Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Árpád Gála
Hír megosztása 2011. május 21.-én Kazincbarcikán, a most 40 éves Árpád Fejedelem Tagiskola (volt Kun Béla Általános Iskola) születésnapi gálaműsorán léptünk fel.

2011. május 21 -én egy olyan fellépésre hívtak minket, amit én már nagyon vártam. Az általános iskola, amibe jártam ( és a csoportból még János, Ticike, Eszter, Szabolcs és Misi) 40 éves lett. Egy nagyon megtisztelő felkérést kaptunk az iskola vezetésétől: hogy az iskola gálaműsorán lépjünk fel. Természetesen János egyből igent mondott a felkérésre és vele együtt a csoport minden tagja. Öt perces műsort kértek tőlünk, ugyan mi ennek a sokszorosával is szívesen felkészültünk volna, de a gála sokrétűsége és hosszúsága miatt erre nem volt lehetőség.

A Galagonyák a színpadon

A Galagonyák a színpadon

Egy nappal a fellépés előtt volt a „főpróba” minden rendben ment, ekkor még nem gondoltuk hogy a holnap meglepetést tartogat még a számunkra. De a fellépés napján délelőtt János hívott, hogy baj van: nem mi kezdünk 4-kor, ahogy tudtuk, hanem csak a szünet után kerülünk sorra, így Szabolcs nem tud velünk fellépni, mert neki 5 -kor már jelenése lesz egy foci meccsen. Így az utolsó pillanatban változtatnunk kellett a műsoron. Végül úgy döntöttünk hogy egy Al-Dunai székely csokorral lépünk fel. Szabolcs szólamát Gina vállalta magára, emiatt neki kicsivel több izgulni valója akadt.

A szünetben mentünk le a színházterembe a színpadi beállásra, bepakolták nekünk az asztalokat, beállították a mikrofonokat és a hangosítást. Ekkor már mindannyian nagyon izgultunk... és akkor elhúzták a függönyt mi pedig elkezdhettük műsorunkat. Sajnos a reflektorok miatt én személy szerint szinte semmit se láttam a nézőtérből de még így is nagyon élveztem.

Eszter

Eszter

Reni

Reni

A csokor végén tapssal jutalmazták a műsorunkat aminek mi mindig nagyon örülünk. A fellépés után felmentünk a próbaterembe, átöltöztünk az egyen pólóinkba és vártuk a műsor végét -mert hivatalosak voltunk a gála utáni állófogadásra.

Az Egressy előterében voltak az asztalok szépen megterítve, héliumos lufikkal és konfettivel díszítve. Kaptunk 1-1 pohár pezsgőt és izgatottan vártuk hogy mi fog történni. Előttünk állt az iskola jelenlegi és régi igazgatója, körben pedig a már nyugdíjas és a jelenlegi tanári kar. Köszöntő beszédet mondott többek Klimon István alpolgármester, aki maga is árpádos diák volt, Pellesné Dombovári Erika igazgató helyettes, a tagiskola jelenlegi igazgatója, valamint Danada János címeres igazgató, aki 35 évig vezette az intézményt.

Megköszönték a gála lebonyolítását, az iskola egykori és jelenlegi pedagógusainak, alkalmazottainak a munkáját, méltatták azokat a volt árpádos diákokat, akik öregbítették a város és az iskola hírnevét az eltelt 40 év alatt.

1-1 szál rózsával köszöntötték az iskolával egy idős dolgozókat is (szerintem ennek a hölgyek nem örültek annyira...).
Ajándékot kaptunk mi is, a csoport árpádos fiú tagjai egy üveg, az iskola képével egyedileg címkézett bort és egy évkönyvet kaptak az iskola elmúlt 40 évéről, a lányok pedig bonbont kaptak az évkönyv mellé. Ezután következett a beszélgetés a régi tanárokkal és természetesen a hidegtálak majszolása. Minden nagyon finom volt :)
Nagyon jól éreztük magunkat, remélem az 50. évfordulóra is hivatalosak leszünk.

Beküldte: Reni, 2011.05.24. 13:55   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Május elseje Kazincbarcikán...
Hír megosztása 2011. május 1-én Kazincbarcikán szerepeltünk. A rossz idő ellenére rengetegen kilátogattak a Csónakázó-tó szomszédságában megrendezett eseményre.

2011. április elején kaptuk a hírt, hogy idén május 1-én városunkban léphetünk fel. Nehezen sikerült összeegyeztetni, hogy elvállalhassuk a fellépést, de végül sikerrel jártunk, csupán Kata hiányzott a csoportból.

Reni

Reni

2011. május 1-e vasárnapra esett, ezért a Munka Ünnepe mellett az édesanyákat is ezen a napon ünnepelhettük. Ez az a nap, amikor minden évben megköszönhetjük édesanyáinknak, hogy világra hozott minket, valamint hogy évről évre, hónapról hónapra, napról napra foglalkozik velünk. Úgy gondolom, nagy jelentőséggel bír ez a nap, ugyanis minden anyuka megérdemli, hogy ezen a napon rájuk figyeljünk.

