Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Bagyal József verseskötetének bemutatója
Hír megosztása Az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár ünnepélyes könyvbemutatót rendezett Bagyal József harmadik, Őszi Idők – Ibolyanyílástól lombhullásig című verseskötetének kiadása alkalmából.
Bagyal József

Bagyal József

Az ünnepségre citerazenekarunk is meghívást kapott, ami különösen jóleső érzéssel töltött el minket, mivel maga a rendezvény sokkal inkább szépirodalmi témájú volt, mint népzenei. Ennek ellenére a szervezők úgy gondolták, hogy helye van egy népzenei műsorszámnak is, és a nézőközönség arcán is ugyanezt véltük felfedezni, amikor egy-egy dal felcsendülésekor bátorítóan és elismerően bólogattak, mosolyogtak.

Sajnos Szabolcs nem tudott részt venni ezen a fellépésen, mert a diplomamunkájához gyűjtött adatokat, de ez nem okozott nagy problémát, mert a kobozos részt így János játszotta a Hulljatok levelek című számunkban.

A műsorunk után Göndör Judit megköszönte a részvételt és külön megdicsérte Misit, hogy (Jánoson, mint vezetőn kívül) egyedül képviseli a csoport férfitagjait, ami természetesen nem fordulhatott volna elő, ha Szabolcs is el tudott volna jönni.

Józsi bácsi a záróbeszédében megköszönte a zenekarnak is a „gyönyörű zenét, ami olykor még könnyet is csalt a nézők szemébe”, és egy üveg borral kedveskedett nekünk. Végezetül egy állófogadás keretein belül a vendégek kötetlen beszélgetést folytathattak, valamint megvásárolhatták a verses kötetet is.

Beküldte: Eszter, 2011.10.08. 09:31   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Újra Mezőtúron jártunk...
Hír megosztása 2011. október 2-án augusztus 20-a után ismét az alföldi városban szerepelhettünk, mégpedig a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyen.
Reni

Reni

Augusztusi fellépésünk során átvettük az egyik felújított bőgő citeránkat, de mivel sajnos megrepedt, ezért vissza kellett küldenünk. Hamarosan meghívást kaptunk a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület és KÓTA által megszervezett, a Zene Világnapja alkalmából megrendezett Ünnepi Népzenei Hangversenyre, amelyre –természetesen nem csak azért, hogy átvegyük a citeránkat- igent mondtunk. Nagyon vártuk már a fellépés napján, hiszen augusztusban is rendkívül jól éreztük magunkat.

Október 2-án napsütéses reggelre ébredhettünk, de Mezőtúrra csak 10 órakor indultunk el. Majdnem mindent bepakoltunk, és 1 órára meg is érkeztünk. A műsor a Közösségi Ház nagytermében került megrendezésre, ahol a fellépő együttesek és a vendégek mellett részt vett Herczeg Zsolt polgármester és Birinyi József, a KÓTA társelnöke is.

Eszter, Kata, János

A buszból való kipakolásunk után derült ki, hogy Gina fellépő ruháját barcikán hagytuk a műv. házban, így erőteljesen el kellett gondolkoznunk azon, hogy hogyan oldjuk meg a felmerülő problémát. Végül a mezőtúri citerások segítettek, tőlük kapott ruhát, valamint cipőt is. Sőt, még választási lehetőségünk is volt, 2 ruha közül dönthettük el, hogy melyik hasonlít leginkább a miénkre. A segítségük nélkül valószínűleg nem lépett volna fel, így ezúton is meg szeretnénk köszönni kedvességüket és igyekezetüket.

Két dorombos

Két dorombos

Ezen apró probléma megoldása után János elkezdte a hangolást, mi pedig lassan átöltöztünk. Megtekintettük az előttünk lévő együttesek műsorát, majd hamarosan mi is színpadra kerültünk. Olyan dalokat választottunk, amiket még sem a mezőtúri közönség, sem pedig Birinyi József –akinek véleményünk szerint sokat számít minden meglátása, javaslata- hallott. Ezen megfontolásokat figyelembe véve tehát úgy döntöttünk, hogy az Elmenék és a Silladri című számainkat fogjuk eljátszani. Szerencsére minden jól sikerült, a közönségből és a KÓTA társelnökéből is elismerést váltottunk ki. Birinyi József kérésünkre a Hangverseny végeztével külön is értékelte összeállításainkat.

A fellépésünk után átöltöztünk, majd Jánossal megnéztük az utánunk következő együttesek műsorát. Ez idő alatt a többiek próbáltak a csütörtöki fellépésre, amelyen sajnos egyetemi tanulmányaim miatt nem tudtam részt venni. A Hangverseny után sor került a Népzenei Staféta ünnepélyes átadására, majd Birinyi József kiosztotta az elismerő okleveleket, valamint a mezőtúri együtteseknek az Arany Páva Díjat és az Arany Páva Nagydíjat.

