Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál
Hír megosztása Nagyszerű napokat tölthettünk 2012. szeptember 29-e és 30-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülmények között mindig örömünkre szolgál a zenélés.

A kisiratosi citerazenekar tagjaival, valamint vezetőjükkel, Korondi Erikával még 2011-ben, a Csorváson megrendezett népzenei fesztiválon ismerkedtünk meg illetve találkoztunk először. Műsorunk elnyerte a tetszésüket, így megegyeztünk abban, hogy amennyiben Kisiratoson lesz hasonló rendezvény, azon mindenképpen megpróbálunk részt venni. Sajnos azonban 2011-ben nem tudtunk elutazni a határ menti, magyarok lakta településre. Bíztunk benne, hogy 2012-ben ismét megrendezésre kerül a nemzetközi népzenei fesztivál. Szeptemberben megérkezett az ötletes és díszes meghívó, amelynek nagyon örültünk, hiszen kiderült, hogy idén a teljes létszámmal vállalni tudjuk a szereplést.

Pihenő a határátkelőnél

Pihenő a határátkelőnél

Sajnos ritkán járunk külföldön, így bizakodva és izgatottan vártuk az előttünk lévő 250 km-es utazást. 2012. szeptember 29-én, szombaton korán reggel indultunk el annak érdekében, hogy időben megérkezzünk a településre. A kisbuszban János, Misi, Kata, Marcsu és én utaztunk, a többiek pedig autóval követtek minket. Hamar bepakoltunk, ennek ellenére különböző okok miatt csak egy kis késéssel tudtunk elindulni. Az országot Nagyváradnál hagytuk el, ahonnan egy frissen felújított úton jutottunk el Kisiratosra.

Kisiratoson a díszes szökőkútnál...

A díszes szökőkútnál...

1848 -as emlékmű

1848 -as emlékmű

Utazásunk kalandosra sikeredett, volt, hogy egy üveg kóla tréfálta meg Jánost, volt, hogy elakadtunk, de előfordult az is, hogy egy emelkedőn lefulladt a busz. Láttunk lepusztult településeket, útszéli árusokat, hatalmas autó lerakatot, valamint az egyik településen monumentális, kastélyszerű házakat is.

Fél 2 körül érkeztünk meg a településre, ahol már Erika várt minket. Ott már fél 3-at mutatott az óra, hiszen a határ átlépésével más időzónába kerültünk. Bepakoltunk az iskolába, majd átmentünk a másfél km-re lévő szállásunkra, amely régebben egy gyermekotthon volt. Elfoglaltuk a szobáinkat, Misi és én, János, és a lányok is külön szobába kerültünk. Sietnünk kellett vissza, hiszen fél 4-kor már a megnyitóra került sor. Azaz csak került volna, mivel néhány csoport valamilyen baleset miatt nem érkezett meg időben. Így a kisiratosi polgármester, Almási Vince Úr 5 óra körül nyitotta meg a II. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivált.

Műsor közben...

Műsor közben...

A Galagonya citerazenekar a műsor végén léphetett fel, a szervezők tőlünk 20 perces műsort kértek. A megnyitó után János felhangolta a citerákat, mi pedig átöltöztünk. Voltak, akik a közeli boltot is meglátogatták, valamint a műsorból is sikerült néhány fellépőt meghallgatni. Hamar elérkezett a fellépésünk ideje, amelyet már izgatottan vártunk.

Széles András nyitotta meg a fesztivált

Széles András

Kata

Kata

Műsorunk a Kimennék, kimennék című összeállításunkkal kezdődött, amelyet a Kiserdőben szaladozva, az El Condor Pasa, a Piros, piros szegfű műsorszámaink követtek.

A műsor végére a Gyertek, menjünk vendégségbe című gyerekdal feldolgozást adtuk elő. Összességében elmondható, hogy hatalmas tapsot kaptunk. Dicséretes, hogy a késői időpont ellenére mindenki csendben hallgatta végig műsorunkat. Ilyen közönség előtt mindig nagyszerű érzés szerepelni, ilyenkor érzi azt egy zenész, hogy van értelme a sok-sok szenvedésnek, befektetett munkának, hiszen ilyenkor térül meg minden erőfeszítésünk.

