Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése A Zene Világnapja Budapesten
Hír megosztása 2010. október 3-án a Zene Világnapja alkalmából Budapesten, a Néprajzi Múzeumban szerepeltünk.
A múzeum csarnokában...

A csarnokban...

Nyáron tudtuk meg, hogy meghívást kaptunk Budapestre, a Zene Világnapja alkalmából a Néprajzi Múzeumban megrendezendő eseményre. Izgatottunk vártuk, hiszen ebben a felállásban még nem voltunk a fővárosban.
Október 3-a az országban az önkormányzati választások napja is volt egyben. Korán kellett indulnunk, hiszen a műsor 11-kor kezdődött. Reggel fél 7-kor indultunk el, így fordulhatott elő az, hogy volt, aki 6 órakor a szavazófülkében kezdte a napját, nehogy lemaradjon a döntésről.
9 óra körül érkeztünk meg a Parlament szomszédságában található múzeumba. Gyönyörű volt az aula és hamarosan azt is megtudtuk, hogy itt fogunk játszani. A hatalmas tér és az ennek köszönhető visszhang arra engedett következtetni minket, hogy még a szokásosnál is jobban oda kell figyelnünk egymásra, nehogy az előadásunk rovására menjen az esetleges figyelmetlenség. Elfoglaltuk a második emeleten található helyiségünket, ahol rajtunk kívül még 3 csoport volt elhelyezve. Emiatt Jánosnak igencsak nehéz dolga volt a hangolással, de szerencsére időben befejezte. Mi már átöltözve néztük meg a műsor elejét, és gyanúnk beigazolódott, hiszen a visszhang a produkciók rovására ment, nagyon sokat vesztett így élvezeti értékéből. Nem volt túl sok néző, a szereplőkön kívül csak azok tekinthették meg a műsort, akik érvényes múzeumi belépőjeggyel rendelkeztek.
Hamarosan mi következtünk. A borsodi csokrunkkal kezdtünk és egészen jól sikerült, valószínűleg az odafigyelésünknek és összeszokottságunknak köszönhetően. A csoportunk kiegészült Grúz Attilával, a kisgyőri Faluház vezetőjével, aki moldvai dobbal kísért minket a második, Piros, piros… című csokrunkban. Fantasztikus hangulatot teremtettünk, igyekezetünket pedig a közönség vastapssal jutalmazta, ami az egyik legnagyobb elismerés egy zenész számára. Műsorunk után összepakoltunk, elköszöntünk azoktól, akik még nem mentek haza és lassan mi is elindultunk.
Hazafelé beugrottunk az egyik, autópálya melletti gyorsétterembe és elfogyasztottuk jól megérdemelt ebédünket. Az úton volt, aki beszélgetett, volt, aki tanult és volt, aki aludt. Természetesen olyan is volt, aki ezt a három tevékenységet egymás után tette. Grúz Attilától Miskolcon köszöntünk el, megköszönve a segítségét és közreműködését. Fél 5 körül értünk haza, kipakolás után pedig –aki még nem volt- elment szavazni, a többiek pedig hazamentek.
A hatalmas tér és a visszhang ellenére jól éreztük magunkat, bár sajnos, semmiféle ellátást nem kaptunk, még egy üveg ásványvizet sem. Egy zenésznek mindig jól esik a vastaps, ezzel mi sem voltunk másképpen. Remélem a közönség is meg volt velünk elégedve, mi megtettünk mindent. Reméljük, jövőre is meghívást kapunk, s ismét zenélhetünk a Néprajzi Múzeumban, immár más körülmények között.

Beküldte: Szabolcs, 2010.10.08. 17:27   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Könyvbemutató Sajószentpéteren
Hír megosztása 2009. szeptember 29-én a Sajószentpéter története II. (1526-1848) című könyv bemutatójára kaptunk meghívást, hogy a kötet ismertetése közben felidézzük az egyes korok hangulatát az érdeklődőknek.

