Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Fellépés Bánhorvátiban, a Platthy-kastélyban
Hír megosztása 2012. március 15-én Bánhorvátin, a Platthy-kastélyban egy baráti összejövetelen szerepeltünk.

2012. március elején kaptuk a hírt, hogy március 15-re meghívást kaptunk Bánhorvátiba, a Kazincbarcikához közeli településre. Többször megfordultunk már itt az utóbbi időben, olyan település ez számunkra, ahová mindig szívesen visszajárunk. A meghívás egy baráti összejövetelre szólt, mégpedig a Platthy-kastélyba. A Platthy család gyönyörű parkkal ölelt kastélya a XVII. században épült barokk stílusban. Mai formáját 1752-ben nyerte el. Az idők folyamán a Barius, Fáy, Vay, Platthy, Lónyai, Vladár családok birtokolták. A többség még sohasem járt itt, tehát érdeklődve és izgatottan vártuk a fellépést.

Marcsu

Marcsu

2012. március 15-én a többiek délután 5 órakor indultak el a helyszínre, én pedig háromnegyed 6 körül csatlakoztam hozzájuk. A kastély első ránézésre is gyönyörű volt nemcsak kívülről, hanem belülről is. Gyors átöltözés után felvittük a hangszereket az emeletre, hiszen a fellépésre ott került sor. Eredetileg 6 órakor kezdtünk volna, de elhúzódott fél 7-ig, amit egyáltalán nem bántunk. A szokásosnál kicsit hosszabb, 50 perces műsorral készültünk az összejövetelen részt vevők számára. Játszottunk magyar népdalokat, ízelítőt adtunk az Andok zenei világából, bemutattuk a moldvai zenét, valamint zárásként az Illés együttes: Az utcán című számával kedveskedtünk. Hatalmas tapsot kaptunk, ezért ráadásként eljátszottunk még két összeállítást. Fellépés után elismerő szavakkal illettek minket, valamint sokan odajöttek hozzánk, érdeklődtek, sőt, a bátrabbak még a hangszereket is kipróbálták. Rengeteget beszélgettünk, meséltünk a zenekarról, a hangszerekről, magunkról, a fellépéseinkről.

Amatőr zenészek vagyunk, sajnos nincs olyan sok fellépésünk, de az ilyen alkalmakkor tudatosul bennünk az, hogy érdemes zenélni, érdemes volt belevágni több mint egy, sokaknál két vagy három évtizede is. Az emberek elismerése, dicsérete, érdeklődése minden díjnál többet ér, számunkra úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb. Az ilyen alkalmak örökre belevésődnek az emlékezetünkbe és már csak abban bízunk, hogy lesznek még hasonlóak. Minden esetre felejthetetlen volt a fellépésünk, és még az este nem is ért véget.

Műsor a Platthy-kastélyban

Műsor a Platthy-kastélyban

A hangszerek összepakolása és gyors visszaöltözés után egy nagyszerű vacsorán is részt vehettünk. Rendkívül ízletes volt az összes fogás. Mivel aznap disznóölés volt, ezért az asztalra első fogásként húsleves került, majd következett a főtt hús. Harmadik fogásként töltött káposztát, azt követően pedig sült hurkát és kolbászt fogyaszthattunk. Eközben pedig folyamatosan kínáltak minket italokkal. Többek között különleges borokat is megkóstolhattunk, elég, ha egy 40 éves egri leánykát említek meg. Desszertként sütemények közül választhattunk. Tökéletes este volt és hamarosan el is indultunk hazafelé, miután mindenkinek megköszöntük kedvességét és figyelmességét.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagyszerű estét töltöttünk el Bánhorvátin, a Platthy-kastélyban. Érdeklődő, kedves, segítőkész emberekkel találkoztunk, akiknek öröm volt zenélni. Ilyen közönség előtt bármikor szívesen fellépünk. Köszönjük szépen az ízletes vacsorát, valamint köszönjük a szervezőknek, hogy a kazincbarcikai Galagonya citerazenekar kapott meghívást erre a felejthetetlen összejövetelre.

Beküldte: Szabolcs, 2012.03.16. 12:13   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Hurkafesztivál Sajóivánkán...
Hír megosztása 2012. február 25-én szombaton, a zenekar története során először vehetett részt Hurkafesztiválon, méghozzá a Kazincbarcikához közeli településen, Sajóivánkán.

