Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál
Hír megosztása Idén augusztus 3. és 6. között került megrendezésre a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztivál, amelyen a török, olasz és román csoportok mellett a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és mi is meghívást kaptunk, amelyet természetesen örömmel elfogadtunk.

2011. elején örömmel értesültünk arról, hogy idén mi is részt vehetünk és képviselhetjük Magyarországot a XVI. Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválon. Legutóbb tavaly szerepeltünk ezen a rendezvényen, és az akkori tapasztalatok arra engedtek minket következtetni, hogy idén is felejthetetlen napokat fogunk egymással, a többi külföldi csoporttal, valamint a vendéglátó települések lakóival, szervezőivel eltölteni.

Az olasz csoport a felvonuláson

Az olasz csoport a felvonuláson

2011. augusztus 3-án, az első napon minden csoport egy 10 perces műsorral készült a fesztivál megnyitóján.

Török zenész

Török zenész

Török dobos

Török dobos

A külföldi csoportok, valamint a barcikai néptáncosok végigvonultak a város főutcáján, hogy embereket toborozzanak a Városháza előtti térre. A műsort mi kezdtünk el. A Túl a vizen kicsi ház… és a Silladri című csokrainkkal készültünk, és nagy megelégedettségünkre teljes mértékben elnyertük a közönség tetszését. A fellépés után megtekintettük a többi csoport előadásait is, majd jó hangulatban megvacsoráztunk. Ezek után került sor a nyitóbulira, amelyen az összes szereplő részt vett. Mi azonban hazatértünk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait. A következő fellépésünkre augusztus 5-én került sor. Pontosabban fellépéseinkre, ugyanis a szerb csoport nem tudott eljönni, ezért Bánhorvátiban is felléptünk még aznap, Kazincbarcikán kívül.

A Galagonyák a megnyitón

A Galagonyák a megnyitón

Bánhorvátiban fél 6-kor, Barcikán pedig fél 8-kor. Közel fél órás műsorokat adtunk elő. Pörgős számokat játszottunk, nagyrészt moldvai összeállításokat. Mindkét közönség lelkes volt, tapsviharral jutalmazták lelkesedésünket, így mindkét helyszínen jó érzéssel hagytuk el a színpadot. A törökök műsora után megvacsoráztunk, majd hazatértünk.

Román táncosok

Román táncosok

Török táncosok

Török táncosok

Augusztus 6-án, a fesztivál utolsó napján Mucsonyba voltunk hivatalosak. Mindössze 6-an voltunk, mivel Ginának, Reninek és Misinek más elfoglaltsága akadt, így ők nem tudtak velünk utazni. Sajnos adminisztratív okok miatt kevés volt a mikrofon, de a szükséges színpadi beállítások után sor került a műsorunkra. Régen láttunk ilyen lelkes közönséget, ugyanis szinte az összes számot végigtapsolták. Mindig hatalmas öröm ilyen emberek előtt játszani, így emiatt a szokásosnál is koncentráltabbak voltunk. Fellépés után nagyszerű vendéglátásban volt részünk, rendkívül finom vacsorát kaptunk, sajnálhatja, aki kihagyta. Csodálatos ajándékokat kaptunk, amit ezúton is köszönünk. Ezek után hazatértünk Barcikára. A többség hazatért, ketten maradtunk Jánossal a külföldi együttesek elbúcsúztatására és az összegzésre. Amíg a többi együttes visszatérését vártuk, megnéztük a Blackriders együttes műsorát.

Vacsizunk...

Vacsizunk...

A fesztivál zárásaként –ahogyan az imént említettem- minden évben sor kerül egy értékelésre, amelyen a csoportok vezetői, valamint 2-3 csoporttag vehet részt. Nagyjából sikerült minden együttesnek betartania a 10 órára kitűzött időpontot, így Kerekes Ottó szavakkal, valamint egy kis ajándékkal megköszönte a csoportok részvételét, majd koccintás után mindenki szabadon fogyaszthatott. Beszélgettünk, jól éreztük magunkat. A záróbulira már nem volt energiánk maradni, így megköszöntük a meghívást valamint a külföldiek részvételét, és hazatértünk.

Olasz zenészek

Olasz zenészek

Összességében elmondhatjuk, hogy ismét felejthetetlen napokon vagyunk túl. Megtapasztalhattuk a környező települések közönségeinek lelkesedését és szeretetét, és ez mindennél többet jelent egy zenésznek, zenekarnak. Reméljük mi is részt vehetünk egy ehhez hasonló külföldi fesztiválon és bízunk benne, hogy jövőre is meghívást kapunk a Sajóvölgyi Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Fotók: opont.hu és Leskó Tamás

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.10. 22:10   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Balatonszepezd 2011
Hír megosztása Mint minden évben, idén is leutaztunk Balatonszepezdre, az ifjúsági táborba, hogy pihenéssel és tanulással töltsünk el egy hetet, közvetlenül a Sajóvölgyi Folklórfesztivál előtt.