A Majálist idén is a Csónakázó-tó melletti hatalmas parkban tartották meg. A szervezőknek köszönhetően rengeteg program várta a kilátogatókat, akik a kicsit borongós, hűvös idő ellenére nagy számban jelentek meg. Lehetett ajándékokat, ételt, italt és miegymást vásárolni. A gyerekeknek lehetőségük volt arcfestésre, lovaglásra.
A Galagonya citerazenekar az előzetes program alapján 4 órára volt kiírva. Az előttünk fellépő Maksa Zoltán színvonalas produkcióját korábban befejezte, így bepakolás után el is kezdhettük műsorunkat. Az előre megbeszélt 15 perc helyett 25 percet játszottunk, így rögtönöznünk kellett, a színpadon kellett kitalálnunk, hogy mit is fogunk játszani. Így talán a fellépés is izgalmas volt, véleményem szerint mindenki élvezte. A közönség soraiban játék közben rengeteg ismerőst fedezhettünk fel. Közeli és távoli rokonok, volt általános iskolai tanáraink is érdeklődve hallgatták meg műsorunkat. Hatalmas tapssal jutalmazták azon erőfeszítéseinket, hogy a délután, valamint az est további részéhez megteremtsük a hangulatot. Ez minden bizonnyal sikerült is, fellépés után ugyanis rengeteg gratulációt kaptunk.

Galagonya Citerazenekar

Egyenpólóban a színpadon a Galagonyák

A Galagonya citerazenekar után fellépett még a Megasztár válogatójából megismert Vígh Zoltán, valamint a nap csúcspontjaként legújabb slágereivel a Megasztár 4 győztese, Király Viktor is.

Bízunk benne, hogy jó hangulatban telt minden egyes kilátogató számára az idei Majális is, reméljük, hogy jövőre újra meghívást kapunk, hiszen ilyen közönségnek mindig öröm játszani.

Beküldte: Szabolcs, 2011.05.13. 10:24   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Borvacsorán zenéltünk
Hír megosztása 2011. április 8-án Kazincbarcikán, az Ambrózia Étteremben vehettünk részt egy nagyszerű hangulatú és kiválóan megszervezett borvacsorán.
Gina

Gina

Reni

Reni2011. tavaszán különleges felkérést kaptunk. Megkértek minket, hogy az április 8-án, a kazincbarcikai Ambrózia Étteremben megtartandó borvacsorán szerepeljünk. Izgatottak voltunk, hiszen korábban soha nem szerepeltünk hasonló rendezvényen. Az étterem a „Varietas delectat”- A változatosság gyönyörködtet!- gondolatának jegyében étlapukra vette a gasztro- és borkultúrát, és ennek apropóján rendezte meg az 5 fogásos borvacsorát.

Műsor közben...

Műsor közben...

Az említett napon Eszter kivételével már 6 órára megérkeztünk a helyszínre, hiszen megfelelően elő kellett készülnünk.

Tici

Tici

Két tesó

Két tesó


Kipakoltuk a hangszereket, a mikrofonokat, majd háromnegyed 7 körül elkezdtük a műsorunkat, egyfajta vendégcsalogatóként. Kezdetnek 2 számot játszottunk, amit az addig megérkezett vendégek szívesen hallgattak végig. A vacsorán a főszerepet a hal- és vadétel-különlegességek mellett a zamatos szekszárdi borok kapták, melyeket az est házigazdája, a Sebestyén pincészet ifjú borásza, Sebestyén Csaba mutatott be. Minden egyes fogás kiszolgálása közben, a különböző borok ismertetése után eljátszottunk 1-1 számot és így telt el az este.
Különleges borokat ismerhettünk meg. Bemutatásra került többek közt a Sebestyén Cserszegi Fűszeres (2009), a Sebestyén Rosé Cuvée (2010), a Sebestyén Bikavér (2006), a Sebestyén Görögszói Merlot (2008) és a Sebestyén Grádus Cuvée (2006).

Kata

Kata

János

János

A borok mellett természetesen az ételek is különlegesek voltak: az üdvözlő fogás kakukkfüves fácánpástétom vajas dézsában zöldségcsírával, a hideg előétel konfitált vöröstonhalfilé füstölt Maldon sóval, paradicsomtartárral, angol zelleres friss salátával, az első főétel fűszeres vaddisznóhús-pogácsa vargányával és velővel felülsütve pirított káposztás szalvétagombóccal, a második főétel tűzdelt szarvascomb vörösboros levével, erdei gyümölcsökkel, sütőtökös polentafelfújttal, mandulás burgonyaropogóssal, a desszert pedig feketecsokoládé-desszert málnahabbal volt.
Miután eljátszottuk mindegyik számunkat, megteremtve ezzel a megfelelő és kellemes hangulatot a vendégek szórakozásához, természetesen mi is elfogyaszthattuk az ételeket és egyben megállapíthattuk azt is, hogy valóban különleges volt a menü.

Dorombozunk...

Dorombozunk...

Nagyszerűen éreztük magunkat, reméljük, a vendégeknek is kellemes perceket szereztünk. Bízunk benne, hogy az elkövetkező borvacsorákra is meghívást kapunk és hasonlóan jól fognak sikerülni, mint az idei.

Beküldte: Szabolcs, 2011.04.22. 13:36   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 301 ... 6 7 8 9 10 11 12 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0807967

Eddigi látogatóink száma:

0048665

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Cupi
Cupi
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Bass Section
Bass Section
Album:Szent István nap

Kép: Dia
Dia
Album:Kedvenc képek

Kép: Gina, Reni
Gina, Reni
Album:Amatőr Gála

Kép: Kontroll...
Kontroll...
Album:Az új csoport

Kép: Citerázom
Citerázom
Album:Esküvőm

Kép: Petra
Petra
Album:Az új csoport

Kép: Mi
Mi
Album:Én és akiket szeretek

Idézetek

Hirdetés