Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Újra műsort adtunk a véradóknak
Hír megosztása Immáron negyedik éve adtunk műsort az Egressy Béni Művelődési Központ klubtermében az egybegyűlt véradóknak.

Idén elég hamar, még az ősz elején kaptuk a felkérést, hogy a november 30 -án megrendezendő véradós ünnepségre ismét készüljünk egy rövid műsorral. Mi mint mindig, örömmel mondtunk igent a felkérésre.

Misi kobozon

Misi kobozon

Marcsu újra színpadon

Marcsu újra színpadon

Az ünnepség ebben az évben is hétköznapi időpontban került megrendezésre, így az ünnepelt véradók most sem láthatták teljes létszámában a Galagonya Citerazenekart. Így az ősz utolsó napján 2 tenor-, 2 prím- és 2 basszus citerás képviselte a csoportot. Köztük egy régi-új citerásunk, Tóth Mária (Marcsu, Aranyeső citerazenekar) is, akinek ez volt az első szereplése a csoporttal.

A műsor délután 3 -kor kezdődött az Egressy klubtermében. Először egy verssel köszöntötték a megjelent vendégeket, majd minket szólítottak a színpadra. Műsorunkat a „Gyertek menjünk vendégségbe...” kezdetű dallal kezdtük, melynek érdekessége az volt, hogy ez volt az első fellépés, amelyiken Gina játszott gardonon. Ezután egy lassabb dallam, a „Kerek erdő...” következett, mely a csoport szempontjából ismét különleges volt, hiszen Szabolcs távolléte miatt én játszottam a kobozon. A következő, borsodi dalcsokrunkban saját tájegységünk dalaiból szólaltattunk meg egy csokorra valót. Ebben kivételesen senki nem játszott olyan hangszeren, amilyenen még nem zenélt fellépésen. Ez nem mondható el a 20 perces előadásunkat lezáró, „Kiserdőbe szaladozva...” című moldvai dalcsokorról, ahol én ismét a koboz húrjait pengettem. :)

Gina gardonozik

Gina gardonozik

A műsor után a szervezők megköszönték, hogy ismét elfogadtuk a felkérést és dalainkkal, dalcsokrainkkal szórakoztattuk a jelenlévőket, s meghívtak minket az ünnepséget lezáró állófogadásra. Örömmel fogadtuk a meghívást, s miután felvittük és elpakoltuk a citeráinkat, a többiek visszatértek a klubterembe. Nekem egyéb elfoglaltságom miatt ki kellett hagynom a fogadást, de úgy hallottam, hogy idén is rengeteg finom étel-ital várt minket és a kitüntetett véradókat.

Örömmel láttuk, hogy idén is sikerült olyan műsort összeállítanunk a közönségnek, ami elnyerte tetszésüket és reméljük, hogy jövőre is lehetőségünk lesz repertoárunk újabb szeletét bemutatni az ünnepelt véradóknak.

Beküldte: Misi, 2011.12.06. 20:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése III. Sajóvölgyi Népdalkör Találkozó Sajószentpéteren
Hír megosztása 2011. november 12-én Sajószentpéteren, a helyi Közösségi Házban volt szerencsénk részt venni egy találkozón, ahol népdalkörök, táncosok és népzenészek szórakoztatták egymást és a megjelent közönséget.

2011. október végén kaptuk a hírt, hogy idén meghívást kaptunk a 2011. november 12-én Sajószentpéteren megtartandó III. Sajóvölgyi Népdalkör Találkozóra. Csupán annyi volt a probléma, hogy ezen a napon vezetőnk, János Zh-t fog írni a Miskolci Egyetemen, így felvetődött a kérdés, hogy belevágjunk-e nélküle? Jól összeszokott csapat vagyunk, a legjobbunkat csak akkor tudjuk nyújtani, ha teljes létszámban részt vehetünk 1-1 fellépésen. Úgy döntöttünk, elmegyünk, ugyanis lehetséges, hogy a jövőben lesz még ilyen alkalom, amikor János nem ér rá és nélküle kell megoldanunk 1-1 szereplést.

A fellépés előtt rengeteget gyakoroltunk. Eredetileg úgy volt, hogy táncházat is fogunk tartani, de erre végül nem került sor, ugyanis a Számadó együttes húzta a talpalávalót. A sok gyakorlás ellenére azonban izgultunk, nehogy elrontsunk valamit. A felkészülés jól sikerült, így izgatottan vártuk a napot.