2011. július 19-én reggel már mindenki izgatott volt, hiszen általában minden résztvevő a balatonszepezdi táborozást várja az évben a legjobban. A Galagonya Citerazenekarból Gina, mindkét Reni, Misi, János és én utaztunk, mint rutinos táborozók, a Kisördögök közül pedig mindkét Bogi, Emi, Marysol, Viki, Nóri és Betti döntött a táborozás mellett. 9-en voltunk, mivel Gina párja, Tamás, Reni párja, Misi, valamint az én párom, Zsófi is velünk tartott. Összesen azonban mégis 29-en voltunk, mivel egy pályázatnak köszönhetően velünk tarthattak még 13 –an a kisciterásainkon kívül. Tehát együtt nyaralt még velünk Nóri bátyja, Norbi, továbbá két citerás lány, Angelika és Karolina, valamint Betti, Evelin, két újabb Bogi, Lili, Viki, Csilla, Dóri, Bianka és Niki.

A teljes táborozó csapat

A teljes táborozó csapat

Természetesen, mint minden évben, idén sem sikerült fél 6-kor elindulnunk. Háromnegyed hatra bepakoltunk. Az utazásunk izgalmas volt, jó hangulatban teltek el az órák, és így egyre közelebb kerültünk a táborhoz.

Norbi Superman

Norbi Superman

Misi

Misi

Szerencsére már 12 óra előtt megérkeztünk Balatonszepezdre, ahol kellemes idő fogadott minket. Hamarosan elfoglalhattuk a szállást is, majd megebédeltünk. A többség a jól megszokott kőházba került, Norbi pedig egy közeli faházban lett elszállásolva. Ebéd után kipakoltunk, felhúztuk az ágyneműket, majd a csoport úgy döntött, hogy látogassuk meg a közeli strandot. A kicsiken látszott, hogy nagyon jól érezték magukat, sokan még sohasem fürödtek a Balaton vizében, így örömük teljes mértékben érthető volt. Folyamatosan számoltuk őket, nehogy valaki eltűnjön, de a napok során rájöttünk, hogy ők is vigyáznak magukra és egymásra is, így folyamatos aggódásunk feleslegesnek bizonyult.

Esti daltanulás

Esti daltanulás

Fáradtan tértünk vissza a táborba. A hideg vacsora elfogyasztása után daltanulás következett. János összeválogatott 14 dalt, és a tábor során minden nap megtanultunk kettőt, így a tábor végére már az összeset tudtuk. Jó ötlet volt, egyrészről a dalok miatt, másrészről pedig azért, mert így jobban összekovácsolódott a csoport. Furcsa érzés volt, hogy pár évvel ezelőtt még mi voltunk a kicsik, most pedig már az újabb generáció tagjai tőlünk kértek engedélyt, hogy lemehessenek az ajándékboltba, büfébe. Mi vigyáztunk rájuk, mi tartoztunk felelősséggel azért, hogy nehogy valami bajuk essen.
A második napon elkezdtük az érdemi munkát. A kicsik új csokrot kezdtek el tanulni, mi pedig megismertük a hangolás művészetét. Mindenki a saját hangszerét hangolta fel. Ezek után kezdtük el a próbánkat, amelyen egyrészről új csokrot tanultunk, valamint a folklór fesztiválra gyakoroltunk. Délután a strandra az esős idő miatt sajnos nem tudtunk lemenni, ehelyett a játékra, barangolásra helyeztük a hangsúlyt.

A kilátónál

A kilátónál

Vacsora után örömmel konstatálhattuk, hogy már 4 dalt tudunk. A kicsik röplabdáztak, homokoztak, futkároztak, egyszerűen jól érezték magukat. Kicsit nosztalgiázhattunk, hiszen mi is hasonlóak voltunk, mi is így szórakoztunk néhány évvel ezelőtt.
A harmadik napon a kirándulásé volt a főszerep. Úgy döntöttünk, hogy idén Tihanyba megyünk, és ott töltünk el egy felejthetetlen napot. Nagy segítségünkre volt a busz, amely idén nem ment haza, hanem lent maradt velünk a táborban. Mivel egész nap esett, annyira nem élveztük a nap azon részét, amikor szabad ég alatt kellett tartózkodnunk. Meglátogattuk a Marcipán Múzeumot, valamint a Babamúzeumot is. Az időjárás sajnos nem javult, hideg és kellemetlen szél fújt, ezért hamar visszamentünk a táborba, a nap hátralevő részében pedig egymást szórakoztattuk.