A fesztivál után tombolasorolás következett. Jó szokásunknak megfelelően idén is elég sok ajándékot hazavihettünk, bár Reni pechsorozata ezúttal sem szakadt meg. (Nemrég Csorváson kihúzták ugyan a számát, de szakmai értékelésen volt, így nem sikerült nyernie, s azóta sem... Majd legközelebb tavasszal, Csorváson.)

Az együttes a színpadon

Az együttes a színpadon

Sorsolás után ízletes vacsora következett, amely minden igényt kielégített. A szervezők mindenre odafigyeltek, folyamatosan nézték, hogy nehogy valaki hiányt szenvedjen valamiben. Minden elismerésünk, régen láttunk és tapasztaltunk ilyen jó vendéglátást. A vacsorát követően kötetlen szórakozás vette kezdetét, amely helyi idő szerint számunkra hajnali 1-kor ért véget.

Egészségünkre! :)

Egészségünkre! :)

A hibátlan vendéglátást azzal tették teljessé a helyiek, hogy a másnapi utazásunkra is gondoltak, mivel felpakoltak minket üdítőkkel, egyéb innivalókkal és süteményekkel. Elköszöntünk a vendéglátóinktól és persze azoktól, akikkel tudtuk, hogy másnap már nem fogunk találkozni.

Tici

Tici

Kata és Marcsu

Kata és Marcsu

Hamarosan megérkeztünk a szállásunkra, ahol ki hamarabb, ki később, de előbb utóbb mindenki nyugovóra tért.

Reggel 8 körül már mindenki felébredt. Hamarosan meg is reggeliztünk, amelyben szintén nem szenvedtünk hiányt, mivel az est folyamán a másnapi reggeli alapanyagait is megkaptunk a helyiektől. Hamarosan Erika is megérkezett, akivel egy kellemes beszélgetésbe elegyedtünk. A meghívás lezárásaként úgy döntöttünk, hogy Erika és a szomszédok kedvéért eljátszunk még néhány dalt megköszönve a fantasztikus 2 napot, amit Kisiratoson tölthettünk. Fél 1 körül indultunk el. A határt Gyulánál léptük át, az út nagy részét Magyarországon tettük meg, így 6 óra körül érkeztünk haza.

Színpadi dekoráció

Színpadi dekoráció

Nem szokásom hosszú befejezést írni 1-1 cikkhez, de most nem tudok elmenni szó nélkül a kellemes dolgok mellett. Örömmel fogadtuk el a meghívást Kisiratosra, s tavaly nagyon sajnáltuk, hogy nem tudtunk elutazni. A helyi citerás mozgalomról érdemes elmondani, hogy nem olyan régen kezdték a zenélést jó barátunk, Juhász Kálmán segítségével. Nagyon lelkes kis csapat a kisiratosi, folyamatosan fejlődnek és egyre jobbak. További sok sikert kívánunk nekik és azt, hogy maradjanak ilyen kitartóak, hiszen a munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Reméljük, hamarosan ők is tulajdonosai lesznek az Arany Páva Nagydíjnak.

A kisiratosi Rónasági Citerazenekar

A kisiratosi Rónasági Citerazenekar

Rendkívül jó érzés és megtiszteltetés volt tőlük azt hallani, hogy mi vagyunk a példaképeik. Elmesélték, hogy rendkívül sokat hallgatják a számainkat tartalmazó CD-t, annak hiányában pedig a youtube-ra feltöltött videóinkat. Szkeptikusak, hogy sosem fognak olyan jól játszani, mint mi, de úgy gondolom, hogy hamarosan nagy sikereket fognak elérni. Jó érzés volt az is, hogy Almási Vince polgármester úr is hasonló véleménnyel van rólunk, mint a citerazenekar tagjai. Megköszönte a részvételt és remélte, hogy jövőre újra találkozunk.