2012. február elején kaptuk a hírt, hogy meghívást kaptunk egy Hurkafesztiválra. Meglepődtünk a felkérésen, de úgy döntöttünk, hogy mindenképpen szeretnénk részt venni ezen a rendezvényen. Alapvetően gyors, ugrós dallamokkal készültünk, mivel úgy gondoltuk, hogy egy ehhez hasonló eseményen az ilyenfajta összeállítások lesznek azok, amelyek el fogják nyerni a közönség tetszését.

Illusztráció. Forrás: utazasgyerekekkel.hu

Finom falatok

Február 25-e szombati napra esett, így a csoport tagjainak legnagyobb része, pontosan 10-ből 8-an tudtuk vállalni a fellépést. Már a hét közepén felfedezhetőek voltak a tavasz első jelei. Ez a Hurkafesztivál napján sem volt másképpen, ugyanis napsütötte reggelre ébredhettünk. 11 órakor indultunk el a helyszínre, mégpedig az onnan érkezett gépjárművek és vezetőik segítségével. János úgy emlékezett rá, hogy Vadnán fogunk szerepelni, azonban hamar kiderült, hogy Sajóivánkán játszhatjuk el összeállításainkat. Hamarosan meg is érkeztünk a településre, amelynek a községházával szemben található épülete volt az, amelyben előadhattuk népdalainkat és egyéb összeállításainkat.

Az autókban érdekes információkat tudhattunk meg a helyszínről, valamint az aznapi tevékenységekről. Odaérkezésünkkor már nagy volt a sürgés-forgás, rengeteg embert láttunk. Voltak idősek, fiatalok, nők és férfiak, akik közül mindenki ellátta a saját feladatát. Töltötték, főzték a hurkákat, készítették az abárolt szalonnákat. Személy szerint régen vettem részt hasonló eseményen, sajnos a családban már megszűnt ez a típusú családi összejövetel. Éppen ezért éreztem magam nagyon jól, jó volt újra átélni ezt a hangulatot.

Illusztráció. Forrás: est.hu

Nyálcsorgató ínyencségek

A fellépésünkre a korábban említett épület egyik termében került sor. Kicsit fagyos volt a hangulat az időjárás miatt, de reméltük, hogy átvitt értelemben ugyan, de az emberek szeretete fel fogja azt melegíteni. Egyre többen hagyták félbe munkájukat annak érdekében, hogy ne csak hangfalakon keresztül halljanak minket, hanem élőben is lássanak. Sokan hallgatták végig műsorunkat, amelyben a Gyertek menjünk vendégségbe, a Szép a rozmaringszál..., a Szombaton este, a Barna kislány ablakába..., valamint a Silladri című összeállításainkat játszottuk el, valamint egyfajta ráadásként az Illés együttes Az utcán című számát. Úgy tűnt, nagy sikert arattunk, hiszen műsorszámaink közben a nézőközönség velünk együtt énekelt, a műsor után pedig hatalmas tapsot, valamint sok-sok kedves és dicsérő szót kaptunk, ami természetesen jól esett mindenkinek. Kaptunk továbbá egy oklevelet is annak érdekében, hogy soha ne felejtsük el azt, hogy 2012. február 25-én Sajóivánkán jártunk.

Miután befejeztük összeállításaink előadását, rendkívül finom ebédben volt részünk. Hurkát, abárolt szalonnát fogyaszthattunk, savanyúsággal, káposztával, utána pedig leöblíthettünk mindezt üdítővel és forralt borral. Ezek után megköszöntük a vendéglátást, hiszen felejthetetlen élményekben volt részünk. Hamarosan elindultunk vissza Kazincbarcikára, azaz csak indultunk volna. Az egyik személyautón sajnos nem lett lekapcsolva a világítás, ezért lemerült az akkumulátor. Ebéd utáni testmozgás gyanánt betoltuk az autót, és így már semmi akadálya nem volt utunknak, így néhány perc múlva már haza is értünk.

Újabb különleges fellépésen vehettünk részt, hiszen eddig még nem szerepeltünk Hurkafesztiválon. Reméljük, jövőre ismét megrendezésre kerül az esemény, amelyen újfent részt vehet a Galagonya citerazenekar is.

Beküldte: Szabolcs, 2012.02.25. 22:17   Komment: 2   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése A 2011-es év összefoglalása
Hír megosztása A zenekar 2011-es éve is jól sikerült a kevés fellépés ellenére, ezért reméljük, a 2012-es esztendő több élménnyel fog minket megajándékozni.