A kikötőben (Viki, Nóri, Emi)

A kikötőben (Viki, Nóri, Emi)

Pénteken ismét próbáltunk volna, azonban egy közeli táborból, konkrétan a szekszárdiból kaptunk egy meghívást. Szívesen elfogadtuk annak érdekében, hogy megismertessük velük a citerát, mint hangszert. Rövid műsorunk után az ottani kórus is előadta műsorát, majd egy közös daltanulás következett.

Műsor a szekszárdi táborban

Műsor a szekszárdi táborban

Mindenki jól érezte magát, így nyugodt szívvel hagytuk el a tábort. Délután ismét a strandé volt a főszerep, de most sem tudtunk bemenni Révfülöpre, mivel félő volt, hogy leszakad az ég. Utólag kiderült, hogy jól döntöttünk, ugyanis esett az eső, de utána folytattuk a fürdőzést az egyre hidegebb vízben. Sokan visszamentek a táborba, azokhoz pedig, akik maradtak, csatlakoztak hétvégi vendégeink, Asztalos Sanyi és családja; felesége Detti, valamint lányai, Detti és Bogi. Sütött a nap, a víz ugyan már hideg volt, de ennek ellenére fürödtünk.

Dettike

Dettike

Bogi és Detti

Bogi és Detti

Szombat reggelre sajnos ismét elromlott az idő, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy reggel 6-kor megtartsuk a minden évben szokásos csokiriadót. Ügyesek voltak a gyerekek, mindenki sok csokit gyűjtött be. Egész nap szeles idő volt, a strandolás szóba sem jöhetett. Ehelyett inkább próba, valamint ebéd után bementünk Révfülöpre, a kikötőbe, ahol lehetett nézelődni. Sokan készíttetettek magukról karikatúrát, amelyek rendkívül jól sikerültek. A vállalkozó kedvűekkel felmentünk a kilátóba, az idő megfelelő volt, hiszen nem volt túl meleg. Összesen 11-en mentünk fel. Hamar felértünk, bár egy kicsit mindenki elfáradt. Kellemes délután volt, mindenki jól érezte magát a rossz idő ellenére is.
Vasárnap próba és ebéd után ismételten busszal elutaztunk Badacsonyba.

Bogi és Betti

Bogi és Betti a vidámparkban

A vidámpark segített abban, hogy mindenki újra gyereknek érezhesse magát. Mozgalmas nap volt. Sajnos nem maradhattunk sokat, mert vacsorára vissza kellett érnünk. A fáradtságunk ellenére vasárnap mindkét csoport fellépett. A kicsik egy régi csokrukat adták elő, mi pedig egy hosszabb műsorral kedveskedtünk az érdeklődőknek. A fellépés jól sikerült, a közönség jól érezte magát, ami számunkra az egyik legfontosabb szempont. Több mint 1 órán keresztül játszottunk, mindenféle stílusú dalokat. Felejthetetlen volt.

Tejfölevés - Bogi

Tejfölevés - Bogi

Cukorfújás - Lili, Evii

Cukorfújás - Lili, Evii

Hétfőn szeles, esős idő volt, így a strandolás ismét kimaradt. Próbáltunk, pihentünk, énekeltünk, ping-pongoztunk, tehát összességében kellemes eltöltöttük az időt. Este a tábor csúcspontjaként megtartottuk a vetélkedőt, amelyen rendkívül jól érezték magukat a gyerekek. Látszott rajtuk, hogy minden percet, feladatot élveznek, és legjobb tudásuk szerint teljesítettek. Másnap minden csapat örömmel vette át az őket megillető ajándékokat.
Az utolsó nap már a pakolásról szólt. Olyan érzésem volt, mintha még senki sem akart volna hazamenni, és ez a későbbi beszélgetésekből bizonyossá is vált. Fél 7-re érkeztünk haza, majd mindenki hazatért. Összességében elmondható, hogy nagyszerű és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Remélem jövőre még többen fogunk leutazni Balatonszepezdre és hasonló élményekkel fogunk hazatérni.

