Menü

Üzenőfal

 

Név:
Üzeneted:


   

Facebook

Szavazás

Mennyit lógsz a Facebook -on naponta?

Mi az a Facebook??

Kb. 1 órát

Kb. 2 órát

2-3 órát

3-4 órát

4-5 órát

Több, mint 5 órát

Fb függő vagyok, intravénásan kapom

 


További szavazások

Vicces képek

Nagy méret

Időjárás

Hírdoboz

 

Hírek

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Kirekesztve...
Hír megosztása Saját rendezvényünkön nincs ránk szükség...

Idén is, mint minden évben, megrendezésre került a Sajóvölgyi Folklórfesztivál. Mindig várjuk a fesztivált, szeretünk a fesztiválon szerepelni.
Új csoportokat, külföldről érkezett együtteseket ismerhetünk meg a fesztivál alatt. Nem titkolt reményünk az, hogy a fesztiválon kötött barátságok, ismeretségek segítségével talán mi is eljutunk valamelyik külföldi folklórfesztiválra.

 

Állófogadás a tavalyi fesztivál megnyitóján (2008)

Állófogadás a tavalyi megnyitón (2008)

 

Minden évben jó hangulat, látványos, színvonalas műsorok jellemzik a fesztivált, mely nem csak városunkban, hanem a városkörnyék településein is zajlik. A résztvevő együttesek minden nap más-más településen mutatják be műsorukat, minden helyszínen két-két csoport.
A tavalyi fesztivál befejeztével már arról beszéltünk, milyen jó lesz idén is az egész rendezvény, s alig vártuk, hogy eljöjjön végre augusztus, az idei fesztivál.

 

Megnyitó műsor, 2008

Megnyitó műsor, 2008

 

Aztán jött a meglepetés: "Idén nem számoltak velünk..." Bosszantó, s végülis felháborító. Egy olyan rendezvényről, melyet saját intézményünk rendez, s melyen, citerazenekar révén, ott lenne a helyünk, egyszerűen semmibe véve minket, mintha nem is léteznénk, kihagynak minket.
Hol lenne máshol a helyünk, ha nem egy folklórfesztiválon?? Ha a miskolci Illés Klubba megfeleltünk (Az Illés együttes: Az utcán című számának átdolgozása felkerült a Youtube -ra, ott láttak meg minket, s rögtön meg is hívtak), akkor miért nem vagyunk jók egy folklórfesztiválra, a saját folklórfesztiválunkra??

 

Táncház, Bánhorváti, 2008

Táncház, Bánhorváti, 2008

 

Idén két rangos (Egyik ráadásul nemzetközi) versenyről is a legjobb eredménnyel tértünk haza, több olyan műsort adtunk, ahol a közönség szinte tombolt a műsor végén... Itt, Barcikán pedig még a fesztivál megnyitóján sem szerepeltünk, ahol 10 perc a műsoridő minden együttesnek.
Itthon nem kellünk...

Beküldte: Jani, 2009.08.06. 20:15   Komment: 2   Kategória: [Dühöngő]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Nyaralás a Balatonon
Hír megosztása Mint minden évben, idén is eltöltöttünk egy hetet a Balatonszepezdi Ifjúsági Táborban, ahol a próbák mellett strandolásra és egyéb dolgokra is sok időnk jutott.

2009. július 21-én mint minden egyes évben idén is leutaztunk a Balaton partjára, a Balatonszepezdi Ifjúsági Táborba. Mindössze 10-en, ami miatt kissé aggódtam. Reggel fél 7-kor kellett volna indulnunk, de sajnos a busz késett, emiatt majdnem 7 óra volt, amikor útra keltünk napsütéses időben. Miskolc után a hírekből megtudtuk, hogy Gödöllőnél leszakadt az autópályáról egy betondarab, ezért hatalmas dugó alakult ki. Szerencsére időben kaptuk a hírt, így Hatvan felé elkanyarodva az M0-ás autópályát használva elkerültük a hosszú várakozást. Az út során először Hatvanban, majd később Fehérvár után álltunk meg egy kevés pihenőre. 

 

 Pihenő

 

Második megállónk során előkerült a labda, és jutott idő egy kevés szórakozásra is. A táborba fél 2-kor érkeztünk meg, majd kipakoltunk és következhetett az ebéd. Ebéd után elfoglaltuk a szállásunkat, berendezkedtünk és mivel hideg vacsora volt, lementünk a közeli strandra, ahonnan napnyugtakor távoztunk. A tábor melletti büfében töltöttük az estét, majd a házunk teraszán éjfélig beszélgettünk.