Műsor közben - Galagonya Citerazenekar

Műsor közben - Galagonya Citerazenekar

Gyors összepakolás után egy közeli étterembe vezetett utunk, ahol a nagyszerű szervezésnek köszönhetően ízletes vacsora fogadott minket, a jó hangulatot pedig a fellépő együttesek közös énekléssel biztosították. Vacsora után nem maradtunk sokáig, indultunk haza, mivel másnap szinte mindenkit várt a munka és az iskola.
Összességében elmondhatjuk, hogy nagyszerű napot zártunk. Jól sikerült a fellépés, megoldódott minden probléma, és a szervezéssel is minden rendben volt. Köszönjük szépen Mezőtúrnak, hogy ismét meghívást kaptunk, reméljük, nem utoljára jártunk az alföldi városban.

Beküldte: Szabolcs, 2011.10.07. 16:08   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Augusztus 20-a Mezőtúron...
Hír megosztása Jó hangulatban telt el Szent István király ünnepe, az összes zenekar kivétel nélkül fantasztikus műsort adott elő, amelyet a lelkes közönség is díjazott.

2011. augusztus 4-én kaptuk a meghívást a mezőtúri citerazenekarok vezetőjétől, Csider Istvántól, amelyet örömmel elfogadtunk. Egyre izgatottabban vártuk a napot, hiszen Mezőtúron ez idáig sohasem szerepeltünk. A fellépést megelőző próbák jó hangulatban teltek, bár nehezen jutottunk dűlőre, hogy melyik csokrainkat játsszuk annak érdekében, hogy nehogy átlépjük a 15 percet. Végül sikerült közös nevezőre jutnunk.

Eszter a felépésre várva

Eszter

2011. augusztus 20-án délután 1 órakor indultunk el Mezőtúrra. Három és fél négy óra utazási idővel számoltunk, azonban három óra alatt leértünk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Mezőtúrra. A helyi Közösségi Ház mellett volt a színpad, mi pedig az épületben pakolhattunk le. Amíg a fellépésre vártunk, meghallgattuk az ünnepi köszöntőt, megtekintettük az arató felvonulás érkezését a Szabadság térre, az aratók műsorát a színpadon, valamint az ökumenikus kenyérszentelést. János ezután a citerákat hangolta fel, és lassan mi is átöltöztünk.
A fellépők között volt a mezőtúri Tücsök zenekar, a zákányszéki Nefelejcs zenekar, a szintén mezőtúri Lókötők zenekar, a szentesi Pengető zenekar, a nagykaposi FABOTÓ zenekar, a mezőtúri Cimbora zenekar, a szintén mezőtúri Szivárvány zenekar, valami mi, a kazincbarcikai Galagonya citerazenekar. A citerazenekarok műsora közben került sor a Közösségi Ház előtti díszkút avatására is. A Szabadság téren egyre többen gyűltek össze. Az előzetes program szerint 19:50-kor kellett volna fellépnünk, ám egy kis csúszás miatt fél 9 körül kezdtük el a műsorunkat, amelyben a Gyertek menjünk vendégségbe, a Kiserdőben szaladozva, valamint a Piros, piros című csokrainkat játszottuk.

Színpadon a Galagonyák

Színpadon a Galagonyák

Azt hiszem, a közönségnek is tetszett, fáradozásunkat nagy tapssal jutalmazták. A fellépésünk után is sok gratulációt kaptunk, ami természetesen mindenkit jó érzéssel töltött el.

Misi

Misi

A citerazenekarok után fellépett a gyomaendrődi Körösmenti táncegyüttes, valamint a szintén gyomaendrődi Suttyomba zenekar is. 10 órától pedig a nap fénypontjaként Jamie Winchester és zenekara zenélt.
Átöltözés után összepakoltuk a citerákat, majd bepakoltunk a buszba, hogy ne vacsora után kelljen. Az imént említett vacsorára a Közösségi Házban került sor. Minden szereplő finom "topogó" -t (krumplis tészta, a helybéli pásztoremberek eledele) kapott, a vacsora alatt és után pedig Bíró-Sipos Karina muzsikált. Nagyszerű volt a hangulat, azonban hamarosan indulnunk kellett. 10 órakor hagytuk el a várost, ahova máskor is szívesen visszatérnénk. Kazincbarcikára valamivel fél 1 után érkeztünk meg, és bár fáradtak voltunk, de kipakoltuk a citerákat és csak azután tértünk haza.
Összegezve elmondhatjuk, hogy ismételten egy nagyszerű fellépésen vagyunk túl, és bízunk benne, hogy más alkalommal is meghívást kapunk Mezőtúrra.

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.21. 22:19   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 301 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0778863

Eddigi látogatóink száma:

0046161

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Szabolcs és kis Reni
Szabolcs és kis Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: Én
Én
Album:Énke és a többiek

Kép: Én :D
Én :D
Album:Én és akiket szeretek

Kép: A nagy reggeli
A nagy reggeli
Album:Én és akiket szeretek

Kép: Én
Én
Album:Jubileumi műsor

Kép: Beszabadultam
Beszabadultam
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Méltatás közben
Méltatás közben
Album:BarcikArt díj

Kép: Gina és én
Gina és én
Album:Én és akiket szeretek

Idézetek

Hirdetés