Az év első fellépésére 2011. március 11-én a Csokonai úti tagóvodában került sor, majd március 26-a következett, amikor is a Békés megyében található Csorváson, a kellemes hangulatú településen szerepelhettünk, amely rendezvény az évek során egy fantasztikus népzenei találkozóvá nőtte ki magát. Nagyszerű délután volt, hiszen már régóta arra vártunk, hogy ilyen remek közönség előtt adhassuk elő műsorunkat.

Műsor az ovisoknak

Műsor az ovisoknak

Szintén márciusban a tavalyihoz hasonló megmérettetésen vettek részt a Kisördögök. Másfél évvel azután, hogy megismerkedtek a citerával, a városi gyermek Ki-Mit-Tud?-on ismét megmutathatták az eddig elsajátított tudományukat a zsűri előtt. Dicsérő szavakat, valamint a verseny döntőjében kiemelt minősítést értek el, ami nagyon szép eredmény volt részükről.

Két tesó a borvacsorán

Két tesó... :)

Sajnos az egész évre jellemző volt, hogy nem volt túl sok fellépésünk, azonban mégis akadt néhány, amelyek között egészen különlegesek is voltak. 2011. április 8-án Kazincbarcikán, az Ambrózia Étteremben vehettünk részt egy nagyszerű hangulatú és kiválóan megszervezett borvacsorán. A vacsorán a főszerepet a hal- és vadétel-különlegességek mellett a zamatos szekszárdi borok kapták, melyeket az est házigazdája, a Sebestyén pincészet ifjú borásza, Sebestyén Csaba mutatott be. Minden egyes fogás kiszolgálása közben, a különböző borok ismertetése után eljátszottunk 1-1 számot és így telt el az este. Nagyszerűen éreztük magunkat, reméljük, a vendégeknek is kellemes perceket szereztünk. Bízunk benne, hogy az elkövetkező borvacsorákra is meghívást kapunk és hasonlóan jól fognak sikerülni, mint a 2011-es.

János az Árpád-Gálán

János

Ebben az évben május 1-én is volt szerencsénk fellépni, mégpedig Kazincbarcikán. Szerencsére a rossz idő ellenére rengeteg kilátogattak a Csónakázó-tó szomszédságában felállított színpadhoz. Rengeteg ismerős arcot láttunk, öröm volt neki és a többi kilátogatónak is zenélni. Kazincbarcikán 2011. május 21-én is felléptünk, mégpedig a most 40 éves Árpád Fejedelem Tagiskola (volt Kun Béla Általános Iskola) születésnapi gálaműsorán. A műsor végén ajándékot is kaptunk, a csoport fiú tagjai egy üveg, az iskola képével egyedileg címkézett bort és egy évkönyvet kaptak az iskola elmúlt 40 évéről, a lányok pedig bonbont kaptak az évkönyv mellé. Ezután következett a beszélgetés a régi tanárokkal és természetesen a hidegtálak majszolása. Nagyon jól éreztük magunkat, remélem az 50. évfordulóra is hivatalosak leszünk.

A nyáron, július 2-án, ahogyan az elmúlt 2 évben is, 2011-ben is műsort adtunk Borsodnádasdon, a Molnárkalács fesztiválon. Idén meglepően sokan voltak, köszönhető ez a kellemesen jó időnek. A fellépés után végre sikerült megkóstolnunk a fesztivál névadó ételét is, ami mindenkinek nagyon ízlett.

2011. július 21-e és 26-a között, mint minden évben, idén is leutaztunk Balatonszepezdre, az ifjúsági táborba, hogy pihenéssel és tanulással töltsünk el egy hetet, közvetlenül a Sajóvölgyi Folklórfesztivál előtt. A Galagonya citerazenekar és a Kisördögök citerazenekar tagjai vettek részt a táborozáson, de sajnos nem mindenki, így összesen „csak” 29-en voltunk. Nagyszerű és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Remélem idén közel ennyien fogunk leutazni Balatonszepezdre és hasonló élményekkel fogunk hazatérni.

A táborozó csapat a révfülöpi kikötőben

A táborozó csapat a révfülöpi kikötőben

2011. augusztus 3. és 6. között került megrendezésre a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a török, olasz és román csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk. Kazincbarcikán, Bánhorvátiban és Múcsonyban léptünk fel. Megtapasztalhattuk a falvak közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Bízunk benne, hogy idén is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Augusztus 20-án a szokásokkal ellentétben nem Kazincbarcikán, hanem Mezőtúron szerepeltünk. Jó hangulatban telt el Szent István király ünnepe, az összes zenekar kivétel nélkül fantasztikus műsort adott elő, amelyet a lelkes közönség is díjazott.

