben örömmel utazunk el. Már alig várjuk, hogy ismét Csorvásra mehessünk, s megint színpadon állhassunk a népzenei találkozón. Gratulálunk a fellépő csoportoknak és a találkozó rendezőinek a színvonalas napért!

Beküldte: Jani, 2012.04.07. 10:44   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 2 3 4 5 6 7 ... 301 2 3 4 5 6 7 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0820041

Eddigi látogatóink száma:

0049582

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Gina
Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Fáklyafüst Versmondó Kör
Fáklyafüst Versmondó Kör
Album:Jubileumi műsor

Kép: twister
twister
Album:Énke és a többiek

Kép: Vacsoraidő
Vacsoraidő
Album:Jubileumi műsor

Kép: Gina
Gina
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Dia
Dia
Album:Jubileumi műsor

Kép: Barátnőmmel
Barátnőmmel
Album:Esküvőm

Kép: Én így gépezek
Én így gépezek
Album:Kitti-az első citerás baba

Idézetek

Hirdetés