2011. november 12-én fagyos reggelre ébredtünk. A műsor 11 órakor kezdődött, úgyhogy Barcikáról 10 órakor mindenképpen el kellett indulnunk. Háromnegyed 10-re érkeztünk, bepakoltuk a citerákat, összekészítettük a ruhákat, nehogy valakié ismét itthon maradjon. 10 órára megérkezett régi jó ismerősünk, Sajó Attila, akinek bepakoltunk az autójába, majd 3 autóval elindultunk a fellépés helyszínére.

Sajógyöngye Népdalkör

Negyed 11-re már Sajószentpéteren voltunk. Ezután bepakoltunk az öltözőnkbe, majd ahogy Jánostól tanultuk, megnéztük a fellépés helyszínét, majd rövid gondolkodás és számolgatás után úgy döntöttünk, hogy elférünk 2 sörasztalon. Természetesen jó döntésnek bizonyult, figyelembe véve, hogy 3 asztal nem fért volna el. A fellépés előtt Sajó Attila kérdezett néhány dolgot rólunk. Nagyon régóta ismeri a Kazincbarcikai Citerazenei Műhelyt, hiszen fenttartó intézményünknek Ő volt az előző igazgatója. Rengeteg történetet tud mesélni, de az elmúlt néhány évben nem nagyon találkoztunk egymással, így ezekről az időkről meséltünk neki, valamint a csokrainkról.

11-kor, egy rövid köszöntő után kezdtük el a műsorunkat. Először a Gyertek menjünk vendégségbe című csokrunkat játszottuk el, majd a "Kerek erdő.." és az "A pünkösdi rózsa..." következett, végül pedig a Kiserdőben szaladozva című csokrunkat játszottuk el. Szerepléseink között népdalkörök, táncosok és a Számadó zenekar is fellépett. Műsorszámaink előtt Sajó Attila bemutatta a csoportot, beszélt az eredményeinkről, valamint megemlítette, hogy János azért nem tud itt lenni, mert Zh-t ír, sok sikert és kitartást kívánt neki. A közönség rendkívül jól érezte magát, úgy éreztük, hogy teljes mértékben kiszolgáltuk őket, szinte hiba nélkül játszottuk végig az összes dalunkat. Hatalmas tapsot kaptunk, és büszkék voltunk, hogy sikerült helyt állnunk.

A műsorszámok után, ahogyan korábban említettem, táncház következett, ahol a talpalávalót a Számadó zenekar szolgáltatta. Rengetegen táncoltak, mindenki jól érezte magát. Ezután került sor a citerák elpakolására, majd ebéd előtt Sajó Attila mindenkinek átadta a jól megérdemelt oklevelet. Miután elfogyasztottuk a babgulyást, visszatértünk az öltözőnkbe, átöltöztünk, majd bepakoltunk az autóba. A hangszereket és ruhákat ismét Sajó Attila szállította, minket pedig a Sajósenyei Népdalkör busza szállított haza, amit ezúton is köszönünk szépen. Valamivel 2 óra után értünk vissza az Egressybe, kipakoltunk, majd mindenki hazatért.

Összességében elmondható, hogy jó fellépésen vagyunk túl, bár nagyon hiányzott a zenekarból János személye és énekhangja egyaránt. Reméljük, legközelebb újra meghívást kapunk erre a jeles eseményre és bízunk benne, hogy akkor már teljes létszámmal fogjuk képviselni a Galagonya Citerazenekart.

Beküldte: Szabolcs, 2011.11.13. 10:51   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Kollégám emlékére...
Hír megosztása Szomorú szívvel búcsúzunk egy kollégától...
In Memoriam Fügedi János
Beküldte: Jani, 2011.10.25. 16:51   Komment: 0   Kategória: [Kitekintő]  
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 301 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0819919

Eddigi látogatóink száma:

0049573

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Tenorosaink
Tenorosaink
Album:Jubileumi műsor

Kép: Vigyor
Vigyor
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Két fiúval
Két fiúval
Album:Az új csoport

Kép: Kata, én és Reni
Kata, én és Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: Judit (alias Kuckó)
Judit (alias Kuckó)
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs és Misi
Szabolcs és Misi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Kis Reni
Kis Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: Sajóvámos
Sajóvámos
Album:Szent István nap

Idézetek

Hirdetés