 

Próbán...

A Balatonon eltöltött napokra sok esetben ugyanaz a jellemző, de természetesen minden nap más. Általában 6:30 és 7:30 között felkeltünk, muszáj volt, hiszen a reggeli 8 órától volt. Sajnos mind a 10-en nem tudtunk egy asztalhoz leülni, mivel 8 személyesek voltak, de mindig megoldottuk. Reggeli után pihenés következett, majd 10 órakor voltak a próbák. Mivel azonban a 10 emberből csak 5-en voltunk citerások (Reni, Eszter, János, Misi és Én), ezért a többiek ebben az időszakban vagy filmeztek, vagy a közeli településen, Révfülöpön voltak. Az ebédre fél 1-kor került sor, amely után általában csendes pihenő következett.

 

Misi íjászkodik...

A révfülöpi strandra fél 2 és 2 óra között indultunk el. Minden nap fürödtünk és a strandon lévő vendéglátó egységet is meglátogattuk. Fél 7-re mindig hazaértünk, mivel ekkor volt a vacsora. Ezek után vagy filmezéssel töltöttük az estét, vagy pedig a büfében voltunk és beszélgettünk. Általában éjfél és 1 óra között tértünk nyugovóra, hiszen valamikor pihennie is kell az embernek.

 

A pénteki napunk kirándulással telt el, Keszthelyen voltunk vonattal. Nagy élmény volt, aki ott volt, azok közül mindenki jól érezte magát. A városi strandon korlátlanul használhattuk a csúszdát, amit természetesen volt, aki ki is használt. Forróság volt, sikerült mindenkinek leégnie annak ellenére, hogy használtunk naptejet. 7 órára érkeztünk meg és mindenkin látszott, hogy kimerült a hosszú utazástól.

 

Szabolcs akrobatikus úszástechnikája...

 

A próbák általában jól teltek, bár sokszor látszott a fáradtság az arcokon. Új dalokat nem tanultunk, de a régebbieket átnéztük és készültünk a Sajóvölgyi Folklór Fesztiválra, amelyen reméljük, idén is fellépünk. Új szólamokat tanultunk, hogy minden esetben tudjuk egymást helyettesíteni. Sok új dalt sikerült megtanulnom kobozon is, amit remélhetőleg kamatoztatni is tudok majd a későbbiekben.

 

 Misi, Reni - esti kikapcsolódás a büfénél

 

2009. július 28-án, a névnapomon indultunk haza, szomorúan, hiszen mindenki szívesen maradt volna még legalább 1 hetet. A szobákat 10 órára elhagytuk, majd próbáltunk egy utolsót, aztán ebédeltünk és negyed 2-kor indultunk haza. Sokat pihentünk az út során, sajnos egy baleset miatt dugóba is kerültünk, de fél 9-re épségben hazaérkeztünk.

Beküldte: Szabolcs, 2009.07.29. 22:14   Komment: 0   Kategória: [Egyéb programok]  

 

Hozzászólások és teljes hír megtekintése Alsószuhán szerepeltünk...
Hír megosztása Az alsószuhai falunapon a sok nehézség ellenére változatos és közönségcsalogató műsort adtunk, bár a közelgő vihar következtében a délelőtti létszám erőteljesen lecsökkent.

2009. július 18-án a jubileumi műsoron szerepeltünk volna, de sajnos elhalasztották decemberre, így lehetőségünk nyílt arra, hogy egy év után ismét Alsószuhán, a község falunapján lépjünk fel.

15:30-kor indultunk el, napsütéses időben a Kazincbarcikától 30 km-re lévő településre. 16:10-re megérkeztünk és láttuk, hogy velünk egy időben Nótár Mary is befutott. A szervezőktől megtudtuk, hogy az imént említett énekesnő fél 5-kor fog fellépni, ezért fél 5-ig be kellett volna fejeznünk a műsorunkat. Fellépvén  a színpadra tudatosult bennünk, hogy fél 5-ig nem leszünk készen sem a beállításokkal, sem a műsorral, így úgy döntöttünk, hogy Mary után lépünk fel. Így is történt, az énekesnő felejthetetlen 50-60 percet "okozott" a közönségnek, majd mi következtünk.