Reni,Misi és Gina, fellépésre várva Mezőtúron

Reni,Misi és Gina, fellépésre várva Mezőtúron.

Az év vége felé közeledve a fellépések száma sajnos csökkent, de mint tudjuk, ez általában így szokott lenni. Október 2-án viszont ismét visszatértünk Mezőtúrra ahol a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyen szerepelhettünk. Nagyszerű napot zártunk, jól sikerült a fellépés, megoldódott minden probléma, és a szervezéssel is minden rendben volt. Köszönjük szépen Mezőtúrnak, hogy ismét meghívást kaptunk, reméljük, nem utoljára jártunk az alföldi városban.

Gina pótruhában

Gina pótruhában

2011. őszén egy rendkívüli fellépésen is részt vettünk, mégpedig Bagyal József verseskötetének bemutatóján.

A 2011-es évet egy szörnyű tragédia is beárnyékolta. Október végén eltávozott közülünk a mindenki által kedvelt sofőrünk, Fügedi János, akivel rengeteg fellépésre utaztunk együtt. Nehéz volt elhinni, amikor megtudtuk. Úgy gondolom, halála mindenkit megviselt. Sajátos humora és stílusa volt, sokszor megmosolyogtatott minket. Azóta nem ültünk be a buszba, fura lesz az első utunk, immár nélküle. Emlékét örökre megőrizzük, személyét sohasem feledjük, nyugodjon békében.

Eszter és Misi a véradós műsoron

Eszter és Misi

2011. november 12-én Sajószentpéteren, a helyi Közösségi Házban volt szerencsénk részt venni egy találkozón, ahol népdalkörök, táncosok és népzenészek szórakoztatták egymást és a megjelent közönséget. Hosszú idő óta először léptünk fel János nélkül. Annak ellenére, hogy jobb lett volna, ha teljes létszámban vagyunk jelen, a visszhangok alapján úgy gondoljuk, hogy sikerült megoldanunk minden egyes feladatot.

Az év utolsó fellépése 2011. november 30-án volt, amikor is immáron negyedik éve adtunk műsort az Egressy Béni Művelődési Központ klubtermében az egybegyűlt véradóknak. Rendhagyó fellépés volt, ugyanis hosszú idők óta először szerepelt a zenekarban Tóth Mária, aki egy hosszabb kihagyás után visszatért köreinkbe. Nem velünk zenélt egy zenekarban, hanem egy korábbi együttesben, azonban idén úgy döntött, szeretne visszatérni. Ennek érdekében nyár óta velünk készült, szorgalmasan, nem sajnálva az időt, energiát. A zenekar tagjává vált, aminek ő is, de legfőképpen mi örülünk a legjobban.

Karácsonyi buli

Karácsonyi buli

2011. december 17-én szombaton egymást ajándékoztuk meg, valamint buliztunk, ünnepeltünk. Ahogyan az elmúlt években, idén is felejthetetlen emlékekkel, valamint különböző ötletesebbnél ötletesebb ajándékokkal gazdagodtunk.

Karácsonyi bulin a csapat

Karácsonyi bulin a csapat

Összességében sikeres évet zártunk, de igazság szerint jobb lett volna több fellépésen részt venni. Reméljük, 2012-ben több alkalmunk lesz bemutatni műsorszámainkat és ismét értékes díjakat szerezhetünk, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk.

Beküldte: Szabolcs, 2012.01.16. 18:26   Komment: 0   Kategória: [Galagonya hírek]  
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 301 2 3 4 5 6 7 8 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 2 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0820046

Eddigi látogatóink száma:

0049583

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Babaúszáson
Babaúszáson
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Úton...
Úton...
Album:Szent István nap

Kép: Judit és Gina
Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Gina
Gina
Album:Énke és a többiek

Kép: :)
:)
Album:Jubileumi műsor

Kép: Hintát kaptam:)
Hintát kaptam:)
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Tici, Gina és Frida
Tici, Gina és Frida
Album:Jubileumi műsor

Kép: Ellenőrzés
Ellenőrzés
Album:Az új csoport

Idézetek

Hirdetés