Beküldte: Szabolcs, 2011.08.03. 23:16   Komment: 6   Kategória: [Egyéb programok]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Molnárkalács Fesztivál Borsodnádasd, 2011
Hír megosztása 2011. július 2-án, ahogyan az elmúlt 2 évben is, idén is felléphettünk a borsodi városban, Borsodnádasdon, a Molnárkalács Fesztivál keretében.
Szabolcs gardonozik. Ez is ritka... :)

Szabolcs

Június elején kaptuk a hírt, hogy valószínűleg ismét felléphetünk a Borsodnádasdon megrendezendő Molnárkalács Fesztiválon. Talán én örültem a legjobban a hírnek, ugyanis a párom és családja Borsodnádasdon él, ezért várható volt, hogy a tavalyi csekély létszámhoz képest idén sokkal többen fogják megtekinteni a műsorunkat.
Hamar eljött július 2-a. A város honlapján meg lehetett tekinteni a műsortervezetet, amelyből kiderült, hogy délután 5 órakor fogunk színpadra kerülni. Sajnos Barcikán szinte egész nap rettenetesen rossz és hideg idő volt, emiatt kicsit elkeseredtünk. Fél 4-kor, szakadó esőben indultunk el. Putnok előtt jégeső is esett, szerencsére csak azelőtt, mielőtt mi odaértünk, de az árkokban lévő jég arról tanúskodott, hogy nem sokkal kerültük el. Az út hátralevő részén csepergett ugyan az eső, de mire Borsodnádasdra értünk, kisütött a nap. Gyorsan lepakoltunk az iskolában, majd János átnézte a hangszereket. Előttünk az ózdi tánccsoport lépett fel, és láttuk, hogy elég sok néző van.

A Galagonya Citerazenekar a borsodnádasdi Molnárkalács Fesztiválon

A Galagonya Citerazenekar a borsodnádasdi Molnárkalács Fesztiválon

Műsoruk után siettünk, hogy a szükséges beállításokat minél hamarabb elvégezhessük és elkezdhessük műsorunkat. Végül negyed 6-kor vágtunk bele fél órás műsorunkba.
Az első dalban gardonon kellett játszanom, de most nem zavart meg semmi, ezért tökéletesen, hiba nélkül lejátszottam. A párom mellett nagymamája, barátnői, anyukája, a szomszédok, közeli és távoli ismerősei is jelen voltak, akik már a fellépést megelőző napokban tudták, hogy fel fogunk lépni a Fesztiválon, ezért akik csak tehették, kilátogattak.

Csápoló nézőnk is akadt...

Walter Matthau... :)

Szabolcs és párja, Zsófi

Szabolcs és párja, Zsófi

Nyílván a zenekar tagjai közül ez nekem okozta a legnagyobb örömöt, de szerintem a többiek is örültek, hogy idén többen hallgatják és nézik a műsorunkat, mint a tavalyi évben.
Jól sikerült fellépés volt, amely után összepakoltunk, bepakoltunk a buszba, majd az iskolában fogyasztottunk pogácsát, valamint ittunk üdítőt. Ezek után útjaink egy kis időre külön váltak, mivel én Zsófival voltam, szétnéztünk, bemutatott olyan embereknek, akiket ez idáig még nem ismertem. Szerencsére mindenkinek tetszett a műsorunk, hiszen sokan gratuláltak a színvonalas és szórakoztató produkciónkhoz. A napot egy felejthetetlen dodgemezéssel zártuk le, amely mindenkit mosolyra fakasztott. Mivel a busz Borsodnádasdról jött el értünk Barcikára és ugyanezzel is mentünk haza, Zsófi is velünk tartott, hogy legalább még annyi időre is együtt lehessünk, mielőtt elmegy 2 hétre dolgozni a Dunántúlra. Este 8 körül értünk haza, kipakolás után következett a fájó búcsú, hiszen ilyen sok időt még sohasem voltunk távol egymástól. Szerencsére 2 hét múlva utazunk a Balatonra, így most már mindketten a napokat számoljuk.

Egy másik csápoló... :)

Egy másik csápoló... :)

Összességében nagyszerű, izgalmakban gazdag fellépésen vagyunk túl, amelyen sajnos csak hatan voltunk, Reni, Eszter és Kata ugyanis egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak velünk utazni. Talán majd jövőre, bízzunk benne, hogy teljes létszámmal képviseltetni fogjuk magunkat Borsodnádasdon.

Beküldte: Szabolcs, 2011.07.11. 21:16   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 301 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0820077

Eddigi látogatóink száma:

0049583

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: mi
mi
Album:Énke és a többiek

Kép: Hmm...
Hmm...
Album:Jubileumi műsor

Kép: Vigyor 3
Vigyor 3
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Csaba
Csaba
Album:Jubileumi műsor

Kép: :)
:)
Album:Jubileumi műsor

Kép: Kata, én és Reni
Kata, én és Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: Misi
Misi
Album:Kedvenc képek

Kép: Tici, Judit és Gina
Tici, Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Idézetek

Hirdetés