Mivel csak 5 mikrofon volt, ezért a színpadbeállás sokáig tartott. 17:45-kor végre belekezdhettünk a műsorunkba. 30 percet töltöttünk a színpadon, ami alatt a közönség ugyan mozgolódott, de végighallgatta színvonalas előadásunkat.

 

A szinpadon, első számunk közben...

 

Miután végeztünk, összepakoltunk, majd a helyi szervezők vendégül láttak töltött káposztával, süteményekkel, valamint különböző italokkal.

Barcikára fél 7-kor indultunk vissza, de ekkor már érződött a levegőben, hogy hamarosan nagy vihar lesz. 7 órára értünk haza, ekkor már komolyan fújt a szél és villámlott. Remélem, mindenkinek sikerült épségben hazaérkeznie, sajnos nekem nem sikerült száraznak maradni, elkapott az eső, így kellőképpen eláztam.

Beküldte: Szabolcs, 2009.07.18. 21:56   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  
1 ... 25 26 27 28 29 30 1 ... 25 26 27 28 29 30
Legfrissebb híreink

III. Kisiratosi Nemzetközi Népzenei Fesztivál

Nagyszerű napokat tölthettünk 2013. október 11-e és 13-a között Kisiratoson, ahol egy fantasztikus hangulatú nemzetközi népzenei fesztiválon vehettünk részt, immár második alkalommal. Reméljük jövőre is meghívást kapunk, hiszen ilyen körülm

Beküldte: Szabolcs, 2013.10.26. 10:29   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Újra együtt Csorváson

16-dik alkalommal zenéltünk Csorváson a Nemzetközi Népzenei és Népdalköri találkozón.

Beküldte: Edina, 2013.05.10. 10:54   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hurkafesztivál Sajóivánkán

Örömmel vettünk részt életünk második Hurkafesztiválján, reméljük, hogy harmadjára is meghívást kapunk.

Beküldte: Reni, 2013.03.13. 14:20   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Napja 2012

Emlékezetes napot zártunk, amely teljes mértékben az emlékezés jegyében telt. Úgy gondolom, összeállításainkkal mi is hűen emlékeztünk azokról, akikről ez a nap szólt.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:28   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Szüreti bál Kazincbarcikán

Nagyszerű estét zártunk egy olyan helyszínen, ahol ebben a felállásban még sosem szerepeltünk. A helyiek vendégül láttak minket, mi pedig megalapoztuk a hangulatot az est további részéhez.

Beküldte: Szabolcs, 2012.12.29. 12:25   Komment: 0   Kategória: [Fellépések]  

 

Hír kategóriák

Galagonya hírek

Egyéb, a zenekarral kapcsolatos események, hírek

Hírek száma a kategóriában: 7

 

Kitekintő

Egyéb hírek, innen-onnan...

Hírek száma a kategóriában: 4

 

Dühöngő

Itt kimorgolódjuk magunkat, megmondjuk a frankót...

Hírek száma a kategóriában: 1

 

Egyéb programok

Közös, fellépésen kívüli programjaink, eseményeink...

Hírek száma a kategóriában: 5

 

Fellépések

Fellépésekkel kapcsolatos híreink

Hírek száma a kategóriában: 70

 

 

Üdvözlet Vendég!

Felhasználónév
Jelszó

Google kereső

Adományozás

Kérjük, támogassa Citerazenei Műhelyünket!

Please donate to our Ensemble!

 

Online

Vendég: 1 Tag: 0

 

Tagok száma: 14

Legújabb tag: Tóth Mária

Számláló

Lapletöltéseink száma:

0747175

Eddigi látogatóink száma:

0036162

Mai adatok A mai statisztika megtekintéséhez kattints ide

Random képek

Kép: Karcsi bácsi
Karcsi bácsi
Album:Jubileumi műsor

Kép: Tardona patak
Tardona patak
Album:Áradás Barckán

Kép: Help...
Help...
Album:Az új csoport

Kép: Ami
Ami
Album:Jubileumi műsor

Kép: Szabolcs és kis Reni
Szabolcs és kis Reni
Album:Jubileumi műsor

Kép: Tenorosok
Tenorosok
Album:Jubileumi műsor

Kép: Vigyor
Vigyor
Album:Kitti-az első citerás baba

Kép: Szülinap
Szülinap
Album:Énke és a többiek

Idézetek

Hirdetés