Hazaindulás előtti muzsikálás a szálláson

Hazaindulás előtti muzsikálás a szálláson

Ahogyan már korábban említettem, rendkívüli dolog volt érezni a közönség szeretetét is, valamint a vendéglátás, gondoskodás is hibátlan és minden igényt kielégítő volt. Fantasztikusan jól éreztük magunkat, köszönünk szépen mindent Korondi Erikának, Almási Vincének és mindenkinek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ezt a 2 napot sose felejtsük el. Mindenki úgy gondolja, hogy Kisiratosra bármikor visszatérne, reméljük, jövőre újra meghívást kapunk. Most már tudjuk, miből maradtunk ki a tavalyi évben, nem szeretnénk többször távol maradni erről a rendkívül színvonalas nemzetközi népzenei találkozótól.

Útközben a Vidratanyánál álltunk meg egy kis pihenőre (Marcsu)

Útközben a Vidratanyánál álltunk meg egy kis pihenőre (Marcsu)

Beküldte: Szabolcs, 2012.10.05. 22:00   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Első fellépésünk Jósvafőn...
Hír megosztása 2012. július 28-án Jósvafőn, az észak-borsodi, gyönyörű környezetben elterülő településen, a falunap keretében léphettünk fel.

Június végén meghívást kaptunk Jósvafőről, Magyarország északkeleti szegletében Borsod-Abaúj-Zemplén megye szlovákiai határszélén a Jósva, Kecső, Tohonya patakok összefolyásánál, az egykori Gömör-Tornai-karszt, erdő borította sziklás helyoldalai közötti, völgyben megbúvó, festői környezetű településről. A meghívásra természetesen rögtön igent mondtunk, hiszen itt még sohasem léptünk fel.

A Galagonyák a színpadon

A Galagonyák a színpadon

2012. július 28-án már 6 órára megérkezett a busz, melyet ezúttal Kónya Gyuri bácsi vezetett Tardonáról. Hamar el is indultunk, miután nagy nehezen sikerült bepakolnunk a rengeteg kelléket, melyek a fellépéshez szükségesek voltak. Ugyanis ebben az esetben mi hangosítottuk magunkat, így az összes eszközt mi vittük ki a helyszínre. Szerencsére 7 óra előtt megérkeztünk, ami azért volt szükséges, mert a technika felállítása valamint a beállítások sok időt vettek igénybe. Mire minden elkészült, már háromnegyed 8 is elmúlt, így hamarosan színpadra léphettünk. Egészen sokan gyűltek össze a műsor kezdetére. Először kihirdették a nap folyamán megtartott versenyek eredményeit, majd következhetett a fél órás műsorunk.

Fellépésünk során sokféle dalt játszottunk, így próbálva bemutatni széles repertoárunkat. A közönség érdeklődve hallgatta végig összeállításunkat, amelyek végén tapssal jutalmaztak minket. Műsorunkat a Gyertek menjünk vendégségbe című csokrunkkal kezdtük, majd a Piros, piros szegfű cíművel fejeztük be.

Ezek után gyorsan lepakoltuk a színpadot, az összes mikrofont, keverőpultot, hangfalakat, hiszen utánunk a táncosok következtek a Számadó zenekar kíséretében. Szerencsére mindenkinek tetszett a produkciónk, a település lelkésze, Mező Arnold rögtön gratulált is és meg is hívott minket egy következő alkalomra. Fél óra alatt sikerült mindent összepakolni, majd bepakolni a buszba. Fél 10 körül úgy döntöttünk, ideje indulni, ezért amikor a táncosok befejezték az egyik számukat, elhagytuk a helyszínt. Nem sokkal 10 óra után érkeztünk haza, kipakoltunk, majd mindenki hazatért.

Csajos fotó :))

Csajos fotó :))

Összességében kellemes fellépés volt. Számomra külön emlékezetes is a névnapom miatt, hiszen sokan felköszöntöttek még a helyszínen is. Reméljük, hamarosan újra visszatérhetünk és hasonlóan színvonalas műsort adhatunk a következő alkalommal is.