2009. szeptember 29-én a sajószentpéteri Városi Könyvtárba kaptunk meghívást, ahol a Sajószentpéter története II. című könyvet mutatták be. A könyv 1526-1848 közötti időszakot öleli fel a város szemszögéből, valamint bemutatja a településen élő emberek mindennapjait. A kötet három fő korszakot ölel fel: reneszánsz, kuruc-kor, szabadságharc. Ezért Sajó Attila az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár előző igazgatója, aki jelenleg a Lévay József Városi Könyvtár vezetője felkért minket, hogy műsorunkkal felidézhetnénk az egyes korok hangulatát a bemutatóra érkezőknek.

Érdeklődők a könyvbemutatón

Érdeklődők a könyvbemutatón

A könyvbemutató délután 4 órakor kezdődött és a hétköznapi időpont, valamint a helyszűke miatt csak 4-en mentünk a csoportból (János, Kata, Reni és én). Fél órával a kezdés előtt értünk oda, kipakoltuk a citerákat és vártuk az érdeklődőket. Közben megérkeztek a könyv szerzői és lektora is, valamint szépen lassan feltöltötték a székeket a könyv iránt érdeklődő helyi lakosok, így már semmi akadálya nem volt a kezdésnek.

Sajó Attila

Sajó Attila

A bemutatót Sajó Attila nyitotta meg, utána pedig eljátszottuk a reneszánsz csokrunkat. A fellépés egyik érdekessége volt, hogy most nem folyamatosan játszottuk el dalainkat, csokrainkat, hanem a könyv ismertetése közben adtunk elő egy-egy műsorszámot. Így a reneszánsz csokrunk után Sajószentpéter polgármestere tartott rövid köszöntőt, majd felkérte a lektorasszonyt, Dr. Gyulai Évát, hogy ismertesse a kötetet. A Miskolci Egyetem tanára örömmel kommentálta a könyvet. A kötet ismertetése után megint mi következtünk, mégpedig a Török bársony süvegem és a Csínom Palkó, Csínom Jankó kezdetű dalokkal, amik a kuruc-kor hangulatát idézték. Euztán a két szerző, Tóth Péter és Horváth Zita mondott pár gondolatot a könyvről, mesélt arról, hogyan készült el a könyv és pár irányadó instrukciót adtak a tervezett következő kötet íróinak. A bemutató végéhez közeledve ismét mi kerültünk a figyelem központjába két 1848-as dalunkkal. Műsorunk befejeztével a jelenlévőknek lehetőségük volt megvásárolni és dedikáltatni a könyvet, valamint kérdésükkel is nyugodtan fordulhattak a szerzőkhöz és a lektorasszonyhoz. Eközben mi elpakoltuk citeráinkat, majd hazatértünk.

Ismét egy olyan fellépést tudhatunk magunk mögött, ami elnyerte a közönség tetszését, valamint mi is új élménnyel térhettünk haza, hiszen könyvbemutatón még nem zenéltünk. Remélem a jövőben is lesz ilyen módon lehetőségünk színesíteni egy-egy hasonló eseményt.

Beküldte: Misi, 2010.10.07. 14:02   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése A XXVII. Kisgyőri Szüreti Napon jártunk...
Hír megosztása 2010. szeptember 25-én Kisgyőrben szerepeltünk, a XXVII. alkalommal megrendezett Szüreti Napon

2010. szeptember elején tudtuk meg, hogy a hónap végén Kisgyőrben, a helyi szüreti napon fogunk fellépni. Tartottunk az időjárástól, de szerencsére 25-én napsütéses idő volt. Ilyen körülmények között, dél körül indultunk el és 1 óra múlva már meg is érkeztünk a Miskolchoz közeli, gyönyörű környezetben, völgyek között elterülő településre.