Beküldte: Szabolcs, 2012.08.24. 11:03   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése V. Molnárkalács Fesztivál, Borsodnádasd
Hír megosztása 2012. július 14-én, ahogyan az elmúlt 3 évben is, idén is felléphettünk a borsodi városban, Borsodnádasdon, a Molnárkalács Fesztivál keretében.

Június elején kaptuk a hírt, hogy valószínűleg ismét felléphetünk a Borsodnádasdon megrendezendő Molnárkalács Fesztiválon.

Hamar eljött július 14-e. A város honlapján meg lehetett tekinteni a műsortervezetet, amelyből kiderült, hogy délben fogunk színpadra kerülni. Fél 10-kor még Barcikán tudtuk meg, hogy János sajnos nem tud velünk tartani, ami miatt mindenki elkeseredett. Engem bízott meg azzal, hogy a helyszínen minden a legnagyobb rendben menjen, és miután átalakítottuk a műsorunkat, negyed 11-kor elindultunk Bakos Tamás autóbuszvezetővel, aki eljött a csoportért Borsodnádasdról.

A csoport a színpadon

A csoport a Molnárkalács fesztivál színpadán

Fél 12 előtt megérkeztünk, majd gyorsan lepakoltunk az iskolában. Előttünk egy énekes szintetizátoros produkció volt a színpadon és már ekkor láttuk, hogy elég sok néző van. Műsoruk közben siettünk, hogy a szükséges beállításokat minél hamarabb elvégezhessük és elkezdhessük műsorunkat. Végül negyed 1-kor vágtunk bele közel fél órás műsorunkba. A párom Zsófi mellett nagymamája, rokonai és ismerősei is jelen voltak, akik már a fellépést megelőző napokban tudták, hogy fel fogunk lépni a Fesztiválon, ezért akik csak tehették, kilátogattak. Nyílván a zenekar tagjai közül ez nekem okozta a legnagyobb örömöt, de szerintem a többiek is örültek, hogy idén többen hallgatják és nézik a műsorunkat, mint a tavalyi évben.

A lányainkVastag csabával

A lányaink Vastag Csabával

Marcsu, Gina és Zsófi

Marcsu, Gina és Zsófi

Jól sikerült fellépés volt, amely után összepakoltunk, majd az iskolában ittunk üdítőt pihenésképpen. Ezek után a zenekar hölgy tagjainak többsége és Zsófi a „kulisszák” mögött közös képeket készítettek Vastag Csabával, aki szinte közvetlenül utánunk lépett színpadra. Műsora közben megebédeltünk. Szerencsére mindenkinek tetszett a műsorunk, hiszen sokan gratuláltak a színvonalas és szórakoztató produkciónkhoz. A nap további részében a kilátogató több mint 2000 ember megtekinthette és meghallgathatta többek között Tóth Vera és Király Viktor műsorát is, majd a napot egy színvonalas tűzijáték zárta le. Mi azonban már 3 órakor visszaindultunk Barcikára, hiszen aznap délután és este egyéb elfoglaltságaink is voltak. 4 óra előtt megérkeztünk, kipakoltunk és élménybeszámolót tartottunk Jánosnak, majd mindenki hazatért otthonába.

Összességében nagyszerű, izgalmakban gazdag fellépésen vagyunk túl, amelyen sajnos csak heten voltunk, János mellett Tici sem tudott velünk utazni. Talán majd jövőre, bízzunk benne, hogy teljes létszámmal képviseltetni fogjuk magunkat Borsodnádasdon.

Beküldte: Szabolcs, 2012.08.07. 20:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 2 3 4 5 6 ... 301 2 3 4 5 6 ... 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0820075

Eddigi látogatóink száma:

0049583

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Galagonyák
Galagonyák
Album:Jubileumi műsor

Kép: Balu
Balu
Album:Az új csoport

Kép: Hmmmm
Hmmmm
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Tici, Judit és Gina
Tici, Judit és Gina
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szauna
Szauna
Album:Euro-Borsod Trade Kft

Kép: Tenorosaink
Tenorosaink
Album:Jubileumi műsor

Kép: 7 hónaposan
7 hónaposan
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Szandi
Szandi
Album:Az új csoport

Idézetek

Hirdetés