A helyi iskolában, az egyik terembe pakolhattunk le és hamarosan meg is érkezett egyik szervező hölgy, aki átkísért minket ebédelni. A babgulyás és a fánk elfogyasztása után visszatértünk, majd gyorsan átöltöztünk és elindultunk az első fellépésünk helyszínére, egy buszmegállóba. Ide rövid műsorral kellett készülni, egyfajta bemutatkozó jelleggel, így az „Én Istenem…” című összeállításunkat játszottuk el, amelyben csak két hangszert, kobozt és furulyát használtunk. Látszólag elnyerte a közönség tetszését, aminek különösen örültünk, hiszen ebben a felállásban ezt a dalt a Galagonya Citerazenekar ez idáig nem játszotta.
Az összes szereplő együttes bemutatkozó műsora után visszatértünk az iskolába, a táncosok, huszárok, betyárok, fogatosok, a bíró valamint bíróné pedig elindultak a lovas felvonulásra. Mi a hangszerekkel együtt lesétáltunk a második fellépésünk helyszínére, egy völgy aljába, a Falufa melletti térre, és mire a menet megérkezett, beállítottuk a mikrofonokat. A szüreti műsor 16 órakor kezdődött, amelyen rajtunk kívül fellépett a Pozdor Néptáncegyüttes Csíkszépvízről, a Mezőgecsei Néptánccsoport, a Berkő Népdalkör és Berkőce Néptánccsoport, Vámosi László népzenész Andoknaktályáról, a Kisgyőri Népdalkör, a Motolla Tánccsoport, a Kökörcsin Táncegyüttes és az Énekmondók.

A műsort a Galagonya Citerazenekar kezdte, ugyanis a többi fellépőnek nem volt szüksége mind a 7 mikrofonra, mivel többségében táncosok voltak. Al-Dunai székely dalokkal kezdtünk, majd következett a Piros, piros… című moldvai csokrunk, amely előtt János közölte, hogy tartogat számunkra egy meglepetést. Kicsit izgultunk, hiszen el nem tudtuk képzelni, hogy mit gondolhatott ki. Az összeállítás feléig nem történt semmi, majd amikor elérkeztünk a moldvai táncos dallamokhoz, akkor a kisgyőri Faluház vezetője, a csoport jó barátja, Grúz Attila feljött a színpadra és moldvai dobjával kísérte a zenekart. Nagyon jó hangulatot teremtett, kellemes meglepetés volt. Segítségét ezúton is köszönjük. 6 órára ért véget a Szüreti műsor, addigra már csak 3-an maradtunk a zenekarból, ugyanis Jánoson, Katán és rajtam kívül mindenki hazament, mert egyéb elfoglaltságuk volt. Bepakoltunk a kocsikba, majd elindultunk a helyi sportcsarnokba, ahol elfogyasztottuk a bőséges vacsoránkat. A Faluházban eközben az Esztenás Zenekar tartott moldvai táncházat. Rengeteg kedves emberrel találkoztunk ezen a napon is, sokan gratuláltak a műsorunkhoz, a berkőcések meghívtak magukhoz, reméljük, sikerül majd eljutni Szlovákiába. A vacsora elfogyasztása után megköszöntük a vendéglátást, elköszöntünk, majd hazatértünk.
Nagyszerű nap volt, ismét felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Kedves, segítőkész emberekkel, szervezőkkel találkoztunk. Reméljük, jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen helyszínekre mindig szívesen megyünk.

Beküldte: Szabolcs, 2010.09.28. 09:35   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 301 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0807989

Eddigi látogatóink száma:

0048667

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Fülelek
Fülelek
Album:Szent István nap

Kép: Víz alatt
Víz alatt
Album:Áradás Barckán

Kép: Önállóan...
Önállóan...
Album:Az új csoport

Kép: Csaba és Luca
Csaba és Luca
Album:Az új csoport

Kép: Kis dínókám
Kis dínókám
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: :)
:)
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Fürcsi után
Fürcsi után
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Tardona patak
Tardona patak
Album:Áradás Barckán

Idézetek

Hirdetés